sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Sunnuntaipuuhia

Vuodenvaihteen the uudelleenjärjestelyn jälkimainingeissa Askon koivuinen kaappi löysi uuden paikan olohuoneesta. Oikeastaan se on ainoa mahdollinen paikka sille. Jotenkin allekirjoittaneella on ollut vaikeuksia tottua koivun "väriin" olohuoneessa. Ja ihankauheanhankalaa on ollut keksiä mitä kivaa kaapin päälle laittaisi, kun on nuo kissakansalaiset.Kumelan maljakot, Carmen-kyntteliköt, häränsilmät ja Pehtoori iloisessa sekamelskassa. Aika hurjaa, mutta sininen on ehkä sittenkin hyvä väri sisustuksessa. Ja olen pitkään haaveillut sinisestä Carmenista.
Pehtooria en ole vielä esitellytkään -se "löytyi" jo syksyllä kesämökin kaapista ;)Meripihkan värisiin Carmen-kynttilöihin tulee kaunis sävy lampun valossa.

Siivousinnostukseni on hitaasti, mutta varmasti siirtymässä myös alakerran kaappeihin. Tänään suurennuslasin alle joutuivat Barbie-laatikot. Lapsuuden leluja ja kirjoja en pysty "konmarittaan", mutta kuitenkin vähän karsimaan.
Tunnustaako kukaan muu säilyttäneensä lapsuuden Barbit? Täällä on säästössä jopa osa laatikoista jossa Barbiet ovat tulleet (luulen, että äidillä oli osuutensa tähän asiaan). Eli periaatteessa niitä voisi myös yrittää myydä ebayssa, jos raaskisi! Lopulta kuvallista materiaalia ei tullut Barbieista, eikä Sindyistä. Tallessa olivat myös mummun tekemät barbivaatteet n. 70-luvun kankaista ja omat vaatekyhäelmäni, joista viimeksi mainitut heitin pois.


Lelulaatikossa aika oli pysähtynyt 90-luvun alkuun.Kesportin kevätpokkari oli lastattu hyvin värikkäillä vaatteilla mm.t-paidoilla ja tuulipuvuilla. Neonpunainen avaimenperä pääsee heti uudestaan käyttöön. Muistelisin, että tuo rannerengas ja ehkäpä myös mustavihreä nauha näkyivät pimeässä. Säästöpankin "Let´s have some action"-kengännauhoista on harmillisesti vain yksi tallella.Pahvilaatikon pohjalta löytyi myös muutama Fabuland-lelu. Ne olivat niin mun suosikkeja. Täytyykin pelastaa lapsuudenkodista loput varmaan talteen. Löytyykö sieltä muita Fabulan-faneja?


22 kommenttia:

 1. Fabulandit on parhaita! Mulla ja siskolla on komea kokoelma niitä ja nykyään siskon lapset taas leikkivät niillä (hipelön itse eläinhahmoja ja mietin, millä verukkeella vien ne kotiini, heh). Yksi parhaimmista jutuista oli se, kun päästiin Tanskaan Legolandiin ja siellä Fabuland-hahmojen kanssa karuselliin...Hieno asetelma kaikkea kaunista piirongin päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, karuselli Fabuland-hahmojen kanssa oli varmasti huikeeta! Nuo hahmot ovat niin söpöjä ja sympaattisia, ettei niitä voi vastustaa vielä aikuisenakaan :)

   Poista
 2. Hieno kaappi ja hienot esineet sen päällä. Minä en kyllä uskaltaisi! Kaikki lapsuuden lelut olen lähestulkoon hävittänyt, yksi jäljellä olevista on kissanmaattava punainen nuken sänky. Onneksi säästin sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ovat esineet pysyneet paikoillaan. Kunhan muistan (eli viitsin), niin täytyy laittaa hiema sinitarraa maljakoiden pohjaan, jospa ne pysyivät vielä varmemmin paikallaan.

