tiistai 11. kesäkuuta 2013

Puolivallaton kotipuutarha

Vuosia, vuosia sitten mummuni kertoi, että hänellä ja muutamalla ystävällä oli ollut trekolijuhlat ja minä kysyin, että mitkä_juhlat? Sittemmin trekoli ja moni muu murresana on vakiintunut ns. kotikieleeni.

Loma meni ja hyvät säät samaten. Viikossa(kin) sitä ehtii tekemään vaikka mitä, unohtamatta todellista lomailua/oleilua. Vihdoin ja viimein ruutuviljelmäkin tuli valmiiksi -tai siis kylvettyä.Purple haze porkkana on vanha tuttu viime vuodelta.Toivottavasti taimet alkavat nopeasti kasvamaan. Tarvitsisi varmasti tehdä samanlaisesti kuin My neighbor Totoro -elokuvassa klik. En tiedä kumpi on järkyttävämpää, se että elokuva on dupattu englanniksi/suomeksi vai se että sen on tuottanut Disney.. Suosittelen lämpimästi japanilaista versiota tekstityksellä.Kohopenkissä harson alla lymyilevät kurpitsa ja kesäkurpitsa.Ruohosipulia on kevyesti kahden ihmisen tarpeisiin :)Varsinkin siperianhernepensas näyttää rehottavalta ja vähän ruohokin. Viimeksi mainittuun tuli uutta  ryhtiä, kun ostimme uuden ruohonleikkurin. Edellinen leikkuri teki pitkän ja hienon uran.
Kasvihuone on vähän paremmin tuulettuvaa mallia, koska siitä edelleen osittain puuttuvat lasit/muovit.Lähikirpparilta löytyi taas jotain kivaa; nimittäin kunnon käsveska. Laukun materiaali on tekonahkaa ja se on oikein hyvin pitänyt pintansa, sekä sisältä että ulkoa.

12 kommenttia:

 1. Onnea kasvulle! Teillä on varsin upea kasvihuone. Onko se omaa tuotantoa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnea tarvitaan. Kasvihuoneen on suunnitellut ja tehnyt Mies :)

   Poista
 2. Minäkin ihmettelin tuota trekooli-sanaa kun Arkiporinaa blogissa otsikkona "trekoolihaaveit#, mutta tajusin sitten että kyseessähän on puutarha...

  Ihana tuo teidän kasvihuoneenne, kerrothan siitä lisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneen esittelen tarkemmin kunhan joka seinällä on muovitus ;)

   Poista
 3. Tosiaan, samat trädgård-aiheet meillä on, mm. viljelylaatikoita ja kasvihuone. Meillä kasvoi kaksi isoa ruohosipulia kukkapenkissä ja siirsin ne kasvimaalle, niin että sain lisää tilaa kukille. Kukkiva ruohosipuli on kaunis kasvi, kuten kuvasikin todistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohosipulista tulee yllättävän muhkea "pensas".

   Poista
 4. Minkälaista roolitusta ajattelisit siellä teillä? Minä näkisin Robertilla sateenvarjon? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhmmm, onkohan Robert tarpeeksi muhkea? Voin kyllä helposti kuvitella Robotin sateenvarjon kanssa. Sulon rooli tietysti on vähän rasittava, mutta niin rakas pikkusisko tai tässä tapauksessa pikkuveli.
   Me ihmiset oltaisiin vain taustajoukoissa, tietty :)

   Poista
 5. Ihana kasvihuone ja puutarha, kohta siellä kaikki kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Toivotaan, että puutarhassa ja kasvihuoneessa riittää kukoistusta, innokkaita puutarhureita ja hyviä säitä. Samaa toivon kaikille muillekin kotipuutarhureille!

   Poista

Kiitos kommentista!