keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Draamakomedia Tomaattipuutarhurin paluu osa III

Previously in Tomaattipuutarhurin paluu.
Tomaatit pääsivät vihdoin ja viimein isoihin ruukkuihin ja mikä tärkeintä kasvihuoneen lämpöön ja valoon. Peace & love -tunnelmat valtasivat tomaatit ja okrat.

Edellisestä jaksosta on kulunut melkein kuukausi ja ollaan aivan heinäkuun lopussa, kääk. Mikä on luonnollinen jatkumo kuumassa ja kosteassa kasvihuoneessa leijailleelle peace & love-tunnelmalle? No tietenkin pienet tomaatin palleroiset ♥."Jättiläistomaatti" on aivan pienen pieni (mutta omaleimainen muoto on jo havaittavissa) -isona sen pitäisi näyttää tältä.Hhmm, ei se kovin keltaiselta näytä -vielä.Tomaatti raidoistaan tunnetaan tai jotain.

Ehkäpä arvaatte minkälainen kriisi nurkan takana kolkuttelee? Eikä silloin naurata. Mietitäänpä, vieläkö on kesää jäljellä ja lämpimiä päiviä? Meidän puutarhamme seutuvilla terminen kasvukausi päättyy keskimäärin 17.10. Lämpötila siis laskee pysyvästi + 5 asteen alapuolelle. Kasvihuoneessa lämpö ei taasen saa laskea alle +8 asteen ja mitään lämmitystä kasvihuoneessa ei ole, huhhuh.

Tomaattien kasvattaminen on hirrveen, hirrveen jännittävää. Ja jatkuvasti oppii jotain uutta. Kuten tänään: tomaatit ovat saaneet tarpeeksi ravinteita, kun lehdet ovat käppyrällä ja jos lehdet ovat tukevasti sivuille päin kuin kuusella niin ravinteita ei ole tarpeeksi klik (nyt tuli kiire kasvihuoneelle, sillä kumpaakin lajia löytyy..).

Draamakomedia Tomaattipuutarhurin paluu edelliset osat klik ja klik.

Ps. Arvatkaa mikä maskotti asuu kasvihuoneessa? Ei, ei Kattisaurus (sentään) vaan sisilisko!!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikä siinä ollut vielä kaikki. Ainakin yksi lajike puuttui; kuvia on tulossa, kunhan palleron erottaa ilman makroa ;)

   Poista
 2. Vinkki: Jos tomaatit eivät ehdi "punastua", tee niistä säilöttyjä vihreitä tomaatteja! Niin minä yhtenä vuonna tein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Muistaakseni viime vuonna meillä syötiin paistettuja vihreitä tomaatteja,kun tomaatteja yritettiin kasvattaa avomaalla ;)

   Poista
 3. Hyviä satonäkymiä. Vuodet eivät ole veljeksiä, voihan lämpötilat pysytellä korkeampinakin, toivon ainakin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tämä syksy olisi hyvin lauha. Siitä olisi hyötyä "pirtin lämmityksenkin" kannalta.

   Poista
 4. Erittäin hyvällä mallilla ovat tomaattisi. Kaikista uhkatekijöistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä näyttää hyvältä. Ensi keväänä (mahdolliset) tomaatin taimet pääsevät hyvissä ajoin kasvihuoneeseen.

   Poista
 5. Hyvällä mallilla on tomattisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raakileet ovat hyvällä alulla, toivottavasti on pitkä ja lämmin syksy :)

   Poista
 6. Meidän tomaatilla on pituutta kohta puolitoista metriä (ihan totta, se on mua rintaan asti!). Nupun alut on juuri silmillä nähtävissä. Ovat olleet sitä koko kuukauden... Ei tainnut tulla tomaatteja...

  Mutta teillä on hieno sato tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tomaatit ovat kohta yhtä "pitkiä" kuin allekirjoittanut ;) Suomelan sivuilla on aika perusteelliset ohjeet tomaatinkasvatukseen, löytyisköhän sieltä apua?
   http://www.suomela.fi/piha-puutarha/Hyotykasvit/Tomaatit-50010

   Älkää vielä luovuttako! Mä olen tilannut pitkän ja lauhan syksyn -jos joku muukin toivoo samaa, niin ehkä lämpöä ja kasvukautta tulee riittämiin.

   Poista
 7. Tämä draamakomediahan on selkeästi muuttamassa muotoaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, paitsi kaikki draaman ainekset ovat vielä käsien ulottuvilla ;) Olisin kyllä niin_onnellinen jos satoa syötäväksi asti saataisiin :)

   Poista
 8. Meidän tomaatit ovat edelleen myös vihreitä, punastumista odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saakohan tomaatit samalla tavalla punastumaan kuin ihmiset? ;)

   Poista

Kiitos kommentista!