sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kasvihuoneesta kesähuoneeksi

Tänä ja viime kesänä kasvihuone on ollut vähän omanonnensa varassa. Sitä on epäkohteliaasti laiminlyöty ja käytetty tavaroiden säilytyspaikkana, lähestulkoon romuvarastona. Kasvihuone on varmasti muistellut kaiholla loistonpäiviänsä, kun se oli päänäyttämönä draamakomediassa Tomaattipuutarhurin paluu. Pitkäaikaiset lukijat sen draamakomedian varmasti muistavat -meidän tomaattien kasvatus sai vähän koomisia piirteitä, eikä draamaltakaan vältytty.Tämä kuva ei ole pihahuutokaupasta..

Tänään, vihdoinkin koitti kasvihuoneen siivouspäivä ja samalla se koki pienimuotoisen muodonmuutoksen kesähuoneeksi (tänä vuonna ei enää kannata aloittaa kasvatushommia). Siivouksen käynnisti Hra K ja nopeasti liityin hänen seuraansa. Kuinka niinkin pieneen tilaan olikin ympätty niin paljon kamaa? Myös muurahaiset olivat tehneet valloitusta takavasemmalta, toivottavasti sekin saatiin nyt torjuttua.Vanha funkkisnaulakko kiinnitettiin katon rajaan ja se täyttyi nopeasti koreista. Hattuhyllyllä vasemmalla on mummuni vanha kori, jonka pohjaan on tunnollisesti kirjattu ostopäivä, muistaakseni vuonna 1946.Ikean PS-tuolit ovat yllättävän tilaavieviä, onneksi ne saa myös kätevästi pinottua. Sekä Porin olut-, että Vampulan ok-laatikot ovat löytyneet sukulaisten nurkista. Hra K on tehnyt takaseinällä olevan lyijylasityön ♥. Huomasitteko tuon katosta roikkuvan rikkinäisen ämpärin? Sillä on funktio.Kasvihuone iltahämärissä -pahoittelen kökköä kännykkäkuvaa. Tuohon katosta roikkuvaan valaisimeen olen kyllä tyytyväinen :)
Kas näin, kasvihuone, eikun kesähuone 2017 on käyttökunnossa. Jään odottelemaan hämäriä, mutta pilvettömiä iltoja ja tähdenlentoja. Mutta en pahastu, vaikka lämmin kesä jatkuisi pitkälle pitkälle.

8 kommenttia:

 1. Jatkukoon kesä! Kyllä lämpimälläkin kelpaa oleskella. Mainio valaisin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneessa on pikkuisen lämpimämpää kuin ulkosalla, toisinaan suorastaan kuuma -sopii meikävilukissalle.

   Poista
 2. Hauska idea tuo ämpäri! Tosin sinulla ei mahda muunlaisia ideoita sisustuksessa ollakaan, kuin hyviä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lukuisista huti-ideoista voi ottaa edes oppia ;)

   Poista
 3. Hauska toi lamppu :)
  - kiva iltahuane <3

  VastaaPoista
 4. Ihana pihahuone ja lamppu on ihan superhieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan suoranainen romu ei yleensä ole minun juttuni, mutta nyt risa ämpäri kyllä löysin hyvän paikan.

   Poista

Kiitos kommentista!