sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Miniloma Ahvenanmaalla

Kesälomalainen tässä hei! Torstaina alkoi kesän ensimmäinen kesäloma, piitkä viikonloppu. Sanotaan, että maiseman vaihdos parhaiten auttaa lomatunnelmaan, joten mekin vaihdettiin pariksi päivää maisemaa. Ahvenanmaalla emme ole käyneet terminaalia pidemmällä, joten valitsimme sen kohteeksi. Se oli suorastaan äkkilähtö, koska varasin loman alle viikko ennen lähtöä.
Yleensä teen hyvin "kotiläksyt" tulevasta lomakohteesta, mutta tällä kertaa en paljoa ehtinyt suunnitella. Toki kirppistarjontaan ja sitä myöten karttaan tutustuin etukäteen. Ja kirppikseltä teinkin varsin mukavia löytöjä. Toiveissa oli merimaisemia, historiallisia nähtävyyksiä, auringonpaistetta, kirppislöytöjä, päämäärätöntä ynnä kiireetöntä tutustumista Maarianhaminaan ja ehkä pieniä tuliaisia. Toiveet täyttyivät todellakin.
Sjökvarteret eli Merikortteli on aivan keskustan tuntumassa, Itäsatamassa.  Kuin olisi siirtynyt toiseen aikakauteen: kylään merenrannalla, jossa oli mm. purjelaivoja, venevajoja, veneenveistämö ja Merenkulkukappeli.Aivan Merenkulkumuseon vieressä on muistomerkki hukkuneille ahvenanmaalaisille merimiehille.Täällä III-vyöhykkeellä voi vain haikeasti ihailla Magnolioista, mutta Maarianhaminan keskustan kävelykadun varrella sellainen oli täydessä kukassa. Muutenkin kaupungissa oli panostettu puistoihin ja siitä tulee vielä oma postauksensa.

Tässä oli makupaloja Maarianhaminan minilomasta, palaan siihen vielä perusteellisemmin.

Aurinkoista alkavaa viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Jaahas, kävitte tässä ihan naapurissa! Hieno tuo magnolia. Ehkä tänne Ahvensaareenkin voisi istuttaa pienen bulevardin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin, että täällä jossain on Saaripalsta :) Upeita maisemia ja saaria kertakaikkiaan!

   Poista
 2. Ahvenanmaa on ihana; tuntee olevansa ulkomaan lomalla :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia olet ottanut Olen kerran käynyt Ahvenanmaalla, mutta siitä on jo aikaa
  Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Maarianhamina on kyllä kiva lomakohde! Silloin kun lapset olivat pieniä, kävimme siellä aika useinkin - siellä nimittäin oli aikoinaan pieni huvipuisto, Ålands Parken - juuri sellaisen kokoinen, että minäkin sen kestin ja juuri sopiva tyydyttämään pienten lasten seikkailunhalun. Harmi, ettei sitä enää ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, muistan kun olin lapsi ja äiti urheasti tuli minun kanssa Särkänniemen laitteesta toiseen :)

   Poista
 5. Ahvenanmaalle pitäisi mennä! Nämä sun inspiroivat kuvat kasvattavat sopivasti kuumetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Pari kirppistäkin löytyi ja minusta hintataso oli kohtuullisempi.

   Poista
 6. Näkymät ovat olleet viehättäviä. Innolla odotan lisäselotuksia ja kuvia! Ahvenanmaalla(kaan) en ole ikinä käynyt, mikä on kyllä pieni synti. Kaiken kuulemani perusteella se on niin lähellä täydellistä kuin mikään paikka olla voi :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahvenanmaa tai tässä tapauksessa Maarianhamina oli kyllä tosi kiva paikka. Seuraava reissu täytyykin tehdä koko Ahvenanmaalle :)

   Poista

Kiitos kommentista!