sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kesämuistoja keittiössä

Jo yksi vapaapäivä kummasti piristää; tänään vihdoin, ja viimeinkin pesin talon ikkunat ulkopuolelta. Toisella puolella ikkunaklasia Sulo suoritti laadunvalvontaa ja näytti tassulla mistä pitäisi vielä pestä. Tästä arvaatte, että ikkunat täytyy pestä myös sisäpuolelta ;)Keittiönpöytä on lastattu erinäisillä astioilla, mutta kyllä siinä mahtuu myös syömään. Miten teillä säilytetään kananmunia? Meillä yleensä jääkaapissa, mutta nyt poikkeuksellisesti huoneenlämmössä. Pikaisella googlettamisella selvisi, että oikea säilytyslämpötila on 12-14 astetta, mikä on hitusen hankalaa. Koska taloudessa on kaksi uteliasta kattilaa kananmunat ovat vallanneet leipälaatikon.Kuten tavallista, leipomiseen osallistuu ainakin yksi kissa.Leivoin tutun ja onnistumisvarman nopean marjapiirakan. Pakkasesta löytyi vadelmia ja ahomansikoita. Viimeksi mainitut ovat hieman suttuisen näköisiä, mutta niin herkullisia.Kasvihuoneesta keräsin tomaatit sisälle kypsymään ja nyt lupaavasti näyttää siltä, että kaikki kypsyvät, jee! Monta niistä on jo syötykin.Marjapiirakkaa ja kaffetta, sekä telkkarin katselua (paitsi sieltä ei tule mitään -onneksi digiboksi on pullollaan erilaisia ohjelmia).Öljytilkalla, rosmariinilla, sinapinsiemenillä ynnä suolalla ja pippurilla maustetut lohkoperunat ovat superhyviä. Lisänä broileria ja salaattia. Taas kerran yritin tehdä majoneesia ja taas kerran se juoksettui, damn! Parilla ensimmäisellä kerralla majoneesi onnistui tuosta vain, mutta nyt ei millään.Kun hetkeksi kääntää selkänsä.. ..niin toinen kissoista on pöydällä. Eitonviereenmahdu ajattelee Robert. Tänään todettiin, että Sulo ei maukusta linnuille vaan puusta putoileville lehdille. Eikä se ymmärrä oravienkaan päälle -nykynuoriso.

Höpökatit ja allekirjoittanut toivottavat kaikille: Reipasta alkavaa viikkoa!


22 kommenttia:

 1. Namin näköistä piirakkaa ja namin ja tunnelmallisen näköinen päivällinen! Ja tuo kuvassa vilahtava jugurttikin on namia, ostin sitä juuri tänään ;-)
  Ja hassua, huomaan että olemme astiasamikset: mulla on samoja mukeja kuin teillä ja myös noita ihania lautasia. Arjen kauneutta.
  Teillähän on kaikki niin kaunista, kiva tyyli kalusteissa ym. Ja kissoista nyt puhumattakaan ♥
  Ikkunoiden pesu... nyt kun aurinko paistaa matalalta ja mun työpöytä on ikkunan äärssä, huomaan, että sameaksi likaantuneesta (ei ainakaan kymmeneen vuoteen pestystä) ikkunasta on hyötyä, häikäisee edes vähän vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos, Saila! Sulla on selvästikin hyvä astiamaku ;) Arki on niin suuri osa elämää, että sen kauneuteen täytyy panostaa, eikä vain odottaa spesiaalihetkiä -näin mä ajattelen.

   Vanhempani harrastivat huutokaupassa käyntiä ja sieltä varmasti tulee mieltymykseni vanhoihin esineisiin/huonekaluihin. Niiden kestävyys on myös aivan toista luokkaa. Kissat toki ovat aivan omaa luokkaansa, vähintäänkin pitää olla yksi pitkä- ja yksi lyhytkarvainen ;)

   Olin siirtänyt ikkunoiden "pesuhetkeä" varmaan toukokuusta asti. Talon seinien pesun jälkeen näkyvyys huononi ratkaisevasti ..

