lauantai 1. helmikuuta 2014

Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillo ja herkkuaamiainen

Dansukkerin järjestämä kisa Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä jatkuu ja nyt teemana on hillot, chutneyt ja lisukkeet. Testissä siis hillosokeri, jonka olen saanut Dansukkerilta.
Kisan ensimmäisessä osassa aiheena oli joulumakeiset.

(Kevät)Talvi on hieman epäkiitollinen aika tehdä hilloja, mutta onneksi pakastimesta löytyi vielä mansikoita, sekä raparperia. Ehdottomasti halusin tehdä jotain sellaista, jossa voin hyödyntää oman puutarhan antimia, tässä tapauksessa raparperia -luomumansikat olen ostanut torilta.

Hillojen valmistus oli helppoa ja suorastaan hauskaa -niinpä vähän innostuin.. Ensiksi kokeilin mansikka-appelsiinihilloa, josta tuli ihan hyvää, mutta makuuni aivan liian makeaa. Halusin valmistaa jotain raikkaampaa hilloa, siispä kokeilin inkiväärillä maustettua mansikka-raparperihilloa ja siitä tuli todella herkullista. Inkivääri maistuu hienoisesti ja tuo hilloon hieman yllätyksellisyyttä.


Inkiväärillä maustettu mansikka-raparperihillo
(ohje Dansukkerin sivuilta)

500 g raparperia
750 g (1,5 l) mansikoita
0,5 dl vettä
1 tl sitruunan keltaista kuoriosaa raastettuna
500 g (n. 6 dl) Dansukker Hillosokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

Huuhdo ja puhdista raparperit ja mansikat. Paloittele raparperit ja halutessasi mansikat. Pane raparperit, mansikat, vesi ja sitruunaraaste kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia kannen alla. Halutessasi pitää raparperipalat kokonaisina, lyhennä keittoaikaa. Sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, kuori vaahto ja jäähdytä 15 minuuttia. Sekoita inkivääri joukkoon. Kaada hillo lämmitettyihin, puhtaisiin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Hieman sovelsin tuota alkuperäistä ohjetta. Lisäsin vain hiukan vettä, koska käytin pakastemansikoita- ja raparperia. Hillosokerin lisäämisen jälkeen keitin vähän pidempään, n. 10 minuuttia.

Vaikeinta hillon tekemisessä oli ajoitus -siis lasipurkkien ja kansien oikea-aikainen kuumennus.



Ystävänpäivä on vajaan kahden viikon päästä ja ajattelin silloin(kin) tarjota mansikka-raparperihilloa ja vohveleita, sekä tietysti kahvia, tässä tapauksessa caffe lattea.



Ystävänpäivä-korteista osan ajattelin korvata tälläisellä :)

23 kommenttia:

  1. Oi nam, herahti vesi kielelle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua ne olivatkin :) Vohvelit muuten olivat ♥-muotoisia, se ei kuvasta kunnolla näy.

      Poista
  2. Nyt alkoi makeanhammasta kolottamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit valmistuu tosi nopeasti ja hillokin yllättävän nopeasti. Kun aikanaan sain vohveliraudan (ja monta vielä sen jälkeen) ihmettelin mitä hyötyä kapistuksesta on -mutta nyt olen sen oivaltanut ;)

      Poista
  3. Varmasti kelpaa tuollainen "kortti"!

    Vohvelit kelpaisi kyllä. Kovastikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tavallista paksumpi "kortti" täytynee antaa henkilökohtaisesti, ainakin niille jotka asuvat kerrostalossa..

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos, hillon valmistamisen helppous yllätti positiivisesti :)

      Poista
  5. oijoijoi, kaikki raparperijutut on ihania, ja AH niitä onnellisia, jotka saavat ystävänpäivä"korttisi", nuo ovat todella kivat lahjat , kerrassaan.
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikoista, raparperista ja inkivääristä saisi myös herkullista mehua. Täytyykin kesällä huolellisesti kerätä kaikki raparperit pakkaseen (ja vähän piirakan päällekin, tottakai)

      Poista
  6. Maistuis mullekin nuo vohvelit kera hillon! Loistava ystävänpäivälahja tuo hillo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuraavan hilloerän ajattelin valmistaa mansikoista ja kiiveistä (kun raparperit loppuivat). Sekin ohje löytyy Dansukkerin sivuilta.
      Ohukaiset eli Plätit olisivat vielä herkullisempia, mutta valurautainen ♥-plättipannu vaatii pientä huoltoa..

      Poista
  7. Njam, inkivääri on hyvää, ihan jokapaikassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mm. hillottu inkiväärimakeinen :)

      Poista
  8. Nam. Nam. NAM. Voi vain kuvitella tuon herkullisen maun! Ja kuten muillekin, minullekin kelpaisi tuollainen kortti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikka yksinään olisi tosi makea, mutta raparperi toi kivasti raikkautta ja inkivääri mielenkiintoa -olen ihan myyty tälle yhdistelmälle :)

      Poista
  9. Löysin sattumalta tieni tänne, ja jäinkin saman tien lukijaksi. Tervetuloa visiitille Mielen Lumoon, jos ehdit ja kiinnostaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi Intianminttu! Käväisin blogissasi ja siellä oli vaikka mitä kaunista ♥.

      Poista
  10. Minäkin olen uusi lukijasi...:)'Ihania herkkuja ja suloisia kissoja♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Irmastiina! Piipahdin blogissasi ja siellä oli toinen toistaan kauniimpia kuvia ♥.

      Poista
  11. Tätä mäkin kokeilen jos mun raparperini vaan kasvaa ensi kesänä! Siirsin ne viime kesänä kuusen alta toivottavasti muhevammille maille mutta ainakin viime kesänä rikkaruohot vei vielä voiton

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti raparperi viihtyy paremmin ja näytät heti keväällä niille rikkaruohoille kaapin paikan (tai tässä tapauksessa kompostimen paikan) :)

      Poista
  12. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!