sunnuntai 3. elokuuta 2014

Loimaan rompepäivät

Arvatkaas mitä? Juuri tästä hetkestä lähtien minulla on käytössä toimiva tietokone *koputtaa puuta*. Hra K kokosi sen ihan itse ♥. Yksi "pikkumiinus" tässä uudessa koneessa on - se ei nimittäin noteeraa kameraani millään tapaan, siis ei suostu tuomaan siitä kuvia. Mutta muistikortinlukijan avulla tämäkin juttu pitäisi toimia.

Kesäloman jälkeinen elämä on ollut aika kiireistä ja ah, niin ihanan helteistä (joo, työpaikalla on erittäin hyvä, tai oikeastaan liiankin tehokas ilmastointi). Yhteen viikkoon onnistuimme mahduttamaan vieraita kolmena eri päivänä, sekä huutokauppoja kolmena eri päivänä ja sokerina pohjalla oli Jämi Fly Inn-tapahtuma -niistä myöhemmin lisää.

Kesä on jo ehtinyt niin pitkälle, että eilen oli perinteiset Loimaan rompepäivät. Ja sinne suuntasimme heti tikkana kello seitsemän aikaan aamulla. Taas kerran oli paljon myyjiä ja oikein lämmintä ja aurinkoista, sekä paljon ihmisiä. Kokeneen kävijän vinkki onkin, että siellä tosiaan kannattaa olla heti aamusta paikalla jolloin lämmöstä ja ihmismassoista ei tarvitse kärsiä niin paljoa.
Heti alkuun voisin tilittää teille katkeransuloisesta löydöstä, joka oli niin ihana, mutta en sitä kuitenkaan voinut ostaa, niisk. Aivan alkumetreillä bongasin tosi tyylikkään, ruudullisen 60-70-lukuisen trenssitakin. Takki oli vanhan lastenvaateliikkeen jäämistöä -siis aivan käyttämätön, laput paikalla -ja kokoa 160 cm. Jepjep, sovitin takkia päälleni ja se sopi ihan hyvin, tosin hihat olivat aavistuksen liian lyhyet. Mutta, trenssin napit eivät menneet kiinni -voi nyyh! Nyt kaduttaa etten ostanut sitä varsin edullista takkia, sillä nappeja olisi voinut siirtää tai ehkä nappilistan käänteissä olisi ollut ylimääräistä kangasta. Tai jokin muu ihme olisi tapahtunut..Rompetorilta tein muutaman oikein taloudellisen ja järkevän löydön. Kaksi kappaletta Backmanin? (tarjottimissa on leima B made in Finland) tiikkisiä tarjottimia ja Hackmanin (mini)mehumaijan.Ostin koulutaulun ja Sulo hyppäsi heti sen eteen, kun otin kameran esille.Siis Ilkan leiri Nokialla -opetustaulun, jonka on tehnyt Lennart Segerstråle.Kotimatkalla käväisimme Humppilan lasissa ja sieltä löysin tämän cocktail-kirjan, joka on uusintapainos vuoden 1932 kirjasta. Se on ollut aikanaan ensimmäinen suomenkielinen cocktail-kirja ja se on julkaista heti kieltolain loppumisen jälkeen. Tämä olisi mitä parhain joululahja-idea, tietäisin ainakin pari sopivaa kohdetta :)


Lämpimästi Tervetuloa lukijaksi Terhi ja kaikille hyvää alkavaa viikkoa!11 kommenttia:

 1. Emäntä: Aamusta kannattaa todella aina olla liikenteessä varsinkin kesähelteillä. Sulo varmaan tarkastaa taiteen tasoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulon on tinkimätön tarkastaja. Pelkkä nuuskiminen ja silmittely ei riitä, mieluiten pitää myös vähän maistaa..

   Poista
 2. Sinä kyllä teet löytöjä! Ja Sulo Jokapaikanhöynä tietysti ylitarkastaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna olen panostanut kirpparilla tms. paikoissa käynteihin ja sitä myöten löytänytkin jotain.
   Sulo nimenomaan yli_tarkastaa kaiken ja jokapaikan.

   Poista
 3. Onnittelut uudesta koneesta! Olen monta kertaa kantapään kautta kirppiskierroksella oppinut että on toimittava heti, koska muuten asia jää kaivelemaan ja mahdollisuus on menetetty:/ Mitä kuuluu teidän tomaateille, tahtoisi kuuulla niistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M&M! Toivoakseni mehumaija palvelee meitä vuosikausia.
   Tomaateille kuuluu ihan hyvää, vaikka ovatkin olleet (taas kerran) hieman huolimattomalla hoidolla. Täytyykin tehdä niistä oma postaus.

   Poista
 4. Voihan rompepäivät !
  Voi vitsi, ymmärrän harmistuksesi..mä oon just tollanen kans!
  Sulo tarkastaa taulun.....kosteusvaurion varalta ( en tiedä miksi tuo tuli mieleeni ).
  Mukavaa elokuuta teille...onko pääsi kestänyt helteen ilman migreenejä ?
  Mulla on ollut vain yksi kohtaus tänä kesänä..ja nyt kyllä pelottaa kun työt alkavat huomenna ja työ on lasten kanssa olemista ( ääntä, ulkoilua, kiirettä, hikeä pukkaa muutenkin ja sisäilmanvaihto..saas nähdä miten toimii), kotona pärjään kyllä kuumallakin, kun voi ottaa iisisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa taulu oli saanut juurikin kosteutta, joten se vaati erityisen perusteellisen tarkastuksen.

   Muuten pää on kestänyt, mutta ukonilmat ovat kidutusta. Siis pelkään muutenkin ukkosta, mutta matalapaineesta tuleva migreeni on aikas epämiellyttävää. Työkaveri vinkkasi, että ennen migreenin tuloa kannattaa ottaa vähän chilijauhetta ja ehkä se on hieman auttanutkin (koska uskon sen auttavan..).

   Tsemppiä töihin! Olen joskus ollut töissä päiväkodissa ja siellä melu voi olla melkoinen, huh :)

   Poista
 5. Loimaan rompepäivät! Voi hyvänen aika :) Olen viettänyt lapsuuteni lomat ja kesät ihan niillä nurkilla...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!