   Poista
 2. Liiankin herkullisen näköistä piirakkaa tässä vaiheessa elämäntaparemonttia. En uskalla katsella telkkarista sitä leivontaohjelmaakaan, jottei tule kiusauksia liikaa, huoh!
  Kattiloille puskuja Viirulta - joka kylläkin näyttää vetelevän sikeitä tassut pystyssä tuolla sohvalla - ja kivaa uutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nostan hattua elämäntaparemontillesi! Vuosia sitten meilläkin oli ryhdistäytyminen ja siitä lähtien pienemmät ruokalautaset ovat olleet käytössä. Muuten olemme monessakin asiassa lipsuneet; pieni ryhdistäytyminen olisi taas paikallaan.

   Kattilat sanovat, että sohvalla saa makeimmat unet!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sopivasti puuhaa, oleilua ja herkuttelua :)

   Poista
 4. Kyllä teidän elo on sitten ihanaa. (Edelleen mietin sitä teidän työhuoneessa olevaa vapaata tilaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näkisitpä remontoimattomat alueet, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia.. Toivon, että joulusaunaan päästäisiin jouluna. Ensi jouluna.

   Tila on edelleen vapaa -Myrsky ja kuumavesipullo mukaan vaan ;)

   Poista
 5. Meillä kytätään oravia ihan innolla. Tosin se olen minä, joka sitä harrastaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravien ja lintujen kyttäily on hauskaa puuhaa :) Ei se ole kissojen yksinoikeus. Kohta taas alkaa lintujen talviruokintakausi ja tiputeatteri esitykset.

   Poista
 6. Herahti vesi kielelle kun tuota piirakkaa katselin! Kananmuniahan ei kylmässä tarvitsekaan säilyttää, joten tuo on kyllä oiva keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kananmunat eivät olisi laatikossa, niin ne olisivat pitkin lattiota. Sulon erikoisalaa on hedelmien pudottelu (ja järsintä).

   Poista
 7. Siinäpä on monenlaista ja -väristä tomaattia silmänilona ja tietysti suunkin. Ihan selvää puutarhuriainesta sinussa ja leipuriainesta sinun lisäksesi myös kissoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mama! Karvaisista apukokeista johtuen kissan karvoja löytyy vähän sieltä, täältä. Siihen ei essu, käsienpesu ja hiusten ponnarille laitto auta ;)

   Poista
 8. Kyllä maistuisi tuo marjapiirakka!

  Kananmunat säilytetään meillä jääkaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkukesästä kesän kunniaksi tulee tehtyä samalla reseptillä raparperipiirakkaa ja nyt kesän haikeaksi muistoksi pakastimesta löytyvillä marjoilla. Tässä tuntee onnistuvansa -samaa ei voi sanoa siitä himskatin majoneesista ;)

   Poista
 9. Kyllä on herkullisen näköinen piirakka meillä säilytetään kananmunat jääkaapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että useimmat säilyttävät kananmunat jääkaapissa. Useimmilla ei ole viileäkaappia ja viinikaapilla on parempaakin käyttöä ;)

   Poista
 10. Ai, että on kaunis ja makoisan näköinen piirakka. Luin vähän aikaa sitten jutun, jossa oli testattu säilyvätkö munat paremmin jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Tulos oli, että yhtä hyvin säilyvät. Olen aina itse säilyttänyt niitä jääkaapissa. Kyllä Sulo vielä ehtii kiinnostua linnuista ja oravistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain luin, että tärkeintä kananmunien säilytyksessä on tasalämpöisyys.
   Marjapiirakka hävisi jääkaapista todella nopeasti, kuten meillä kaikki herkut häviää. Kunpa vitamiini"litkukin" olisi yhtä hyvänmakuista ;)

   Poista
 11. Ihanan muikea ilme Herra Ärrällä ruokapöydän ääressä. :D


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mr Ärrä pohtii: maistaako vai ei maistaa? Piimä ja jogurtti on pilattu kaikenlaisilla kissoille sopimattomilla ainesosilla ;)

   Poista

Kiitos kommentista!