keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Onnenpäivä kirppiksellä vol XII

Vain viherkasvi (ja viherpeukalo) puuttuu 

Viime vuosina meillä ei ole ollut oikeastaan mitään viherkasveja. Eri sesonkeihin kuuluvat ruukkukukat; amaryllikset, hyasintit, perunanarsissit ym. ovat olleet vain vierailevina tähtinä. Tämä huonekasviton kausi on kestänyt suunnilleen kahdeksan vuotta ja hassu sattuma, että Robert on ollut meillä tismalleen yhtä kauan..

Oma lukunsa on allekirjoittaneen huithapeli ja vähän sinne päin kasvinhoito. Joskus saimme anopilta kiinanruusupuun, jota hän ei millään saanut hengiltä. No, arvaatte miten siinä(kin) kävi. Yksi kompastuskivi on se, että kaikki kasvit pitäisi jemmata jonkin kaapin päälle -ja sinnehän ne lopulta unohtuvat. Lähes niin kävi rönsyliljan pikku taimille, jotka sain lahjaksi. Ensin ne menestyivät siellä kaapin päällä oikein hyvin vesiviljelyssä (eli odottivat ruukkuun istuttamista), mutta aikanaan vesi pääsi loppumaan -ja taas uudestaan loppumaan. Nyt loput rönsyliljan taimet ovat kesäsiirtolassa kotopihan tammen alla. Ja nuo juupelin elukat, jotka myös nimellä Sulo ja Robert tunnetaan, yrittävät aina syödä niitä.Siksipä hankintalistalla on ollut amppeli ja olin oikein iloinen, kun sellaisen löysin kirppikseltä.Osa viherkasveista, kuten em. rönsylilja on hyvä ilmanpuhdistajakasvi ja siksi sellainen olisi kiva. Vaikka amppelissa ja varmuuden vuoksi makuuhuoneessa (se on enimmäkseen kissavapaata aluetta).Sitten löysin kirppikseltä todella upean kastelukannun. Eikö tämä ole selvä merkki siitä, että nyt on aika viherkasville?Muovisen kastelukannun pohjassa lukee Dialene Better Maid. Englannissa on tunnetusti pitkä historia puutarhanhoidossa, mutta että kastelukannut ovat Wedgwoodin Jasper Ware-tyylisiä.
Hei, tuli mieleeni, että osttettiinko Wedgwood osaksi Fiskarsia? Kyllä! Rantautuvatkohan Wedgwoodit joskus Iittalan myymälään, Arabian ja Rörstrandin väliin? Ne astiat olisivat sitten very best china-osastoa (käytössä vain joka toinen joulu..).

Mitä kivaa ja kestävää laittaisitte amppeliin aamuauringon puolelle taloa? Joo, silkkikasvi olisi ikirehevä valinta, mutta ilmanpuhdistusominaisuudet taitavat puuttua :D

17 kommenttia:

 1. Teet kyllä aina ihan mielettömän ihania kirppislöytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N! Minusta aina_muut tekevät hyviä löytöjä, kuten esimerkiksi tauluja..

   Poista
 2. Tooodella kaunis amppeli!

  Pidin ihan viime aikoihin asti amppeleita ihan karseina kasarihömpötyksinä, mutta niin vaan meidänkin ikkunaan rantautui kolme sellaista ja kivan näköisiä ovat. Piti tosin huijia ne puiset koristehelmet hajalle, ovat parempia ilman.
  ¨
  Ainakin kultaköynnös ja juoru ovat todella helppoja hoidettavia, kestävät vähän kuivuuttakin ja jos pääsevät lurpahtamaan niin virkoavat kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, vai nuijit helmet pois :) Kiitos vinkistä; täytyykin kokeilla juorua, kultaköynnöksestä saan tarpeekseni työpaikalla.

   Poista
 3. Kyllä taasen löysit ihania aarteita tykkäsin kaikista Kiitos näytöistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Ja nämä löydöt pääsevät heti käyttöön.

   Poista
 4. No sitten vaan viherkasvin hankintaan :) Merkit on ilmassa, nyt se onnistuu. Tai sitten..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in, ainakin onnistuin löytämään kivat tykötarpeet, mutta eihän se vielä mitään takaa :D

   Poista
 5. Ihan mielettömän upea kastelukannu! Minä yritän välttää muovia kaikin tavoin, mutta tuo on valioyksilö. (Olisin itsekin varmasti ostanut.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppujen lopuksi muovisia asioita tulee vähän ostettua, mutta keraamisena tuo kannu ei varmasti olisi säilynyt näihin päiviin saakka.

   Poista
 6. Pakkohan sinun on nyt ostaa kukka!..:) Itse olin aikoinaan kova kukkien en kasvattaja vaan tappaja....sinnikkäästi ostin aina vaan uusia ja nyt voisin kehua olevani hommassa aikas hyvä. Siis en tappajana ja kasvattajana...:D
  Ihana tuo amppeli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, jotain siihen on keksittävä (näyttää aika hassulta tyhjänä ilmassa leijuva amppeli) :)

   Poista
 7. Vau mikä kastelukannulöytö! Onnea kasvatukseen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Nyt minusta (ehkä) tulee säntillinen kasvienhoitaja ;)

   Poista
 8. Ihana kastelukannu! :)

  Mulla on yksi viherkasvi - kaapin päällä. ;) Viherkasvi (juoru) on onneksi sellaista lajia, että pysyy mulla hengissä "kastellaan silloin tällöin" -hoidolla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!