keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Huonekalu-Tetris vol III, (ehkä) paras sisustusidea vuosikymmeneen

Melkein kahden viikon loma selvästi rentoutti, sillä loman tokavikana päivänä sain mainion sisustusidean (millainen olisi loma ilman rymsteerausta?). Tätä ideaa vaatimattomasti kutsun, jopa vuosikymmenen parhaaksi ideaksi meidän kodin järjestyksen ja sisustuksen suhteen.
Siispä huonekalu-tetris käyntiin ja tällä kertaa pelimerkkeinä mm. kirjahylly, vuodesohva, sänky ja kirjoituspöydät. Ja niin vaihtui työhuoneen ja makuuhuoneen paikat "päittäin".  Tässä kodissa ollaan asuttu n. 17-vuotta ja voikin kysyä, että mikä idean saamisessa oikein kesti.

Saanko esitellä: entinen makuuhuone eli nykyinen työhuone.


Parasta on, että huonekalut ovat nyt väljästi ja jokaisen ympärillä on edes vähän ilmaa. Teakisen kirjoituspöydän kumpaakin puolta pystyy nyt käyttämään. Sen takapuolella on pieni hylly ja lukittava kaappi.Nyt Graham & Brownin Mirage-tapetinkin näkee parhaimmillaan katosta lattiaan. Tapetin valinnasta ja Olipa kerran-sarjasta kirjoitin blogin ekana vuotena klik. Aikanaan innolla odotin, että sarja alkoi Suomessa -ja sitten ensimmäisen kauden jälkeen kyllästyin.
Mä sitten ♥ noita siroja metallijalkoja, pyörällisiä metallijalkoja. Ikkunan ääressä on tietysti valoa ja ompelukoneen käyttöä ajatellen myös pistorasia on aivan käden ulottuvilla.
Tänään paistoi aurinko sekä kirjoitusmallissa, että ihan "livenä".  Kuinka moni teistä lukijoista on opetellut tuon tyylisen kaunokirjoituksen? Ikäluokkani oli viimeinen, joka meidän ala-asteella opetteli tuon vanhanaikaisemman kaunon. Varsinkin ison A-kirjaimen loivat mutkat ja pienen äffän kiemurat ovat tulleet tutuiksi.Sulo testaa pärekorin pystyssä pysyvyyttä. Jo ostaessani epäilin sen olevan helposti kaatuvaa sorttia, mutta meidän karvainen "myytinmurtaja" ei sitä saanut kaatumaan :)

Tämän kertainen rymsteeraus oli vähän rankempi, varsinkin kirjahyllyn tai siis sen sisällön takia. Arvaatte varmaan, ketkä olivat kuitenkin kaikista väsyneimpiä, kun huonekalut ja tavarat olivat lähes oikeilla paikoillaan? No kattilat tietenkin! Olihan niillä hirmuisesti vahdittavaa :)

18 kommenttia:

 1. Tulihan se esittelijäkin sieltä! Anteeksi myytinmurtaja. Meinasin jo nostaa älämölön, että mikä tuollainen rumsteeraus muka on, jossa ei ole yhtään kissaa paikalla.
  Iiiihana työhuone, tuollainen vanhanajan konttoritunnelma, kirjasto ja kaik.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli melkoinen hyörinä, kun koko perheen voimin laitettiin tavaroita paikoilleen. Työhuoneessa oli myös matto, mutta se täytyi ottaa pois, koska kattilat ottivat sen viralliseksi painimatokseen (olohuoneen maton ohella) ;D

   Poista
 2. Onpa ihana työhuone! Tosiaankin vanhanajan tunnelma ♥

  Myytinmurtaja ♥

  VastaaPoista
 3. Näyttää toimivalta, kauniilta ja kätevältä. Mahtava tuo viimeinen kuva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva!
   Sisustuksen täytyy olla myös kissatoimiva -ja kaikki on testattua :D

   Poista
 4. Työhuone on tosi mukavan näköinen ja tuo hieno tapetti pääsee oikeuksiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapettikin tuntuu "uudelta" eri huonekalujen ja uuden järjestyksen kanssa.

   Poista
 5. Voi hyväntähen, ku sulla on kaunista! Silmä lepää, katsoipa mihin tahansa kohtaan kuvassa/huoneessa.

  VastaaPoista
 6. Kyllä loma vaan tekee ihmiselle hyvää :)
  Aivan super tuo teidän uusi työhuone. Kaikki kohdallaan. Silmä lepää kauniissa kokonaisuudessa.

  Onnittelut tyylikkäästä lopputuloksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista!

   Vaikka oivallusta odotellessa meni reilusti aikaa -niin parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

   Poista
 7. Kattilat pääsevätkin sitten "lomailemaan" kun sinä menet töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Toisaalta, lintulaudalla on paljon vahdittavaa, ettei ihan lomailuksi kattiloilla mene. Ahne ja lihava orava aiheuttaa jatkuvaa pään vaivaa pikkulinnuille, kattiloille ja meille ihmisille.

   Poista
 8. Mä olen lapsena opetellut kaunokirjoituksen - vanhoja kaunokirjoitusvihkoja on mukava myöhemmin selailla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vanhaa kaunokirjoitusvihkoa on kiva selailla. Se on oikea aarre ♥.

   Poista

Kiitos kommentista!