tiistai 16. tammikuuta 2018

Design-klassikko: Nagel-kynttilänjalat

Viime joulun alla ehdotin sisaruksilleni ettei osteta ollenkaan joululahjoja -todella säästäväistä, mutta ihan himskatin tylsää. Hra K:n kanssa ostettiin sähköhammasharjat -todella terveyshenkistä, mutta taaskin supertylsää. Mutta yksi kiva joululahja oli sentään ennallaan eli kirjekuori Isiltä. Tällä lahjalla aina etsin jotain spesiaalia, jonka muistan vielä monen vuoden päästä. Viime viikolla itsevalitsemani joululahja sitten saapui ja se on ehkä kaikkien aikojen paras! Jotain klassista ja aikaa kestävää.Alkuperäiset? (no ainakin vanhat)  Werner Stoffin suunnittelemat Nagel-kynttilänjalat, malli S22.

Pikaisella googlettelulla selvisi, että alkuperäisen kynttilänjalan suunnitteli 60-luvulla saksalainen Werner Stoff ystävälleen Hans Nagelille, joka omisti metallitehtaan. Sen jälkeen siitä on tullut lukuisia erilaisia versioita, nyt viimeisempänä valmistuksen on aloittanut tanskalainen Just Right.
Alkuperäisidea on kuulemma tullut, kun Stoff oli hiihtämässä alpeilla ja kaatui. Hänen kolme sormeaan upposi hankeen ja muodostivat kuvan, josta tuli kynttilänjalan perusta.

Kynttilänjalka on mielestäni huippukaunis, mitään yhtä hienoa en ole pitkään aikaan nähnyt. Yksittäinen kynttilänjalka on kolmijalkainen moduuli ja yksilöitä voi loputtomasti yhdistellä (hyvä lahjaidea vuosiksi eteenpäin..). Tilasin myös sopivan kokoisia kynttilöitä, jotka olivat sen hintaiset, etten paljoa raaski poltella. Mutta tuolleen polttamattomien kynttilöiden kanssa Nagel-kynttilänjalat ovat ehkä kauneimmillaan.

8 kommenttia:

 1. Kaunis kynttilänjalka. Tarpeeksi yksinkertainen mun makuuni, muta sitten se kiva jippo tuossa mallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaisuus on monesti kaikkein kauneinta ♥

   Poista
 2. Tuo on kyllä hieno ja vähitellen laajennus on kiva lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös siitä, että siitä voi "rakentaa" monta erilaista variaatiota.

   Poista
 3. Oi miten kaunis kynttilän jalka Mukavaa viikonloppua Sinulle :)

  VastaaPoista
 4. Nuo on niin hienot! Mä tungin lyhyitä kuusenkynttilöitä omaani, mutta noi pidemmät kynttilät näyttää kyllä paremmalta. Menikö ebayn kautta hankkiminen ongelmitta? Olen harkinnut ebay-ostoksia, mutta jotenkin ne hirvittää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ebay-ostaminen meni tosi helposti. Myyjä jolta ostin oli saanut vain positiivista palautetta. Ebay laski postikulut vähän yläkanttiin ja myyjä palautti (omatoimisesti!!) osan rahoista. Kaikki siis meni erittäin hyvin. Hitain lenkki (tässäkin) nettishoppailussa oli Posti.

   Poista

Kiitos kommentista!