maanantai 1. helmikuuta 2016

Vaatekaapin P333-dieetti

Reilu vuosi sitten, vähän ennen lonkkaleikkausta luin Hyvän mielen vaatekaappi-kirjaa. Tykkäsin kirjasta kovasti, mutta sen sisällöstä ei ole jäänyt juuri mitään mieleen, paitsi se hyvä fiilis. Jännitin lonkkaleikkausta ihan karmeasti ja hyvän aikaa leikkauksen jälkeen taas olin enemmän tai vähemmän lääkepöllyssä.
Siispä bongasin netistä Projekti 333:n ihan uutena juttuna. Tavoitteena on valikoida 33 vaatetta ja pärjätä niillä 3 kuukautta. "Valitse kaapistasi kolmekymmentäkolme vaatetta, joihin pukeudut seuraavat kolme kuukautta. Laskuista jätetään pois alusvaatteet, yöpuku, urheilukamppeet, yksi kotiasu ja vihkisormus, jos sellainen on. Mukaan lasketaan loput vaatteet, kengät, laukut, korut, asusteet ja ulkovaatteet."
Allekirjoittaneen vaatekaapin kevytdieetissä lukuun 33 eivät kuulu asusteet, korut, kengät, eikä varsinkaan laukut!

Konmari-järjestelmän mukaan kaikki vaatteeni (tai ainakin 99%) mahtui samaan kaapistoon. Mutta nyt pitikin valita 33 ja kaikki muut siirtää pois silmistä. Tein siis pikaisen raakkauksen ja laitoin vaatteita kiertoon. Vaatteita pohdiskellessani löysin itsestäni mm. takki-ihmisen -on superpaksu untuvatakki 15 asteen ja sitä kovemmille pakkasille. On lyhyt untuvatakki, jota pidin mm. viime juhannuksena (suomen kesä..). Vähän pidempi untuvatakki kohtalaiseen pakkaseen, jonka liepeet mukavasti lämmittävät reisiä ja pyrstöä. Uusin tulokas on "ilmastonmuutos" takki, joka on parhaimmillaan pikkupikkupakkasissa, sekä suojaa kastumiselta.
Viimeisenä muttei vähäisempänä on punamustaruudullinen, vintage-tyylinen pomppa. Kaikille takeille on ollut käyttöä, koska Suomen talvi tuppaa olemaan hieman vaihteleva; joulu- tammikuussa oli lämpötilä +10 ja -30 väliltä.
Nuorena ja tyhmänä, kuljin koko talven villakangastakissa. Siis oli ilma mikä tahansa -ja kärsin paljon vilua. Ei enää sitä lajia.
Näillä vaatteilla aion pärjätä seuraavat kolme kuukautta. Ja kyllä, näit ihan oikein, kuvassa on neljä erilaista mustavalkoraidallista paitaa.. ;D Välillä vaihtelen vaatteita paljonkin, mutta välillä voin olla monta päivää ihanan pehmoisessa flanellipaidassa.
Vaatteita on enimmäksi arkiseen menoon (onneksi töissä on työvaatteet); siis farkut ja "jotain" yhdistelmiä. Valikoimaan kuuluu pari kivaa hametta. Hameiden ihanuuden huomasin leikkauksen jälkeen, kun piti löytää siistiä, mutta mahdollisimman mukavaa vaatetusta. Yksi heikkokohtani on myös villatakit. No vanhassa omakotitalossa villatakit pääsevät tositoimeen.

Toivon, että 333-projektin myötä saisin lopullisesti vähennettyä vaatekaapin vaatekuormaa. Tietysti harvat ja hyvälaatuiset vaatteet kiinnostavat aina, mutta laatu onkin vähän konstikkaampi juttu. Millaisia kokemuksia teillä lukijoilla on? Minkä merkin vaatteet ovat laadukkaita? Materiaaleista olen ollut jo pidempään tarkkana ja tälläkin hetkellä vaatevarasto on lähes täysin vapaa akryylistä -siitä ei tule kuin nyppyjä kankaaseen ja kantajalle paha mieli.
Suppea valikoima myös vähentänee vaatekriisejä (toivorikkaasti ajatteleepi hän).

Vaatteet, pukeutuminen ja Tyylin hellittämätön jahtaaminen ei ole tämän blogin vakio-ohjelmistoa. Mutta haluaisitteko lukea aiheesta lisää?

Lainaus ja lisätietoa P333:sta.

6 kommenttia:

 1. Mulla Konmaritus vaiheessa, lähinnä ajatuksen tasolla ollut viime kesästä. Pikkuhiljaa kyppyn siihen ajatteluun ja teen jo sen mukaisia valintoja. Mua siis tämäkin kiinnostaa, vaikka olisikin mulle (ehkä) liian radikaali vaihtoehto. Odotan innolla raportointiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KonMarissa riittää sulateltavaa.Ja näin omakotitalossa asuvana hamsterina sanoisin, että projektia riittää vähän pidemmäksikin aikaa :)

   Poista
 2. Syvä kunnioituksen kumarrus täältä suunnalta sinulle!
  Tämä voisi olla toteuttamisen arvoinen kokeilu, mutta meikäläinen lähtisi varmaan liikkeelle 33 + 1 -teemalla. Kolme kuukautta tuntuu niiiin pitkältä ajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Sofia ja Olga!
   Kolme kuukautta on aikas pitkä aika ja Suomen arvaamattomat vuodenajat asettavat omat haasteensa.

   Poista
 3. Mulla sama kokeilu käynnissä, aloitin syyskuussa (blogissani pari kirjoitusta aiheesta). Eli kiinnostaa kovasti lukea lisää aiheesta! Ja laatu on kyllä tosi mystinen juttu... en ole löytänyt siihen viisasten kiveä, vaikka itsellänikin haaveissa harvemmat ja laadukkaammat vaateostot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkaaamassa blogissasi; p333 lisäksi sieltä löytyi paljon muutakin mielenkiintoista luettavaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!