lauantai 17. tammikuuta 2015

Jotain vanhaa, jotain sinistä

Sininen väri on ollut meillä vuosia pannassa, sekä vaatteissa (poislukien farkut) että sisustuksessa. Ensimmäiseen yhteiseen kotiimme, vuonna 1998, hankimme sinistä verhokangasta. Samalla kertaa ostimme myös valkoruudullista verhokangasta. Em. valkoruudulliset verhot ovat parhaillaan olohuoneessa, mutta siniset verhot ovat aikapäiviä sitten kierrätetty eteenpäin. Nykyisen kotimme ensimmäisellä pintaremonttikierroksella (vuonna 1998-99) teimme pientä pintaremonttia. Yhdessä huoneessa oli yläosa vaaleansininen ja alaosa valkoinen. Välissä oli Designers guildin boordi. Oi niitä aikoja. Tätä sinistä kautta kesti muutamia vuosia ja sitten ko. huone sai seinälleen Pihlgren & Ritola Sembramänty-tapettia.

Noin 14-vuotta myöhemmin sininen tekee pienimuotoista paluuta; viime vuonna ostin musteensinisen untuvatakin ja tänään kaivoin kaapin perukoilta jotain koboltinsinistä.Kuvassa ovat siis koboltinsiniset Kartio-lasit. Ja heti voi todeta, että violettien lisäksi näyttävästi myös siniset sävyt ovat raivostuttavia kuvattavia. Oikeasti nuo lasit ovat lähes läpinäkymättömiä, oikeen supersinisiä.Myös päivän kirpputorikierokselta löytyi jotain sinistä (ja myös muutama ei-sininen Carmen).

Tarjoiluastia on Upsala-Ekeby:n valmistamaa Majlis-sarjaa. Ko. valmistajan tuotteita en muista koskaan ennen nähneeni kirppiksellä. Koristeen on suunnitellut Helmer Ringström ja se on ollut tuotannossa 1966-71.

Mitä sanovat lukijat: tykkäätkö sinisestä sisustuksessa?

Lämpimästi tervetuloa Pilviraitin Marjaana!

10 kommenttia:

 1. Moi! Sininen on aivan upee väri, olen rakastanut sitä intohimoisesti aina. Lasissa sininen aivan loistaa. Varsinkin turkoosiin vivahtava sini saa sydämeni aivan läikkymään! Meillä on sinisen sävyjä uusitussa keittiössä (katsoppa varsin postaukseni ;)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on todella hieno keittiö ♥.
   Monet pitävät turkosin sävyistä.

   Poista
 2. Hieno kirpputorilöytö. Täytyy sanoa, että sininen ei ole minun värini sen paremmin vatteissa kuin sisustuksessakaan, kun kerta kysyit. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marliska, sitähän mä kysyin ja kiva että sain myös vastauksen :)

   Poista
 3. Minulla on aina silloin tällöin sininen kausi. Varsinkin sisustuksessa olen suosinut sitä, mutta pukeutumisessa ei nappaa, paitsi turkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on jotenkin hankala tai haastava väri. Turkoosi taasen on helppokäyttöisempi.

   Poista
 4. Täälläkin on ollut joskus sininen kausi, minkä jälkeen melkein kaikesta sinisestä tuli hankkiuduttua eroon. Katsotaan, milloin se tekee meille paluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sininen on hyvä väri pienissä erissä? ;)

   Poista
 5. Meillä löytyy sinisiä juomalaseja pilvin pimein -ja sinivalkokuvioisia astioitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä ei siis pelätä sinistä väriä!

   Poista

Kiitos kommentista!