keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kesämuistoja: huutokauppa x 3

Kulunut kesä on ollut kaikkien aikojen kirpputori- ja huutokauppakesä. Olen etsinyt, löytänyt ja ostanut -ja onnekseni olen tehnyt kohtuuhintaisia löytöjä.


Huusin Pinx. Maalaustaide Suomessa-kirjasarjan varsin kohtuuliseen hintaan. 
Jokapaikahöynä, joka tekee myös kirjastokattilan hommia, on tietysti jo hammasmerkinnyt ne 
-tuhma kissa!

Yksi heinäkuun viikko oli ikimuistoinen, sillä sen aikana kävin peräti kolmessa huutokaupassa, koulutavaroiden huutokaupassa. Sillä lähiseudulla lopetettiin kolme kyläkoulua.
Itsekin olen käynyt ala-asteen pienessä kyläkoulussa ja muistan vieläkin sen shokin, kun pikkukaupungin yläasteella luokassani oli enemmän oppilaita, kuin koko entisessä koulussani. Loppujen lopuksi yläasteen opettajatkin tulivat siihen tulokseen, että luokkamme oli mahdoton ja suuri, sillä se jaettiin kahtia. Aikanaan "oman" kyläkouluni huutokaupasta isäni huusi mm. urkuharmoonin (eksoottinen kapistus epämusikaalisessa perheessä).Ebba Masalinin koulutaulujen (ja muidenkin) hinnat nousivat pääsääntöisesti pilviin.Pieneen tilaan mahtuva ja paljon vaatteita käsilaukkuja kannatteleva naulakko oli ihan huippulöytö.

Huutokauppaputki sattui olemaan samaan aikaan kesän kovimpien helteiden kanssa. Siispä aurinkorasvasta ja nesteytyksestä oli huolehdittava. Ensimmäisessä huutokaupassa olimme n. kuusi tuntia eli seistäkin sai. Turnauskestävyyttä siis koeteltiin :D Mutta yleisö sentään seisoi paikoillaan -meklarilla oli huomattavasti hikisempi urakka. Minulle vaikein pala oli kohtuuttoman korkeiksi nousseet hinnat, mutta olin tyytyväinen kun sain pidettyä suuni kiinni (tai suljettua sen ajoissa).

14 kommenttia:

 1. Vanhat koulutaulut ja -kartat ovat kyllä hinnoissaan, kun ovat niin haluttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tuollakin huutokaupassa myös kartat tulivat hintoihinsa. Ja ovathan ne hienoja, jos vain tarpeeksi suuri seinäpinta löytyy.

   Poista
 2. Jännää! Ihanan nostalginen tuo naulakko, vaikka olin itse niissä kaupunkikouluissa, eikä niissä ollut noin pieniä naulakoita kuin korkeintaan jossain opettajainhuoneessa...
  En ole vieläkään ollut ikinä huutokaupassa, paitsi hevoshuutokaupassa Englannissa. Täytyy paikata tämä aukko sivistyksessä! Tosin vähän kartan kirppiksiäkin, kun en oikeasti tarvitse mitään, voisin pitää oman kirppiksen niin mahtuisin itse paremmin koteihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoshuutokauppa Englannissa kuulostaa huippumielenkiintoiselta.

   Sama juttu, parempi olisi vältellä kirppiksiä ja huutokauppoja, mutku sieltä tekee niin kivoja löytöjä :)

   Poista
 3. Minäkin käyn kyllä kirppiksillä, mutta huutokaupassa en ole koskaan ollut, olisi kyllä kiva käydä sellaisessa :).
  Ihana naulakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa joskus mennä maalaishuutokauppaan, jossa myydään vähän kaikenlaista tavaraa. Tosin innostus voi viedä mennessään ;)

   Poista
 4. Onnea on kiinnipysyvä suu! (Sitä en omista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä oli suuria vaikeuksia tukkia suunsa :D

   Poista
 5. Joskus olen huutokaupoissa ollut katselemassa mutta en ole koskaan mitään huutanut. Kirpparissa olen käynyt muutamia kertoja. Oikein hauska naulakko !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokaupan seuraaminen on ihan viihdyttävää :)

   Poista
 6. Huutokaupoissa aina ahdistaa se, kun himoitsee jotain oikein kovasti ja sitten huomaa, että sen haluaa joku muukin. Sitten siinä miettiä että onko se sen arvoinen (on on!), riittääkö rahat (no ei!) ja onko sille paikkaa (yleensä ei!). Itse luovutan yleensä huutokaupoissa liian helposti :/(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Viimeisessä kouluhuutokaupassa joku oli iskenyt silmänsä samaan koulutauluun ja huudeltua tuli puolin ja toisin. Lopulta suosiolla lopetin, koska tiesin että niitä saa halvemmalla netistä (hyvällä tuurilla).
   Hyvin tiivistit nuo pohdinnat, jotka pikavauhtia tulee käytyä läpi. Nyt hinnat nousivat niin pilviin, että päätös huutamisen lopettamisesta oli helppo. Mutta tappio oli kirvelevä, nirsk.

   Poista
 7. Nyt joku läähättää tuon naulakon perään... Ihan huippulöytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyisköhän vastaavia huutonetistä tms?
   Naulakko on suorastaan karun yksinkertainen, mutta juuri siksi se on niin kiva.

   Poista

Kiitos kommentista!