lauantai 8. marraskuuta 2014

Onnenpäivä kirppiksellä vol VII

Hymyilee kuin Hangon keksi.

Olipa kerran lämmin elokuun aamu ja me ajelimme Somerniemen kesätorille, kuten moni muukin. Minusta on mukavaa kierrellä toreilla, katsella mitä myytävää kauppiailla on ja nauttia vilinästä. Somerniemen kesätori on melko kuuluisa ja vihdoinkin pääsimme siellä käymään. Vanhan tavaran kauppiaita siellä oli huomattava määrä, mutta lisäksi oli myös "tavallisia torikauppiaita". Viimeksi mainituilta ostin perennoja ja ihania patsaita(!).Tämän sievän peltilaatikon ostin eräältä myyjältä. Se on Hangon keksin. Aikanaan Hangon keksi mainosti hyvin paljon ja vuoden 1926 ilmoituksessa luki "Kuun valo sulostuttaa lentäjän tietä, Hangon keksit nauttijansa mieltä".Art deco-tyylinen Hangon keksi rasia on täällä blogissa aikaisemminkin vilahtanut. Itseasiassa en enää muista mistä olen sen ostanut. Kätköistä löytyy myös iso, neliskanttinen Hangon keksi-purkki, joka on kylläkin hyvin kärsinyt.


Siinä se on, kuu-ukko, joka hymyilee kuin Hangon keksi.

10 kommenttia:

 1. Just viime aikoina olen miettinyt, etten muista, olenko koskaan saanut niitä kuuluisia Hangon keksejä, ja saiskohan niitä jostakin vielä ostaa. Nyt vastasit kysymykseeni: ei saa. Alkaisipa vaikka jokin Fazer tuottaa ja myydä noita Hangon keksejä, niin ostaisin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikanaan Fazer osti Hangon keksin ja kumpikin on tuottanut mm. Marie-keksejä eli asia ei ole aivan yksinkertainen ;)

   Poista
 2. Kaunis pitsilaatikko ♥. Vanhoissa peltirasioissa on jotain kiehtovaa, itselläni on pari vanhaa venäläistä teerasiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peltirasioiden(kin) kohdalla voi pohtia sitä, kuinka asiat on ennen vanhaan tehty kestämään.

   Poista
 3. En ole ennen tiennyt mistä se sanonta tulee! Se siis tulee kekseistä! Varmasti hymyilyttääkin, siitä ei epäilystäkään!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kirppislöytöjä, rasiat on ihania!

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Pitsirasian ajattelin täyttää itsetehdyllä toffeella :)

   Poista

Kiitos kommentista!