keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

DIY: Vanhan penkin hurja muodonmuutos

Ensin iloisia ja niin helpottuneita uutisia: kylpyhuone on valmis, jee! Tai siis melkein valmis, yksi ovi ja listat puuttuvat, mutta lämmintä vettä tulee hanasta ja suihkusta, niin mahtavaa. Voitte olla varmoja, että kylppäristä tulee ihan oma postaus (tai useampi).

Sitten otsikkoon. Mitä olisi kylpyhuone, varsinkin iso sellainen, ilman penkkiä? Puupenkkiä jossa voi vilvoitella löylyjen välissä tai istua nautiskellen jalkakylvystä?
Penkille oli siis huomattava tarve ja netistä etsiskelin sopivaa vanhaa yksilöä. Hieman yllätyin penkkimarkkinoiden korkeasta hintatasosta. Siis vanhoista ja huonokuntoisista olisi pitänyt maksaa ainakin 50 euroa ja sitten entisöidä perusteellisesti, ei käy. Onneksi lähiseudulla oli suosikkihuutokauppani ja valikoimassa oli useampi penkki, joskin kaikki olivat enemmän tai vähemmän käsittelyä vailla.Voitte arvata, että Hra K auliisti lupasi tukkia suuni etten huuda tästä penkistä liikaa ;)Vielä samana päivänä täristelin hiomakoneella penkin istuisosasta paljaan puupinnan esille. Vanhan huokalun entisöinti (tai allekirjoittaneen sinnepäin puuhastelua voisi paremminkin kutsua huonekalun entraamiseksi)  oli kyllä mielenkiintoista puuhaa. Turkoosin maalikerroksen lisäksi penkistä löytyi vaaleanvihreä ja punainen maalikerros. Sen lisäksi, että yksi jalka oli reteästi teipattu -oli kaksi jaloista ilmeisesti uusittu, luonnollisestikin eri puulajilla.Jossain vaiheessa käy aina niin, että hiomapaperi, kutsutaankohan sitä laikaksi, kuluu niin ettei se pysy enää koneessa kiinni. Josmäolisininsinööri niin kehittelisin vähän pitävämmän, kuin hiomapaperin tarrakiinnityksen (oikeasti!). Kesken kaiken en viitsinyt lähteä kauppaan, vaan vaihdoin työkalua. Kuumailmapuhallin toimi vähän nihkeästi, koska ulkona oli kova, kylmä tuuli. Käry kyllä levisi pitkin poikin pihaa.Hra K teki puupenkin kanssa myös paljon töitä: hioi pintoja, liimasi teipatun jalan nätisti ja taas hioi. Loppusilaukseksi allekirjoittanut siveli penkin puupinnalle parafiiniöljyä.Juhannusaattoaamuna penkki pääsi paikalleen. Juuri sopivasti, sillä iltapäivällä oli vieraita tulossa :)


Aurinkoista viikonjatkoa kaikille!

PS. Kaipaisin nähtävyys-, kirppari- ja ym. ideoita akselille Lieksa - Savonlinna.

17 kommenttia:

 1. Tuossa linkki: https://www.facebook.com/tiemarakennusaarteisto/ Ai se onkin Viitasaarella. Oho! No teidän pitää varmaan nyt tulla tänne! (tosin se on auki vain ma ja ti, mutta ymmärtääkseni sinne voi sopia muustakin - sivulla puh.nro)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups! Se paikka onkin Viitasaarella :) Mutta laitan tämän muistiin, voi olla että Viitasaarelle tulee ajeltua ;)

   Poista
 2. Ihan mahtava penkin ehostus! Vierailin viime kesänä Savonlinnassa kirppiksillä, jos kirppisvinkit sieltä innostaa: http://kirppisrakkautta.blogspot.fi/2015/08/kirppiskokemuksia-mikkelista-ja.html ja

  VastaaPoista
 3. Kiva penkki. Vanhoissa on muoto niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, yksinkertaisen kaunista ja toimivaa!

   Poista
 4. Jos haluat ihailla kauniita järvimaisemia, niin käväisepä Savonlinnan Sulosaaressa aivan Kasinon takana. Siellä voi nauttia lettukesteistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, järvimaisemat ja lettukestit kuulostaa oikein mainiolta yhdistelmältä :)

   Poista
 5. Uurastus kannatti, sillä noin sulavalinjaista penkkiä ei saa kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, eikä varsinkaan Suomessa tehtyä.

   Poista
 6. Minä kuvittelin otsikon perusteella kukkapenkkiä, ja meni aika pitkään ennenkuin ymmärsin mistä on kyse 😀

  Hieno siitä tuli! Hyvä hyvä!

  VastaaPoista
 7. Oletpas saanut vanhan penkin kauniiksi =) Meilläkin olisi vastaavaa hommaa edessä, mutta ihan hirvittää ryhtyä toimeen, vaikkakin lopputulos yleensä palkitsee moninverroin

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!