tiistai 4. helmikuuta 2014

Siitä se ajatus sitten lähti

Inspiraatio iski sunnuntai-illalla. Olin jo jonkin aikaa komentanut itseäni menemään nukkumaan (muistaakseni Peppi Pitkätossukin teki niin), mutta tästä huolimatta istuin tietokoneella ja surffailin blogien mielenkiintoisessa maailmassa. 
Trio MiuMau Ja Herra Nilsson-blogissa oli tartuttu harjaan ja aloitettu taistelu jokaista keväistä kissojen karvanlähtöä vastaan. Niinpä minäkin kaivoin furminaattorin esiin. Robert oli oikein myötämielinen harjaukselle, jopa kellistyi kyljelleen, kuten sillä on tapana. Ja karvat vaan lenteli.Nuuusk, onkohan tämä varmasti aito Furminator?

Sulo tuntui hyvin hintelältä ja yritin harjata sitä erityisen hienovaraisesti. Siltikin harja tuntui suorastaan kopsahtavan Minikissan kylkiin. Lisäksi se oli hyvin sähköinen ja muutenkin harjaus oli Sulosta tosi tylsää.Harjatessa "kannattaa" aina käyttää mustaa paitaa -kyllä Sulostakin näyttävästi karvoja lähti.Lopuksi vähän leikittiin.Mtään_en_ole_ottanut, mutta tuoli keinuu kovasti.Stalkkasin kattiloita peilin kautta ja otin niistä kuvan. Suihkepullo on päivittäisessä käytössä ja täytyy sanoa, että hirrveen nopeasti niistä menee tuo "mäntä" rikki.
Triolan puolella ehdin kehua Suloa "ettei sitä kiinnosta ihmisten ruuat" (kuinka nopeasti sitä unohtaakaan Mr Suloisuuden aikaisemmat temput). Eilen keittiöstä kuului rapinaa ja sitten tömähdys. Kun menin katsomaan, niin Sulo natusti suklaatäytteistä bakelssia (onneksi se ehti maistaa vain suklaatonta päällystä), jota oli säästänyt iltakaffeelle. Tässä huushollissa on kyllä sellainen miehitys, että näyttävästi kaikki herkut saa piilottaa -jopa kattiloilta..

24 kommenttia:

 1. En ole vielä huomannut että olisi karvanlähtö alkanut, mutta täytyypä tutkailla tilannetta. Tarkkana saa tosiaan olla kattien kanssa keittiössä, on niillä niin tarkka hajuasti. Junamatka eurooppaan jatkuu taas :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselin eilen "nauhalta" Junamatka eurooppaan -sarjaa ja tuli ihan hirmuinen matkahinku Berliiniin ♥. Muistinkin etten ole tehnyt edes matkapostausta aikaisemmista reissuista :)

   Poista
 2. Pitäisi meidänkin kaivaa huomenissa "furmis" esille, on meinaan sellaisia karvaoksuja ollut jo ilmassa että ajankohtainen juttu olisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä riittää furminoitavaa :) Oletko jo keksinyt tavan hyödyntää kissankarvoja?

   Poista
 3. Meilläkin on furminaattori, ja minusta tuntuu että se kolisee Figon kylkiä vasten. Vaikka Figo on muuten varsin jämäkkä ja sitä saa ihan reilusti rapsutella. Kumpikaan ei ylen paljon harjausta rakasta.

  Jos meillä sellainen ihme joskus käy, että jotakin herkkua täytyy vallan säilyttää, niin se täytyy kyllä varmuuden vuoksi nostaa kissojenkin ulottumattomiin. Tavallisesti mitään suklaista ei kylläkään jää säilytettäväksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Sulo ei sittenkään ole liian hintelä, huoh.
   Mulla yleensä suklaa säilyy (vähän aikaa), paitsi minttusuklaa :)

   Poista
 4. NO kAH Nilssonin poppoo on saanut tämän aikaan meilläkin! Oho, triola tosiaan pani alulle karvatalkoot :))
  Furmista on meilläkin jo käytetty Blackieen, huomenna ois vuorossa daamit
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä(kin) karvoja lienee riittämiin. Mieluiten harjaan kattiloita ulkona, jolloin linnut saa hyvät pehmusteet pesäänsä -kaikki hyötyy.

   Poista
 5. Papakin harjasi eilen Onnia ja vaikka sillä (siis Onnilla, ei Papalla) yleensä turkki erittäin hyvässä kunnossa onkin, niin hitokseen siitä vain karvaa irtosi! Mie melkein romahin, ko näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä vähemmästäkin romahtaa :)

   Poista
 6. Robertin viiksibarometri kertoo, että hyvin menee mutta menköön :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattiloiden viiksibarometri on lahjomaton tai jossain tapauksissa herkkuruuilla hyvinkin lahjottavissa :D

   Poista
 7. Hmm. Me ollaan hämäläisiä, eikä olla vielä kevättä älytty alkaneeksi....vastahan se talvi alkoi ja lumi tuli..ei furrrrrminoida siis vielä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä te vielä ehditte mukaan "karvatalkoisiin" kuten Helena ja Blackie osuvasti kirjoitti :)

   Poista
 8. Kissamaista touhua - leikkiä, vesipullo ja herkuttelua. Tutulta kuulostaa. - Viiru on toistaiseksi säästynyt harjaamiselta, kun siltä lähti tuon kilpirauhasen vajaatoiminnan takia niin paljon sitä muutenkin. Ja kun onneton laihtui ihan olemattomaksi, niin en raskinut enää harjata - Viiru kun ei pahemmin toimitusta rakasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti Viirun lääkitys jo hiljalleen tehoaa ja poika tulee hyvään kuntoon!

   Poista
 9. Tilaisuus tekee varkaan, ei kannata jättää herkkuja esille :) Meillä ei ole vielä karvanlähtöä, johtuu ehkä säännöllisestä ulkoilusta. Kissa tietää, ettei turkkia voi vielä riisua. Kyllä me silti harjataan joka ilta kun se on niin mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos Nerolla on niin kiiltävä turkki, kun säännöllisesti hoidatte sitä.
   Meillä harjaus ei kovin suosittu toimenpide.

   Poista
 10. Triolat olivat esimerkillisiä. Minäkin intouduin harjaamaan Myrskyä kun ajattelin sitä irtoavaa karvan määrä mikä menee kissan mahaan.
  Mahtava ilme Robertilla:D
  Ja Sulolle kysymys: Olikos se aito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ajatus kissan suolistoa täyttävista karvoista saa kummasti vipinää harjaan!

   Sulo: Juu, aito oli, mut siltikin harjaus on mälsää. Kuka ny jaksaa niin kauan olla paikallaan??

   Poista
 11. Hih...Sulo ajatteli ihan sinua...säästi sinut herkun syömiseltä..:)
  Onneksi Niilosta ei lähde karvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, onneksi kattilat pitävät "huolta" henkilökunnan hyvinvoinnista monin tavoin ;)
   Niilo taitaa olla cotton-koira?

   Poista
 12. Voi Robert, vähnkäö sulla olla vauhtia suonissa (korvissa) <3

  Vai saatiin me aikaiseksi oikea villitys :D

  VastaaPoista
 13. Robertin alemmasta kuvasta voi huomata oik.korvan kärjen lipan ;)
  Viimeisimmät kissamaailman trendit lähtevät Triolasta :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!