sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Matkamuistoja: Barcelona vol III

Ehkä joku on huomannut, että eräs Barcelonan tunnusmerkki on vielä esittelemättä. Ko. rakennuksen on suunnitellut Antoni Gaudi tai siis hän suunnitteli muutoksia jo rakenteilla olleeseen rakennukseen. Sitä on rakennettu jo vuodesta 1882, mutta vieläkään ei ole valmista.– Kyseessä on tietenkin Sagrada Família-kirkko (esp. Basílica y Templo Expiatorio de la Sagrada Familia). Wikipedian mukaan Gaudi suunnitteli kirkkoa 40 vuotta ja työprosessi muuttui aina vaan vaikeammiksi. Lopulta hän muutti itse sinne asumaan ja eli siellä (työnsä keskellä sananmukaisesti) erakkona viimeiset 16 elinvuottaan.
Sagrada Família on aika vaikeaa sanoin kuvailla; mielikuvituksellinen, uskomaton, valtava? Nämä kuvani hieman antavat suuntaa sen ulkonäöstä ja Sagrada Famílian kotisivut lisää. Tämä jos mikä kannattaa nähdä paikan päältä.Joskus haaveilin merihevosakvaariosta, mutta sen ylläpitäminen vaikutti liian vaikealta. Barcelonan L'Aquàrium:ssa pääsee ihailemaan mm. merihevosia. Jos merenelävät, kuten hait, piraijat ja rauskut kiinnostavat, kannattaa suunnata L'Aquàriumiin. Sen lähettyvillä on myös Maremagnum-ostoskeskus, josta löytyvät mm. seuraavat kaupat: Stradivarius, Oysho ja Bershka.

Barcelonassa on paljon nähtävää: hienoa arkkitehtuuria ja vanhakaupunki kapeine katuineen. Lisäksi siellä on sellaisia kasveja, joista näillä leveysasteilla voi vaan haaveilla; kuten appelsiinipuita. 
Shoppailumahdollisuudetkin tietysti ovat mainiot; monta Zaraa ja Mangoa, sekä esim. Massimo Dutti, Camper ja El Corte Inglés-tavaratalo. Lisäksi Barcelonassa on valtavan kokoinen Sephoran myymälä (Lonely planetin mukaan Euroopan suurin). Sephorasta on hyvä tilaisuus löytää sellaisia kosmetiikka- ja hajuvesimerkkejä joita Suomesta ei saa.  La boqueira-kauppahallissa kannattaa myös käydä, siellä on vaikka mitä herkkuja ja sijainti on sopiva La Ramblan läheisyydessä. Kaikki edellä mainitut ovat kävelymatkan päässä toisistaan.
Mutta on eräs asia, joka laskee muuten niin ihanan Barcelonan ”pisteitä”; nimittäin varkaat. Joten laukusta ja kamerasta kannattaa pitää tiukasti kiinni, sekä olla hieman valppaana varsinkin suosituimmissa turistipaikoissa, metroasemilla ym. Tosin sama asia pätee muissakin suurkaupungeissa.Lopuksi vielä kaunis "lasitettu parveke", kunpa tälläisiä parvekkeita ja taloja olisi Suomessakin. Vai onko mielestäsi jo liiankin koristeltu?

Lähteet ja lisätietoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!