lauantai 14. kesäkuuta 2014

Maalaishuutokaupassa

Joka kesä on päästävä ainakin yhteen huutokauppaan -tätä perinnettä olen noudattanut "jo" kolme vuotta.

Huutokauppa pidettiin vanhalla wpk:n tanssilavalla. Pilvisellä, viileällä ilmalla tanssilava oli ihan juupelin kylmä. Ensin oli vain vähän vilpoinen olo (vaikka olinkin melko lämpimästi pukeutunut), mutta lopulta kylmyys ja kosteus tunkeutui luihin ja ytimiin. Melko erottomaton osa (luullakseni) näitä vanhoja tanssilavoja on perinteinen ulkohuussi. Huussireissulla aurinko sentään lämmitti ;)

Huutokaupan viehätykseen kuuluu kanssaihmisten touhujen, sekä supliikin meklarin puheiden seuraaminen ja osa porukasta olikin tullut vain viihtymään. Ja onhan se hieman huvittavaa, kun kaksi naisihmistä innostuu suht kipakasti vuorotellen korottamaan -nimim. toiseksi jäin (ja ihan omasta tahdosta).
Tällä kertaa huutokaupan kohteena oli mm. kelloliikkeen jäämistöä, huonekaluja ja sekalaista tavaraa. Ainakin ensimmäiset pari-kolme tuntia huutokaupattiin erinäisiä ulkotyökaluja ja kaikkia yllätyslaatikoita. -Ja lopulta jotain hienoa onnistuin huutamaan kotiinviemisiksi.Siis mikä tää puurasia on?
Kattilat olivat tietysti hyvin_kiinnostuneita huutokauppalöydöstä.Etupuolella lukee Viking ja takapuolella puhutaan jostain kellomaakarista.Huutokaupasta löytyi siis vanha Viking-merkkinen seinäkello. Olisikohan jostain 20-30-luvulta? Toisin kuin nimestä voisi päätellä ko. kellomerkki ei ole pohjoismainen. Ja tässä oikeastaan onkin kaikki mitä kellosta olen saanut selville.
Kellovanhus tuntuu käyvän tasaisen äänekkäästi (söpöä), muttamutta se EI ns. lyö tai siis helise tasatunnein vaikka pitäisi ;( Enpä taas muistanut, kuinka oikukkaita otuksia vanhat kellot voivat olla

19 kommenttia:

 1. Ihana retrokello! Tai vanhempi kuin retro, vintage siis...?
  Heh, perheen miehet ovat siitä hyvin kiinnostuneita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla "peräti" antiikkia 😉.
   Miesväki tosiaan oli hyvin kiinnostunutta. Ja allekirjoittanut on lapsellisen innoissaan kellon lyönneistä (saatiin siis toimimaan) 😊 ja kattilat myös.

   Poista
 2. Kaunis vanha kello ja kattiloiden kiinnostuksen kohde :)

  VastaaPoista
 3. En ole ikinä käynyt huutokaupassa. Enkä kyllä mitään huudettua saisi vaikka menisinkin. Sinä taas kyllä tunnut tekevän löytöjä joka kerta! Ilmeisesti kello läpäisi Sulon ja Robertin tarkastuksen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se huutaminen aina helppoa ole. Tässä huutokaupassa oli numerolappu jota sai heiluttaa (ja huutaa). Luontainen ujouteni pitää hutokauppalöydöt minimaalisella tasolla, mikä on ihan positiivista :)

   Poista
 4. Kattilat näyttävät varsin ilahtuneelta löydöstä! Kaappikello on meilläkin tilauksessa, vielä ei ole tullut vastaan.

  VastaaPoista
 5. Hieno löytö! En ole koskaan ollut huutokaupassa. Se on varmasti mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä meillä päin on heinäkuussa useampi huutokauppa, mm. vanhojen koulujen irtaimistoa. Ajeleppa tänne Pirkanmaalle niin vien sinut huutokauppaan. Hra K olisi ihan tyytyväinen kun välttyisi edes yhdeltä huutokaupalta

   Poista
 6. Mekin käytiin yhteen aikaan paljon huutokaupoissa... nyt jäänyt vähemmälle...pitääpä tänäkesänä ainakin kerran käydä..:)
  Hieno kello!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huutokauppoihin varmasti kyllästyy, meillä tämä on aika tuore harrastus. Lapsena olin vanhempien mukana huutokaupoissa, mutta sitten tuli parinkymmenen vuoden tauko ;)

   Poista
 7. tietokone hajosi eli edessä on pakollinen tauko (nämä kommentit lähetän puhelimesta).

  VastaaPoista
 8. Kaunis kello, ei ihan tavanomainen. Huutokaupat ovat kivaa ajanvietettä, olen siis ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula :) Huutokaupoissa on kiva käydä ja ainakin maaseudulla niissä on rento tunnelma :)

   Poista
 9. Hieno kello kertakaikkiaan! Se muuten se kellon lyönti tasatunnein yöllä voi olla aika rasittavaakin, jos se kuuluu kovin äänekkäästi. Toivottavasti saat koneesi kuntoon pian tai sitten uuden entisen tilalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellon rytmikäs raksutus kuulostaa kotoisalta, eikä lyönnit puolentunnin välein ainakaan vielä kuulosta rasittavalta.

   Olemme jo pitkään suunnitelleet perinteisen pöytätietokoneen hankintaa -tai siis Hra K kokoaa sen itse. Kannettava on vähän hyödytön kun sitä ei koskaan mihinkään kanneta ;) Ja se tuntuu kestävän vain takuuajan ja sitten se on rikki, mur!

   Poista

Kiitos kommentista!