   Vanha nukensänky on hieno ja vielä hienompaa on, että se on nykyään(kin) tehokäytössä.

   Poista
 3. Fabulandit on ihan ykkösiä, pikkuveljen perintönä niitä on minun lapsille kulkeutunut. Nyt odotellaan että seuraava polvi kasvaa ja taas pääsevät fabut leikkeihin.

  Sininen on ihan hyvä väri sisustuksessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fabulandit ovat hyvin kestäneet aikaa ja Legon lelut nyt muutenkin ovat kestäviä.

   Ja kyllä, sininen on hyvä väri :)

   Poista
 4. Minä olen säästänyt lapsuuden leluja, mutta barbeja ei silloin (1950-luvulla) vielä ollut. Hienoin nukkeni oli "silmänukke" (= silmät menivät auki ja kiinni), jolla ei melkein koskaan leikitty, sitä säilytettiin koristeena hyllyssä. Vein sen 1990-luvulla nukketohtorille ja se on taas hyllyllä koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että nukke on käynyt oikein tohtorilla ja sitä voi edelleen ihastella. Sillä on varmasti paljon tunnearvoa (ja niin nukkejahan myös keräillään).

   Poista
 5. Kaunis koivukaappi ja maljakot ja kunttiläjalat. Minä yhtä nukkea säilytin se oli minulle hyvin rakas. Kaikki lapsuuden lelut ovat hyvin rakkaita Niissä on hyvin paljon mielihyvää
  lapsuuden muistoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoilla nukeilla on paljon tunnearvoa. Ainakin oma suosikkinukkeni oli monesti mukana matkoilla.
   Myös vanhat nallet ovat hyvin viehättäviä ♥.

   Poista
 6. Sininen ja koivu korostavat toisiaan, oikeen sievä asetelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta Nettimartta :) Koivu ja sininen taitavat olla hyvin suomalaisia juttuja.

   Poista
 7. Mä niin muistan noi avaimenperät, ne oli tosi kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa avaimenperissä myös riitti värikkyyttä :)

   Poista
 8. Ihana kevätpokkari! :D Minäkin pidin noista leluista pienenä, mutta en ole koskaan tiennyt niiden nimeksi Fabuland. :o Minulle nekin oli aina vain Legoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista tunnistinko ne lapsena Fabulandeiksi, mutta pari vuotta sitten (varsinaisessa nostalgiapuuskassa) selvitin mitä ne oikein ovat :)

   Poista
 9. Mulla oli pienenä muutama Fabulandin hahmo ja kyllä ne on hyvin jääneet mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen :)

   Poista
 10. Ihanan näköiset nuo lasiasiat! <3 Nuo nelijalkaiset ovat kyllä vähän vaarallinen yhdistelmä särkyvien asetelmien kanssa. Nim. merk. kaksi kissan pudottamaa Block-valaisinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, Block-valaisimien tiputtaminen kuulostaa vähän julmalta. Kuvittelisin, että valaisin olisin suht painava, mutta niin ei siis olekaan.

   Poista
 11. Mä olin muksuna intohimoinen Fabulandin kerääjä, sain niitä nimipäivinä, synttäreinä, jouluna, aina kun sain lahjoja. Joitain hahmoja mulle oli jopa kolme tai neljä, koska vanhemmat unohti mitä ovat antaneet ja sain lähinnä niitä pienempiä paketteja (hahmo+tavara) kun ei meillä ollut varaa isompiin, eikä niitä varmaan Mikkelin kokosen kaupungin kaupoista edes saanutkaan. Muutama isompi rakennelmaa oli mm. hotelli, siipiratasalus ja vankila. Sitä isoa karusellia aina himoitsin, mutta en koskaan saanut. Hahmoja oli varmaan 30-40 kpl, en edes muista enää, niin paljon niitä oli tai no, on ne edelleen jossain vaatehuoneen perukoilla porukoiden luona. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!