torstai 15. toukokuuta 2014

Aina on aikaa muutamalle valokuvalle

Ainakin lähes aina.

Valokuvaus-harrastus on kyllä niin mun juttu. Se on mielenkiintoista, inspiroivaa ja haastavaa. Aika usein asiat myös näkee ikään kuin kameran etsimen kautta -tuosta voisi ottaa kuvan ja tuosta ja tuosta...





Taas_kerran intouduin kuvaamaan "ehtoopuolen" tulppaaneja. Nämä ovatkin aivan erityisiä tulppaaneja, koska ne ovat omasta kukkamaasta. Maljakossa oli kaksi eriväristä tulppaania ja narsissi. Jännästi alimmassa kuvassa oleva tulppu taipui kohti taustalla olevaa kuparimaljakkoa ja itse kukkaankin tuli hentoa kuparin sävyä. Ylemmässä kuvassa oleva tulppaani taas lähestyi taustalla olevaa itämaisaiheista tarjotinta ja väritkin olivat tyyliin sopivat.

Kesken kukkien kuvailun tipahdin takaisin maanpinnalle, kun viereeni tuli Sulo, joka ei ollut ollenkaan sulotuoksuinen. Muhkeista villahousuista on paljon harmia hiekkalaatikolla..


 "Jos mä otan vähän kohtalokkaan ja pohdiskelevan ilmeen?"

Aamulla olin jo oikeastaan lähtökiihdytyksessä töihin, mutta oli pakko kaivaa kamera esille, 
koska Sulo oli niin ihanan näköinen.


 "hei lopeta se fotoominen tai myöhästyt töistä!" 

Onneksi ehdin vielä ajoissa töihin (ja sain haluamani kuvat).


Lämpimästi tervetuloa lukijoiksi Inka ja Mindy!

27 kommenttia:

  1. Mullakin on kamera aina mukana, koskaan ei tiedä mitä tulee vastaan. Vaikka useimmiten kuvaan kyllä kotona ja omalla pihalla.
    Tykkään sun kuvista ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi :)
      Minäkin kuvaan enimmäkseen kotosalla, mutta onneksi kännykässäkin on kamera, että voi ottaa extemporekuvia muuallakin -koskaan ei tiedä mitä mielenkiintoista tulee vastaan.

      Poista
  2. Kylläpä on upeita kuvia - kuihtuneissa tulppaaneissa on sellaista herkkää ja haurasta kauneutta - ja olet saanut sen vangittua hienosti.
    Ja tietysti nuo Sulon kuvat - oi oi oi ♥

    VastaaPoista
  3. Sulo on niiiin ihana, ettei se voi ikinä olla muuta kuin sulotuoksuinen, eihän?
    No joo, muistan hyvin, millaista oli kun Ransu oli pieni. Sillä oli vatsa todella usein löysällä, siis USEIN. Opin laserkuulon ja salamannopean hyökkäyksen talouspaperi kädessä, jos en muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Sulo tuoksuu aina hennon suloisesti :D
      Meilläkin oli ensin alkuun tuota samaista ongelmaa, mutta onneksi se on jo historiaa. Vatsaongelmainen kissa(npentu) kehittää refleksit nopeiksi ;)

      Poista
  4. Upeita kuvia Sulosta. Viikset näkyy niin herkästi ja varsinkin "kulmakarvat" vai miksi noita yläviiksiä pitäisi sanoa - tummaa taustaa vasten. Ja hienot tulppaanikuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula :)
      Sulo tyynesti valtasi uuden työtuolin ja allekirjoittanut istui polvillaan pöydän vieressä..
      Viiksiä ja kulmakarvoja, "tuntosarvia" Sulolla on reilusti.

      Poista
  5. Meinasin ensin alkaa kehumaan noita tulppaaneita, mutta Sulo ♥
    Aivan ihana Sulo ♥ Olipa hyvä että riskeerasit töihin ehtimisen ja jäit ottamaan kuvia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti riskeerata, mutta täytyy olla varovainen ;)

      Poista
  6. Aina on aikaa ottaa valokuvia, varsinkin niitä kissakuvia ♥

    VastaaPoista
  7. Onpas viisaita tulppaaneja, kun hakeutuvat oman sävyiseen seuraan : )

    Hienot kuvat sekä kukista että suloisesta Sulosta. Tämä sun ihana blogi inspiroi parempaan perehtymiseen valokuvaukseen. Pitkään on pitänyt tutustua järkkäriin syvemmin, mutta eipä ole tullut aikaiseksi. Jospa tänä kesänä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Inka ihanasta kommentista!
      Järkkärissä on edelleenkin toimintoja joita en ole opetellut käyttämään ja valokuvauksen teoria on yllättävän hankalaa. Scott Kelbyn valokuvausoppaissa asioita on esitetty niin rautalangasta vääntämällä, että allekirjoittaneenkin nuppiin on jotain jäänyt (jaa paljon jo unohtunut).

