torstai 5. marraskuuta 2015

KonMari-menetelmä, osa II raivaus jatkuu

Puoli vuotta myöhemmin

Toukokuun lopulla kotiimme iski hirmumyrskyn lailla karsimis- ja järjestelyvimma, kiitos Marie Kondon. Silloin karsin vaatekaapin reilulla otteella. Toki, jokainen vaate kerrallaan. Sitten paperit, valokuvat, kirjat ja sekalaisen "romun". Jokaisen kohdalla mietin "miellyttääkö tämä minua?". "Tuottaako tämä iloa?",  kuten Siivouksen elämänmullistava taika -kirjassa neuvottiin oli allekirjoittaneelle vähän liian paksua. Papereita kerääntyi varmaan 50 cm paksuinen pino. Vanhoja valokuvia myös huomattava pinkka ja kirjoja parin metrin edestä. Niin ja vaatteita säkkikaupalla. Kaikki kierrätettiin asiallisesti pois, paitsi rakkaista kirjoista en lopulta hennonnut luopua -siis perustimme salakirjaston alakertaan :)

Muutamaa poistettua vaatetta(!) olen jäänyt kaipaamaan. Kuten tummanpunaista, polvipituista samettihametta. Mutta muuten olen nauttinut tyhjemmästä vaatekaapista, kirjakaapista jne.
Ehkäpä huomasitte, että yksi "osasto" jäi vallan selvittelemättä, nimittäin keräilyesineet. Kuparisia maljakoita, värilasia, vanhoja lehtiä, herttaista porsliinia ja vintagekameroita. Kyllä, täsmäisku meikäkeräilyhamsterin innolla kartutettuun kokoelmaan. Oh, listasta unohtui vielä peltirasiat. Listaa jatkuu edelleen retropöytäliinoilla ja vintage käsveskoilla.  Joo-o, nyt ammutaan suurilla panoksilla :)

Perusdilemma on se, että rakastan kirppiksellä kiertelyä ja aarteen etsintää. Mutta toisaalta tykkäisin ilmavasta sisustuksesta. Nykyajan tavaramäärällä (varsinkin kirppishamsterin) 60-luvun talo on aika hyvin täytetty. Tyhjä tila ja avaruus on suorastaan ylellisyyttä.  Ja tunnustan, olen aika vaihtelunhaluinen, kyllästyn aivan liian nopesti kirppislöytöihini.
Siis vähemmän, mutta sitäkin mielenkiintoisempia ja kauniimpia kirppislöytöjä tahtoo hän. Esim. tämä Apollo-kynttilälyhty olisi kaikkien kriteereiden mukainen. Mutta mikä väri olisi parhain? Amber, kirkas, punainen ja vihreitäkin on kahta eri väriä. Ja kynttilänjalan kupua kahta eri mallia. Kuulostaa uuden keräilyn alulta vai mitä? ;D

Kirppispöytä on siis varattuna ja tavaroiden karsimisella on jo vähän kiire. Vaatteissa tein toisen karsintakierroksen ja vieläkin löytyi ylimääräisiä, kirppikselle vietäviä. Viikonlopun ohjelmistossa on Meidän viikonloppu-messut, Isänpäiväkekkerit ja kirppisvalmisteluja.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ps. Jos törmäätte messuilla johonkin AnnaS-nimiseen, niin nykäiskää ystävällisesti hihasta :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentista!