sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Helmililja

Viikko sitten vietin melko hikisen ja pyörryttävän parituntisen Ikeassa, kunnes prinssini karautti paikalle vihreällä hevosellaan autollaan. Innostus Ikeaan on viimeisen 10 vuoden aikana tasaisesti laskenut ja kukkaro kiittää. Toki siellä on monia kivoja juttuja, mutta vähemmän on enemmän.


Valmiina - paikollenne - hep!
Paras löytöni Ikeasta oli helmililjat, perunanarsissit ja hyasintit. Niitä oli siellä täysi rullakollinen, jee (en ostanut aivan kaikkia..)! Sinne siis etsimään kevätkukkia.
Yksi perusongelmista on löytää sopiva suojaruukku ja en halua niitä kovasti keräilläkkään. Minusta paras ratkaisu on sopiva servietti ja jokin nauha, niitä meiltä löytyy. Huom. tämä yhdistelmä vaatii lautasen ruukun alle.Helmililjan tieteellinen nimi on muscari armeniacum ja kukkien sanotaan tuoksuvan myskille. Ko. tuoksua en ainakaan vielä ole havainnut. Helmililja on myös myrkyllinen.Nyt ihastelen helmililjan hentoja kukkia ja ehkä tuoksua sisällä, mutta kesällä/syksyllä istutan sen ulos, sillä se on monivuotinen sipulikasvi.

4 kommenttia:

 1. Ihana, kevät tulossa ja päivä pitenee, voiko ihanammin olla, mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, mukavaa viikkoa Sinulle myös. Kevät ♥.

   Poista
 2. Loistava idea tuo servetti! Ovatko kattilat osoittaneet kiinnostusta helmililjaa kohtaan? Ja muuten, teille olisi tunnustus blogissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuresta kiinnostuksesta johtuen meillä kaikki (vähäiset) kasvit ovat korkealla, kissojen ulottumattomissa.

   Myrsky, Lämmin kiitos tunnustuksesta!

   Poista

Kiitos kommentista!