sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Visavuori

Viime viikon sunnuntaiajelu suuntautui Valkeakoskelle. Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin kotimuseo. Varmasti useimmille on tuttu näky Helsingin rautatieaseman pääovella olevat Lyhdynkantaja -veistokset tai VR:n mainosten Kivimiehet.  Mm. nämä ovat Emil Wikströmin suunnittelemat.Visavuoren karjalaishenkinen päärakennus on rakennettu vuonna 1902.
Kodin sisustus ja irtaimisto on alkuperäisessä asussaan, aivan kuin sen asukkaat olisivat vain jossain käymässä. Tiivistetysti sanoen taitelijakoti on aivan mahtava! Historiallisesti ja sisustuksellisesti.Jugend-tyylinen ateljeerakennus on myös mielenkiintoinen. Sisällä on mm. urkuparvi ja tornissa pieni näköalaparveke. Siellä on hauska seikkailla.


Muhkeasta sisäänkäynnistä pääsee sekä ateljeehen että tiiliholviseen kahvilaan.Elias Lönnrot


Väinämöinen löytyy myös Elias Lönnrotin muistomerkistä klik.


Visavuori sijaitsee kalliolla josta on hieno näkymä Vanajavedelle. Sinne pääsee laivalla(kin) Hämeenlinnasta ja Tampereelta.

Taiteilijakodin ja ateljeen lisäksi Visavuuoressa on Kari-paviljonki, jossa on esillä Kari Suomalaisen hykerryttäviä pilapiirroksia. Hän oli Hesarin pilapiirtäjä yli 40 vuotta.

Tästä pääsee virtuaalikierrokselle Visavuoreen klik. Suosittelen lämpimästi nostamaan peffan tuolista ja ajelemaan ihan oikeasti Visavuoreen. Sijaintikin on melko oivallisesti  lähellä Helsinki-Tampere moottoritietä ja muutaman mutkan kautta pääsee myös Turku-Tampere tielle.

Aurinkoista sunnuntaita!

16 kommenttia:

 1. Tuollahan täytyy ehdottomasti päästä joskus käymään! Upean näköistä. Paikat, joissa on alkuperäinen kalustus ja muu irtaimisto tallella, ovat parhaita. Niissä on tosiaan asukkaiden tuntu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiasta ja sisustuksesta kiinnostuneelle Visavuori on tosi mielenkiintoinen paikka. Keittiössä(kin) kaikki tavarat oli paikoillaan :)

   Poista
 2. Vau, mielenkiintoisen näköinen paikka!

  VastaaPoista
 3. Laitetaanpa korvan taakse, jos siellä päin tulee joskus autoiltua :)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisen näköinen paikka! Ties vaikka joskus tulisi käytyä.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Kotosuomessakin on paljon nähtävää (kuinkahan monta kertaa olen tämän jo sanonut..).

   Poista
 6. Ihana paikka ja hyvä retkivinkki! Olen käynyt tuolla joskus lapsena ja huomaan, etten muista paikasta mitään :( On aika päivittää tämä muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikuisen näkövinkkelistä paikka varmasti on erilainen ja muistojakin varmasti pulpahtaa mieleen.

   Poista
 7. Nyt on aukko sivistyksessä, tuolla en ole käynyt. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kivat retkipaikat täytyy jakaa muillekin :)

   Poista
 8. Mielenkintoinen paikka sinne pitäisi lähteä käymään:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!