torstai 22. lokakuuta 2015

Onnenpäivä kirppiksellä vol XIII; "extremely rare"

Yksi viime kesän "lähimatkoista" suuntautui Liedon vanhalinnaan, josta tein postauksenkin. Se oli tosi kiva paikka, jaksan sitä vieläkin hehkuttaa. Ilma oli silloin kesään nähden harvinaisen helteinen ja sokerina pohjalla tein Turun Kirppis-Center Manhattanilta muutaman huippulöydön.Vasemmassa reunassa on ns. mysteerimaljakko. Ei mitään haisuakaan kenen se voisi olla tai onko se "edes" kotimainen. Metallinen koriste"panta" on kiva yksityiskohta.

Oikeassa laidassa on ilmeisesti Kupittaan saven puunukke. Huomioni kiinnitti esineen mielenkiintoinen ulkonäkö ja edullinen hinta. Olin juuri napannut puunuken käsiini, kun muuan vieras mies pyysi saada katsoa sitä. Hän mielestään se oli Kupittaan saven tuotantoa. Pohjassa on Made in Finland -leima ja jotain muutakin pohjassa on lukenut, mutta siitä on vain aavistus jäljellä. Googlesta ei ainakaan aivan samanlaista puufiguriinia löydy. Kupittaan saven muotoilijan, Okki Laineen puunuket näyttävät sirommilta (eikä niillä varsinkaan ole päässä reikiä..). Mutta Fifty-Sixty Stylen sivuilla on vastaavan tyylisiä ja yhdellä nukeista näyttäisi olevan neulatyyny päässään. Oli niin tai näin, niin puufiguriini on hieno koriste-esine ♥.

Eikä siinä vielä kaikki, hienoin löytö on esittelemättä. Keskellä on Polaroid 600 kamera, väriltään party green. Tämän hienouden bongasi Hra K ja meikä oli heti sulaa vahaa. Tästä "netti" sanoi erittäin harvinainen. Mutta mikä parasta SE TOIMII! Kamerakokoelmaan on siis eksynyt toimiva yksilö, oujee!
Yhden "filmillisen" tai siis paketillisen eli 10 kuvaa olen kameralla räpsinyt. "Tuloksena" oli yksi onnistunut kuva, yksi täysin musta kuva ja loput olivat jotain siltä väliltä. Ainakin (hetkellisesti) opein harkitsevaa valokuvausta. Mutta tosi hauskaa oli :) Ehkäpä jouluksi voi ostaa taas yhden pakkauksen. Filmihän on aikas kallista, koska siinä on omat patterit, jotka herättelevät kameran toimimaan. Kuva tulee tietysti heti kamerasta ulos ja huom, sitä ei saa ravistella -vaan se kiidätetään pimeään kehittymään. No tällä hetkellä se ei ainakaan ole ongelma :D:D

Kirppis-Center Manhattan tuntui olevan oikea aarreaitta, mutta niinhän vieraat kirppikset ja varsinkin eri maakunnassa usein tuntuvat olevan. Ostoskori oli täyteen ladattu ja viime hetken karsintaakin täytyi suorittaa. Vaatekaapissa odottaa harmaa-musta, pystyraidallinen, villakankainen kellohame muokkausta. Hameessa lukee melko ponnekkaasti Design-tuote, Made In Finland.
Jostain syystä tuntuu siltä, että vaatekaappiin on taas kerääntynyt useampi vaate, joka odottaa jotain toimenpidettä -yleensä lyhennystä.

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Valtavirrassa ja kaikille mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Hei hienot löydöt ..Desinglasi .com sivulla joku kyselee samaa maljakkoa ,,onkohan Timo Sarpanevan Lineria..itellä kirkas...vai joku muu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinanruusu, kiitos hyvästä vihjeestä! Ainakin Linerian pinta näyttää ssamanlaiselta.

   Poista
 2. Mahtava tuo kameralöytö. Uskallatko esitellä onnistunutta kuvaa täällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se onnistunut kuva (joka vie sanan "onnistunut" ihan uudelle tasolle) on meidän perhepotretti. Täytyypi harkita asiaa :)

   Poista
 3. Sarpaneva itselleni tuli ainakin mieleen tuosta metallipannasta, sillä ainakin itse lähtisin googlailemaan maljakkoa:)

  Kamera on kyllä hieno! Itsekin hypistelen kaikkia vanhoja aina kirppiksellä, mutta toistaiseksi olen onnistunut olemaan hankkimatta taas uutta keräilykohdetta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiksillä kierrellessä ehkä "vaarallisinta" on uudet mielenkiintoiset asiat, joihin syntyy äkillinen keräilyinto ;)

   Poista
 4. Mä luulen, että vaadin on Kumelan lasille suunnitellut Pentti Sarpaneva. Tulee kyllä nostalgiset fiilikset kaikista noista löydöistäsi. Kuva olisi mielenkiintoista nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä joku kuvista olisi julkaisukelpoinen ja ainahan voi omaa (tai miehen) nassua vähän peittää :D

   Poista

Kiitos kommentista!