torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, 5. luukku

Upeeta, mahtavaa tämän viikon työpäivät ovat pulkassa! Ja ensi viikolla onkin vastaavasti kuusi päiväinen työviikko, mutta ei sitä vielä kannata miettiä.
 
Arkisen puurtamisen lomassa onneksi on tilaa huumorille. Osan työmatkasta kuljen työkaverini kanssa kimppakyydillä ja välillä huumori on hyvinkin mustaa.
Eräänä päivänä minun kyytivuorollani kaverini heijastin hävisi ja hän myöhemmin kyseli, että jäikö se minun autooni. Toki, huolellisesti tarkistin hanttimiehen penkin, jottei heijastin vaan jää työkaverini kankkuun kiinni. Seuraava päivänä keskustelimme, että täytyy tarkistaa myös vakiopysäkkimme, josko heijastin löytyisi sieltä. Kaverini sanoi jotenkin näin: "katsotaan sitä sitten päivänvalossa" johon sitten totesin "ai parin kuukauden päästä"?

Nyt vuorossa Instakuvia, edellisestä, kunnon kuvamaratonista onkin kulunut hetki jos toinen. Tämmöisissä, melko hämärissä tunnelmissa on viimeiset pari viikkoa menty. Aika kuluu hirmuista vauhtia ja pelkään, etten vanhana muista tästä elämänjaksosta mitään muuta kuin pimeyden..Monesti iltaisin soffaseurana on kuvan Mr. Mairea ♥.Työpäivän jälkeen mieluusti oikasen hetkeksi sohvalle ja otan pienet päikkärit. Varsinkin nyt, kun tähti luo valoa ja tunnelmaa. Valitettavasti kattiloilla on juurikin tähän samaan aikaan lähes päivittäinen, alkuillan kissapainiottelu eli allekirjoittanut suosiolla nousee ylös sohvalta. Toinen vaihtoehto on että edellisen kuvan Mr. Mairea tulee viereen nukkumaan.Uudet Allas-kyntteliköt ovat päässeet lähes päivittäiseen käyttöön; niiden valossa on nautittu glögiä iki-ihanista Tsaikka-laseista....tai syöty aamupalaa. Voileivät ovat vähän karun näköiset, mutta joulutortut ovat herkkua. Olen vuosia leiponut joulutortun rusetin malliseksi; kärjet eivät pala, se on helpompi "leikata" ja lopputulos on mielestäni näyttävämpi.Yhtenä iltana kuvaan pääsi äimänkäki :)Tampereella on valmistauduttu itsenäisyyspäivän juhliin ja kaikkialla on sinivalkoista koristelua. Työpaikalla kannoimme kortemme kekoon ja koristelimme oman työpisteemme mm. lippunauhalla.  Kaffetauolla oli tarjolla herkkuja nyyttikestien hengessä ja spontaanisti lauloimme jopa Maamme-laulun.

Itsenäisyyspäivän perinteisiin meillä kuuluu joulun I. Aladdin-suklaarasia, kynttilät ikkunalla, Tuntematon sotilas-elokuva (alkuperäinen) ja toki Linnanjuhliakin seurataan.

Vietetäänkö teillä itsenäisyyspäivää?

16 kommenttia:

 1. Mr. Mairea leipuri <3 ja Äimänkäki <3
  Voi ei, ei kai tässä elämänvaiheessa nyt ympäri vuoden ollut pimeää :-D Ei se mitään, jos ei marras-joulukuita muista, nehän ovat vuoden ankeinta aikaa, mitä ei ole mitään syytä muistellakaan ;-)
  Iloista itsenäisyyspäivää! Täällä se menee työn merkeissä niin kuin joka ikinen päivä seuraavan kuukauden ajan, mutta kyllä se tästä, ei ole ikävää.

  VastaaPoista
 2. ps. Oletpa taitava kun saat tortun sakarat rusetille ilman, että ne murenevat! ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavaa on, että myöhemmin muistan edes valoisat vuodenajat ;)

   Joo, teen varsinaisia leipuritaikoja kun saan sakarat rusetille ilman että koko torttu murenee :)
   Mukavaa itsenäisyyspäivää sinulle ja saaristolaispojille (siis niille kahdelle tietylle..) silitykset!

   Poista
 3. Kyllä meillä vietetään itsenäisyyspäivää, hyvän ruoan ja rentoutumisen merkeissä!

  Kisulit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ja leppoisaa itsenäisyyspäivää!

   Poista
 4. Todella suloinen Äimänkäki ♥
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle myös!

   Poista
 5. Sulo!! :D :D ♥
  Ja sohvaseura saisi kyllä tulla minullekin sohvaseuraksi. Tai täällä meillä voisi jo olla tilan ahtautta, kun seuralaisia on kaksi omasta takaa, mutta noin yleensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Robertilla, joka on rescue-kissa, kesti aika kauan, ennenkuin se pystyi tulemaan soffalle viereen nukkumaan ♥.

   Poista
  2. Hyvää itsenäisyyspäivää teille myös!

   Poista
 6. Äimänkäki ja Mr. Mairea, ihania molemmat ♥
  Tänään me juhlistamme sekä itsenäisyyttä että äitini huomista syntymäpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on siis tuplajuhlat. Iloistaa itsenäisyyspäivää ja äidillesi hyvää syntymäpäivää!

   Poista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivää :)

  VastaaPoista
 8. Mr Mairea ja Äimänkäki, on teillä porukkaa :) Hieno tuollainen rusettitorttu, pitäsiköhän kokeilla jos onnistuisi. Rauhallinen itsenäisyyspäivä alkaa olla illassa ja kynttilät syttyvät. Täytyy varmaan kurkata "linnan" juhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattiloilla on kaikenlaisia lempinimiä :)

   Täälläkin kurkitaan "linnan" juhlia ja vähän Tampereen tilannetta muutenkin.

   Poista

Kiitos kommentista!