tiistai 6. kesäkuuta 2017

Maarianhaminan kirppislöydöt

Joskus riittää parikin kirppistä ja pieni matkalaukku pullistuu uhkaavasti, kun sen lastaa täyteen. Ensimmäinen kohteemme oli Loppis & Sånt (Ålandsvägen 16). Heidän facebook-sivuilla oli kuvia kirpparin tarjonnasta ja bongasin yhdestä kuvasta Fazerin Kukkopurkin. Eli menimme hotellilta reippain askelin kirpputorille.. -Ja siellä se oli edelleen odottamassa ostajaansa. Kunto ikäisekseen hyvä, kannesta ei niin väliä ja sokerina pohjalla oli alennushinta. Vuosia luulin, että (kohtuuhintaiset) Kukkopurkit karttavat kokoelmaani, mutta jouluna tilanne muuttui, kun sain ihka ensimmäisen joululahjaksi siskoltani.Toinenkin kirppislöytöni Loppis & Såntilta oli peltipurkki. Vanha korurasia(?), jossa on peili sisäpuolella ja rasian saa lukittua.

Kaikkitietävän googlen mukaan samantyylisiä lukollisia peltirasioita on valmistettu ranskassa. Siihen sopisi purkin pohjalla oleva lappunen (paitsi että lehtileike käsittelee belgialaisia). Muruset muuten ovat punaseetrin palasia, sen pitäisi pitää mahdolliset ötökät loitolla.Itäimäinen kuvitus on kiehtova ja eksoottinen. En osaa sanoa viittaavatko ne enemmän Japaniin vai Kiinaan tai sitten valmistaja on yhdistellyt kaikkea mahdollista.

Seuraava etappimme oli Maarianhaminan keskustan Emmaus (Strandgatan 20), joka oli aika vaatepitoinen. Vielä tässä vaiheessa en ostanut sieltä mitään. Ahvenanmaalla on kolme Emmausta, mutta me käytiin ainoastaa tässä.
Lauantaina oli pakko mennä uudestaan Emmauksen myymälään. Tämä Kaunottaren vähän korjausta vaativa mekko oli 5 €. Rikoin myös yhtä periaatettani, sillä ostin toivorikkaasti vähän kittanan kokoisen mekon. En ole vielä päättänyt, että hyödynnänkö saumavarat ja vähän suurennan mekkoa vai yritänkö hieman kutistua, heh.Valioasun mekko oli juuri saapuneiden rekissä ja nappasin sen heti mukaani. Kangas on vyöröltä hieman hiutunut ja tämä tapaus on allekirjoittaneelle taas hieman reilu. Ajattelin ronskisti muokata mekosta puolihameen.Tiina Teinituotteen villainen minihame on oikein groovy ja lähes täydellisen sopiva, huoh.

Maarianhaminan muista shoppailumahdollisuuksista erityismaininnan ansaitsee keskustan ostoskeskuksessa sijainnut keittiötavarakauppa Fyndet kök & trivsel, jossa oli aivan megalomaanin valikoima. Sieltä ostin tuliaisiksi mm. macrame-leivoksen näköisen munakellon.

6 kommenttia:

 1. Ihmisillä on erilaisia maamerkkejä lomakohteissaan: toisilla on nähtävyyksiä ja museoita, toisilla ruokapaikkoja, ja sinulla kirppiksiä! Ja aina teet kyllä myös omannäköisiäsi löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotas vaan, on tulossa postaus vähän toisenlaisista maamerkeistä myös :)

   Poista
 2. Hurmaavia löytöjä. Minulla on ollut tuollainen Teinituotteen minihame (tosi pieni, tosi mini) punainen ruutukuosilla. Taisin viedä sen viime vuonna kirpputorille, pitkään olikin säästynyt ja jäänyt pieneksi jo kymmeniä vuosia sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat vaatteet on niin hyvin tehtyä, ettei niitä raaskisi laittaa pois.

   Poista
 3. Mahtavat löydöt! Tuo peilirasia on ihana. Eilen TV:ssä oli lyhyt ohjelma radiokeräilijästä. Hänellä oli pieni vanha (50-luvun?) matkaradio, josta kannen alta löytyi peili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, oikein monitoimilaite (ja kenties naisille suunnattu?) radio, jossa on myös peili.

   Poista

Kiitos kommentista!