sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Jouluista puuhastelua

Tänä vuonna on kierretty peräti neljät joulumyyjäiset -tai oikeastaan kuudet, jos mukaan lasketaan myös työpaikan myyjäiset. Joulumyyjäis"kiertue" ansaitsee ihan oman postauksensa, sillä olen tehnyt muutaman oikein mainion löydön. Ja onneksi myös parit joululahjat.On kiva etsiä ja löytää sopivia lahjoja, mutta vielä paljon hauskempaa on niiden paketointi. 
Tigeristä löytyi nättiä lumihiutale-nauhaa, vanhanaikaiset pakettikortit, sekä punavalkoista ohutta narua.
Eilen olimme joululahjaostoksilla Turussa ja samalla käytiin muutamalla kirppiksellä. Kirppissaalis oli määrällisesti vaatimaton, mutta muutaman täsmälöydön tein -kuten joulukynttelikön. 
Olen suurella hartaudella etsinyt sitä_oikeaa joulukynttelikköä, mutta kuitenkin samalla pitänyt kukkaron nyörejä tiukalla. Kerran jo tilasin sen oikean, mutta kyseinen kynttelikkö oli tietenkin loppunut. Nyt sopiva joulukynttelikkö löytyikin Turun ekotorilta. Aluksi tarkoituksena oli maalata se valkoiseksi tai punaiseksi, mutta nyt en enää ole varma tarviiko se edes väriä.Tänään on Lucian päivä ja allekirjoittaneen perinteinen pullan leipomispäivä; se vuoden ensimmäinen ja viimeinen. Tällä kertaa leivoin Lucia-pullat Leilas lussekatter-ohjeella. Unohdin lisätä taikinaan kardemummaa (siis säveltää omiani). Taikinan rakenteesta tuli kerrankin hyvä ja ilmava (kiitos talouskoneen). Pullat maistuvat ihan hyvälle, muttei läheskään niin hyvälle kuin korvapuustit. 
Kuten olen ennenkin kertonut; Lucia-pullien tarkoitus on ollut häätää kissan asuun pukeutunutta paholaista. Onneksi meiltä löytyy pääsääntöisesti vain kilttejä ja hyväntahtoisia kissoja ;)


3 kommenttia:

 1. Milläköhän tavalla pulla torjuu paholaista? Vaikka kyllähän sitä tietysti melkoisen paha saa tietysti olla, jos pulla ei maistu :D Ja onneksi teillä on pääsääntöisesti kilttejä ja viattomia kissoja!

  Varmasti tuli hyviä lussepullia. Minä puolestani paistoin viime viikonloppuna piparkakkuja (toinen erä tälle joulua!), joista ei tullut järin hyviä. Ensimmäinen erä oli paljon parempia. Näihin tuli hieman vähän sokeria ja inkivääriä. Luulen kuitenkin että tulevat silti syödyksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en kanssa tiedä mikä siinä pullassa karkottaisi?

   Piparkakkuja olisi kiva leipoa vuosien tauon jälkeen. Mutta onneksi kaupasta saa tasalaatuisempia Annasin piparkakkuja ;) Leivonta on liian kemiaa minulle ;)

   Poista
 2. Tuore pullantuoksu, se on ihan mielettömän ihana tuoksu! Olet kyllä varsin ahkera leipuri -meikäläiseen verrattuna:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!