tiistai 6. lokakuuta 2015

Kylppäriremontti lähestyy

Yksi pitkäpiimäisimmistä remonttiprojekteistamme koskaaaan on sauna ja kylpyhuone. Ensin mainittu saatin (vihdoin ja viimein valmiiksi jouluksi 2014). Yläkertaa aikanaan remontoidessamme olimme kaukonäköisiä ja minivessaan tuli miniminikylpyosasto eli lattiakaivo ja suihku. Alakerran kylpyhuone on tällä hetkellä hyvin_riisuttua mallia eli siis avoin kaikille mahdollisuuksille/mahdottomuuksille.

Nyt flunssaa potiessa on ollut aikaa pohtia ja selailla netin loputonta kuvatulvaa -millainen kylppäristä tehdään? Toiveissa olisi tietysti persoonallinen, mutta ajaton.

Helpompi on ensin vastata mitä sinne ei haluta (tästä ollaan onneksi Hra K kanssa samaa mieltä).

Tiukka ei!
 • täysin valkoiselle
 • musta-valkoiselle
 • harmaa-valkoiselle,
 • "piristäville" laattaraidoille
 • kokonaan tummalle
 • laatoille jotka on "tiililadottu"
 • valkoisille laatoille mustalla saumauksella 
 • hexagon-laatoille, vaikka tyylillisesti ne sopisivat 60-l. taloon 
 • suurille sävy/värikontrasteille

Lisäksi on kaikenlaisia muita reunaehtoja, kuten tiukkaakin tiukempi budjetti. Kylpyhuone on tilana haastava, koska peräti kolmella seinällä on ovi. Mihin ne ovet oikein johtaa?! Saunaan, puuhuoneeseen ja tietysti pois kylppäristä. Eikä siinä vielä kaikki; sillä ainoalla_ehjällä_seinällä on  melkein koko seinän pituinen kapea ikkuna.

Tavoitteena siis persoonallinen, jopa tyylikäs ja funktionaalinen kylppäri. Taloudellisella suihkusysteemillä (taloudelliset käyttäjät jo löytyvät). Suihkuseinän ns. huomioväri (ainoa todellinen "väri") voisi olla luonnollinen ja rauhoittava, siis vihreä! -Ja kyllä, vihreä olohuone ei ole tarpeeksi ;) Kaikista hankalinta on yhdistää monta erilaista pintaa; betonia, laattaa ja puuta harmonisesti.

Siitä budjetista vielä hieman. Kylppäri ei tule kuntoon pelkällä laatalla. Tarvitaan lisäksi ainakin vedeneristysainetta, laastia, betonia, lautaa, laudan värjäykseen vahaa, suihkusysteemi, lattialämmityssysteemi ja lasitiiltä. Hra K osaisi luetella tarkemmin, hän kuitenkin remontin käytännössä tekee. Allekirjoittaneen osa on olla apulaisena ja "remontin tilaajana", joka alkaa itkeä kun paneeli on väärän sävyistä (näin tapahtui saunaremontin yhteydessä). Pakko tunnustaa ja kyllä vähän häpeän.Kuva lainattu Marrakechdesign
Tässä kuvassa yhdistyvät aivan huippuhienosti laatat, betoni ja puu. Mutta taisin just kirjoittaa jotain tiukasta budjetista?Kuva lainattu Sriwanna
Hirmuisen kaunista, vihreää laatta yhdistettynä harmaaseen ja valkoiseen. Meikä harakka ei voisi vastustaa myös kullanväristä lattialistaa (hanaa kylläkin).

Kuva lainattu Byggfabriken
Oh, niin kaunista ja funktionaalista ♥. Kenties jopa liian vanhanaikaisen näköistä?Kuva lainattu Free House Interior Design Ideas
Haalean vihreää, valkoista, puuta; rauhoittavaa ja hyvin pohjoismaista. Liian tylsää?Kuva lainattu Kakelspecialisten 
On siinä vihreää monenlaista. Kun löytäisi Sen Oikean Vihreän. Sille sopivat värikumppanit ja olisi lopputulokseen tyytyväinen.

No mitäs pidätte vihreästä? Mikä vaihtoehdoista on suosikkisi?  

14 kommenttia:

 1. Kylppäriremontti huoh! Vuosi sitten aloitettu meillä, nyt loppuviilauksia ja lauteita vailla. Toivon niin pääseväni joulusaunaan.. Edessä vielä erillisen wc:n remontti. Ps. Vedeneristys aine on tosi tosi kivaa.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääsette joulusaunaan, jouluna 2015!

   Poista
 2. Marrakech on ihan ehdoton suosikki. Mutta skandinaavinen olisi ehkä pitkäikäisin?

  VastaaPoista
 3. Tämäkin 'harakka' lankeaisi kullanväriseen lattialistaan :-)

  VastaaPoista
 4. Meillä kylppäriremontti on sitten joskus valovuosien päästä - jos ei hyvällä tuurilla ehditä muuttaa alta pois. Isännän tuntien ei ehditä;)
  Kauniita vihreän sävyjä noissa laatoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D;D

   Vihreästä löytyy paljon kauniita sävyjä ♥

   Poista
 5. Tykkään näistä kaikista ja vihreä on mun mielestä nappivalinta värisävyksi. Oma suosikki on juurikin vanhahtavan tyylin takia, Keski-Eurooppalaisen oloinen Byggfabrikenin kylppäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan tuo "vanhahtava" on ennemminkin klassinen tyyli ja ah, niin kaunis ♥. Tuo musta lista on piste iin päälle.

   Poista
 6. Marrakech on munkin suosikki. Meille tulossa kylppäriremontti lähivuosina ja olen jo ajatuksilla leikitellyt, kiva siis seurata teidän remonttia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppäriremontti olisi hirmuisen helppo tehdä, jos olisi paljon rahaa. Ehkä se olisi jopa liian helppoa :)

   Poista
 7. Sulle on haaste: http://elamaajaelamyksia.blogspot.fi/2015/10/blogini-tarina.html

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!