perjantai 4. heinäkuuta 2014

Minttusuklaata ja kissanminttua

Sekä muutama muu tuliainen

Kävimme päiväristeilemässä Tallinnassa. Tämä oli peräti toinen kerta em. kaupungissa. Minusta Tallinna on hieman hankala kaupunkimatka-kohde tai sitten liiankin yksinkertainen. Vanhakaupunki on periaatteessa mielenkiintoinen, siis rakennusten puolesta. Kaupungista löytyy useampi (mm. espanjalainen) vaateketjuliike, joita ei löydy Suomesta, eikä edes nettikauppa toimita tänne. Ja toki ravintolaruoka, sekä ruoka että juoma yleensäkin on selvästi halvempaa kuin Suomessa.

Toisin kuin viime kerralla Tallinnassa oli nyt mitä mainioin sää. Ei muuta kuin jalat alle ja kohti kierrätyskeskusta, johon oli jonkun verran kävelymatkaa. -Ja jota ei koskaan löydetty. Netissä oli siihen kaksi eri osoitetta ja luonnollisestikin kirjoitin ylös sen väärän, oikeasti olisi pitänyt taivaltaa vielä tovi jos toinen. Tässä vaiheessa on/off-kipuinen jalkani oli erittäin ON-tilassa ja lähdimme takaisin. En ole vielä(kään) tottunut siihen, etten voi kävellä mitään pidempiä matkoja. Onneksi, sattumalta olimme lähellä Solaris-kauppakeskusta ja menimme sinne kaffeelle, sekä hetkeksi lepäämään.Solaris-kauppakeskuksessa on Apollo-raamatumaja eli kirjakauppa, joka oli viime kerrallakin suosikkikauppani. Tällä kerralla ostoslistan kärjessä, pakko saada-osiossa oli kirjoneulontaan eli kutomiseen liittyvä kirja. Ja tietysti aina on tilaa muutamalle muistikirjalle.. Viroa en osaa, mutta neulontamalleissa se ei ole oleellista :D

Virolaisia sukka- ja varsinkin lapasmalleja käsittelee useampikin kirja. Koskahan Suomessakin herätään ja tehdään kirja vanhoista malleista tai vanhojen mallien inspiroima kirja? Tosin yksi, melko ylivertainen opus on jo julkaistu klik.Solariksesta matkamme jatkui Rotermann-keskukseen ja Electra-pyörien myyntinäyttelyyn. Toinen toistaan hienompia polkupyöriä ja omaan pyörääni ostin tuliaiseksi tuikitärkeän soittokellon. Isosta kellosta lähtee hauska ding dong-ääni.Hienoja printtipaitoja ei voi koskaan olla liikaa, enkä siis millään voinut jättää ostamatta tätä Stradivariuksen paitaa (ja pienillä ananaksilla kuvioitua tummaa vekkihametta).Heh, Robert vähän haisteli kissanminttuhiirtä ja tässä on tulos: kissa melkein katollaan ja kuolalammikko vieressä. Minulle ei käynyt minttusuklaan kanssa ihan näin hupsusti ;) Instagramin puolelta löytyy Robertin hepulivideo.

Oletko käynyt Tallinnassa? Missä siellä kannattaa käydä / mitä tehdä?

18 kommenttia:

 1. Ollaan käyty Tallinnassa useita kertoja, varmaan olen eläessäni käynyt parikymmentä kertaa, arviolta. Vasta muutamana viime vuotena olen kiinnostunut Vanhan kaupungin arkkitehtuurista ja kauneudesta, aina löytyy jotain uutta. Nyt ollaan kyllä käyty harvemmin, liika on liikaa. Mutta onhan siellä kaikenlaista, nukketeatterimuseo, muuri ja tornit, ihanat pienet kahvi- ja teepuodit, suklaapuodeista puhumattakaan. Tykkään istuskella ja katsella ihmisiä, sekä paikallisia että turisteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi- ja suklaapuodit kuulostavat houkuttelevilta!

