perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tyyli-essu ja pari muuta kirppari(vaate)löytöä

Harmaa ja vaihtelevan sateinen sää on sopinut oikein hyvin kirpputorikierroksille. Tiistaina jopa kipitin kirpputorilta autolle ukonilmalla -tälläistä pääsee (onneksi) tapahtumaan hyvin harvoin. Ja vieläpä sateenvarjon alla!

Väliaikainen tietokone ja erilaiset ohjelmat, sekä hämärä ilta saivat aikaan melkoisia kuvia -enkä valitettavasti puhu mistään laadukkaiden kuvien riemuvoitosta.Kukonaskel-kuvioisen vekkihameen ostin jo viime viikolla. Nyt se on ollut hyvän aikaa pakasteessa ja seuraava askel lienee pesula. Vekattu puolihame on aivan liian vaikea huollettava minun taidoilleni.Lahtelaisen Tyyli-essu oy:n hauska essu. Tamperelaisen Pirkkos ky:n leninki. En millään saanut siitä edustavaa kuvaa. Veikkaisin mekon olevan n. 70-luvulta ja pituus on allekirjoittaneella nilkkoihin asti. Hihat ovat lepattavat perhoshihat (?). Mekkoa ajattelin vähän muodistaa ja tehdä juurikin hihoille jotain. Nämä vaateostokset kustansivat yhteensä n.15 euroa.Lopuksi vielä kuva nahkatavaroiden entrausverstaalta, Mestari on juuri lähdössä, kenties tauolle?

Käytiin Hra K:n kanssa ns. sekatavarakaupassa, jossa oli yllättävän iso hevostarvikkeiden osasto. Sieltä vihdoin ja viimein ostin nahkasaippuaa ja oikein Passier:n nahan hoitoainetta.
Keskellä hevosvarusteosastoa, nahan, sekä erinäisten muiden aineiden tuoksusekamelskassa ja nostalgiapuuskassa sanoin Hra K:lle aika kirkkaalla äänellä: "ostetaan meillekin hevonen". Kumma juttu, hän ei moisesta innostunut. (Mahtoi muuten jollain olla hauskaa, kun kuuli keskustelumme). Ehkäpä hevosasioissa kannattaa edelleen kääntyä isän puoleen :)

10 kommenttia:

 1. Hienoja löytöjä - eikä taida ihan heti kävellä vastaan samanlaisia;)
  Tuo vekkihame on klassikko!
  Nahkatuotteiden hoidosta etsin juuri eilen tietoa ja vinkkejä - laiska lady on ollut laiska tälläkin saralla;)
  Kivaa viikonloppua ja erityisrapsutukset Mestarille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vekkihameen ostin juurikin sillä perusteella, että se on ajaton :)

   Kenkien hoitotuotteiden esittelijä sanoi aikoinaan, että nahkaa täytyy hoitaan samaan tapaan kuin ihmisen nahkaa eli se vaatii puhdistusta ja rasvausta. Tuo nahkatuotteiden "hevoskuuri" maksoi yhteensä parisen kymppiä ja aineet tulevat kestämään pitkään :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mekosta tuli hirmu huono kuva; luonnossa se on vielä kauniimpi (ja kauneus on tietysti katsojan silmissä) :)

   Poista
 3. Kuinka niin ei suostunut hevosenostoon! Jo on kumma!

  Minä katselin tässä taannoin vanhoja heppakuvia ja melkein pillahdin itkuun kun tuli niin kova ikävä heposia yleensä ja erittäinkin niitä heppoja, joita oli kuvissa.

  Mestarille rapsutukset meiltäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aivan "yllätyin", kun mies sanoi EI hevosen ostolle ;D

   Hevosteluaikoja ja niitä erityisen ihania karvakorvia on todellakin ikävä! Meidän tallissa oli vuosia vanha riimu, joka muistutti niin rakkaasta ponista. Tiedäthän sen nostalgisen Vanha riimu-laulun, minusta se on tosi liikuttava ;(

   Poista
 4. Tosi hyviä löytöjä olet tehnyt! Rapsutukset täältäkin mestarille :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä! Mestarit ovat niin mestareita, hommassa kuin hommassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tältäkin mestarilta löytyy itseluottamusta reilusti :D

   Poista

Kiitos kommentista!