      Poista
  8. Sulo on ♥! Kauniita ovat toki tulppaanitkin ja hienoja kuvat, mutta Sulo on kaikkein kaunein! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haastettakin teille Kynsilaukkkaajilta pukkaa! :)

      Poista
    2. Sulo täällä laulelee: Ken on kissa kaikkein komein, ken on kissa kaikkein ihanin..

      Kiitos haasteesta ;)

      Poista
  9. Kyllä sun kuvistas huomaa, että kuvaaminen on sun juttus. Voi Sulo, sä oot niiiiiiiiiiin miehekkään suloinen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KuRR! Kehräyksiä Nettimartalle ♥ t: Sulo

      Kaunis kiitos Nettimartta :)

      Poista
  10. Kissa-mammoilla kuuluisi olla laissa säädetty liukuva työaika. Ei kerta kertakaikkiaan meinaa ehtiä töihin, kun pitää montaa kertaa palata ulko-ovelta takaisin sisälle pussamaan poikia. Ja kaikille pitää erikseen käydä sanomassa, että mamma tulee taas iltapäivällä kotiin ja sit nähdään. Ihan oikeasti Onnia minun pitää erityisesti aina heipata oikein kunnolla.
    Sulo HaiseeVähemmänHollanninKukilta ON söpöliini ♡♡♡♡♡♡♡
    Tiedäks Sulon ja Robertin mamma mitä toi Hollannin Kukat tarkoittaa ? Vuonna yks ja kaks oli sen nimistä hajuvettä..ihanaa kukkaistuoksua ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä Sulo haisee vanhentuneelle Hollannin Kukat -tuoksulle :D

      Ilman muuta pitäisi olla liukuva työaika ja töistä täytyisi päästä kuvaamaan myös kesken päivän, ilman mitään sanktoita, Hih :)
      Aamuisin on kiirettä, kun täytyy hössöttää kattiloiden kanssa ja tarkistaa, ettei kahvinkeitin ym. jää päälle (johdon irtiottaminen auttaa asiaa).

      Poista
  11. Kauniita ne on ehtoopuolenkin tulppaanit! Ja Sulo tietysti myös, aina ja taatusti!

    Minäkin kyllä huomaan runsaasti kohteita, mistä joku saisi hyvän kuvan. Mulla ei yleensä ole kameraa käsillä, tai jos onkin, niin kuvasta ei kuitenkaan tule niin hyvä... Toisin kuin nämä sun kuvat, jotka on toinen toistaan kauniimpia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna ♥. Yleensä räpsin niin monta kuvaa, että varmasti joku onnistuu. Vaikka pitäisikin kuvata säästeliäämmin. Ja kyllä, säädän niitä myös kuvankäsittelyohjelmalla.

      Poista
  12. Kuvaaminen on kyllä ihana harrastus. Itsekin pidin joskus jopa valokuvablogia, ja maailman näki silloin ihan erilaisin silmin. Nyt tyydyn kuvailemaan vain kissoja, kun kamera ei ole mikään hyvä ja objektikin tosiaan osittain rikki... Jospa kesällä tulisi töitä, niin saisi sen unelmien kameran :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt alkoi kovasti kiinnostamaan, että mistä valokuvablogisi löytyy? Sen lisäksi, että kuvaaminen on kivaa, toisten kuvia on myös mielenkiintoista katsella.

      Kamerat ja objektiivit ja erinäiset lisätarvikkeet ovat törkeä kalliita!

      Poista
  13. Todellakin kahvinkeittimen johdon irrottaminen vähentää huolilistaa ;) Sitten illalla ihmetyttää miksei kahvi jo tipu.
    Hei, tuo ei ole tullut mieleenkään , että kesken työpäivän kuuluisi olla kissojen katsomistauko. Sitä me alamme vaatimaan !!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, just ollaan saatu työpaikalle sähköpöydät ja muut perusjutut ergonomiaa ajatellen. Nyt vain lisävaateita tekemään :D

      Poista

Kiitos kommentista!