   Poista
 2. Melkoinen määrä kuolaa:D Ihanan printtipaidan löysit ja kellokin vaikuttaa hauskalta hankinnalta! Minunkin tekisi mieli piiiitkästä aikaa Tallinnaan, se on niin kätevästi lähellä!

  VastaaPoista
 3. Mulla vähän ja hankaluuksia Tallinnan kanssa, siis että mitä siellä tekisi ja minne menisi. Sitä pyörii siinä vanhan kaupungin kulmilla ja jos teinejä mukana, niin sitten ne vaateliikkeet joita täällä ei ole on pakkokäydä. Olisi ihan kiva mennä yöpymäänkin, jos olisi jotain mukavaa menoa/paikkaa/huvitusta tiedossa. Toisaalta, onhan se pelkkä hengailukin ihan hyvä vaihtoehto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Tallinnan matkailuun pitää suhtautua shoppailukohteena, eikä "ulkomaankohteena"?

   Poista
 4. Kivat löydöt teit, tuo soittokello on ihan huippuihana! Tallinnassa käyn mielelläni Karnaluksissa, tuossa kaikkien käsityöihmisten mekassa. Raatihuoneella on myös kiva joulutori, viime vuonna siellä oli porojakin. Myös Lennusadamin museo on mielenkiintoinen ja hieno, se onkin ollut auki vasta muutaman vuoden.

  Se on jännää, miten Tallinna on noin lähellä ja kuitenkin siellä on selkeästi ulkomailla, tottakai. Ihan Prismassakin tekee hauskoja löytöjä. Ostin viimeksi ihanaa oliivi-rosmariinishampoota, jota pitäisikin lähteä kohta hakemaan taas lisää: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Karnaluks täytyy ottaa seuraavan kerran käyntikohteeksi :)

   Kosmetiikka ja ruoka ovat erityisen kiinnostavia!

   Poista
 5. Ihan on Sulo kyllä hurmoksissa! Me olemme menossa puolentoista viikon päästä parin päivän Tallinnan visiitille ja kaikki vinkit on tarpeen - ja varsinkin kirjakauppavinkit;)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apollo-kirjakauppa on käsittääkseni suurin ja kivasti sisustettu -sinne kannattaa suunnata.

   Poista
 6. Lasten kanssa pidimme Tallinnan eläintarhasta (josta osa oli huonossa kunnossa, eläinparat. Mutta osa oli jo uusittu hienoksi!) Sitä suosittelen, siellä oli norsut ja krokotiilit ja kengurut ja ötökkätalo (hyönteisiä) ymps ymps

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläintarhat on hyvin kiinnostavia, mutku niissä on ne omat varjopuolensa :/

   Poista
 7. Olen ollut Tallinnassa aina paikallisten ystävien opastettavana enkä tiedä siksi suunnista paljoakaan. Haaveena on päästä joskus seikkailemaan omin päin kaupungissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä mieluusti ottaisin jonkun paikallisoppaan :)

   Poista
 8. Kerran olen käynyt Tallinnassa, myös päiväristeilyllä, ja siitä on jo toista kymmentä vuotta aikaa. Kyllähän siellä kävisi toistekin.

  Robertille on tosiaan käynyt hassusti, mutta ei se haittaa. Noin käy kenelle tahansa! Onneksi ihmiselle ei sentään minttusuklaan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joskus ihmisen hiuksista löytyi minttusuklaata, että siitä voi päätellä jotain :D

   Poista
 9. Mäkin vaan visiteeraan nykyään Tallinnassa mun ystävän luona, toisaalta silloin pääsee mielenkiintoisiin tapahtumiin joitan ei muuten ehkä tajuaisi mennä. Mm. olut-festarit on ollut tosi mielenkiintoiset ja osasin pitää varani ettei käynyt ollenkaan noin kun Robertille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olut-festarit on varmasti sellainen paikka jossa todellakin saa pitää varansa, jos ko. juomasta pitää. Niinkun, että ehtii ajoissa veskiin, jos juo useamman ;D

   Poista

Kiitos kommentista!