perjantai 16. maaliskuuta 2012

Sängynpäädyn uudistus


Muutama vuosi sitten ostimme Ikeasta sängynpäädyn, jossa oli irrotettava tummansini-valkoraidallinen ”patjakangas”-päällinen. Silloin lupasin miehelle, totta kai verhoilen sen uudelleen.

No, tovi jos toinenkin on kulunut, mutta nyt sängynpääty on vihdoin uudelleen verhoiltu, mä tein sen! En ole mikään innokas käsityöihminen; lapasia ja villasukkia osaan kutoa, mutta ompelukoneen käyttäminen on niiin paljon hankalampaa, ainakin minun kärsivällisyydellä. Sukkakutimen voi huoletta heittää seinään kun menee pieleen, mutta teeppä sama ompelukoneelle (selvyyden vuoksi, ompelukonetta ei ole heitelty). Käytössäni on rakas, äidin vanha Pfaff-ompelukone kultaiselta 80-luvulta. Toivon, että sen mukana on tullut edes osa äitini hyvää käsityötaitoa.Uuden päällisen ompelin harmaasta pellavasta, ko. kangas ei ollut kaikista kivoimpia ommeltavia. Työvaiheiden välillä pellavan sai useampaan kertaan silittää. Tuntui, että se rypistyi pelkästään siitä, kun katsoin sitä tuimasti (mikä tapahtui useampaan kertaan). Vanhasta patjakangas-kuosisesta päällisestä ajattelin ommella tyynynpäälliset verannalle. Sitä ennen ”ompelu-listalla” on verhojen ompeleminen makuuhuoneeseen. Verhot teen valkoisesta, pimentävästä kankaasta, jotta uni tulee kesän valoisina iltoinakin.


Lopuksi kupillinen kaffetta Flirt-kupista ja leipää reilusti pestolla voideltuna, jälkiruuaksi tummaa suklaata, mums.

5 kommenttia:

 1. Hihi, nyt mä kuvittelen sua raivon vallassa heittelemässä ompelukonetta pitkin seiniä. :)

  Munkin pitäis askarrella sängynpääty, mutta koska olen vihannut kaikenlaista ompelua peruskoulusta asti, ajattelin kiinnittää jotain tapettityyppistä ratkaisua jollekin levytyyppiselle pohjalle.

  Saas nährä kuin plikan käy.:P

  VastaaPoista
 2. Heh, onneksi ompelukone on sen verran painava, että ehtii vielä harkita ennen seinään heittämistä ;)
  Yläasteen kässän opettaja voisi olla yllättynyt aikaansaannoksestani, aikanaan ei oikein käsityöt innostaneet.

  Jään odottamaan millaisen sängynpäädyn plikka rakentaa :)

  VastaaPoista
 3. Tunnustan, että meidän sängynpääty on verhoiltu hieman vähemmällä tuimalla tuijottamisella... *kuiskaten* nuppineuloilla kokoon kursittu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mervi; En kerro kenellekkään miten teidän sängynpäädyn päällinen pysyy kasassa ;) Onko matkakuume muuten pahentunut, teillähän oli Barcelonan matka tiedossa?

   Poista
 4. On taas ollut mukamas niin kiire, ettei ole ehtinyt ajatellakaan. Matkalaukun nostin esiin, että sitä pitäisi ryhtyä täyttämään :)

  Lomalle sen sijaan on jo suunnaton tilaus...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!