torstai 13. joulukuuta 2012

Harvinaista herkkua

Pari kertaa vuodessa "repäisen" ja leivon pullaa. Minusta herkullisen pullan leipominen on todella vaikeaa. Tähän mennessä olen oppinut, että kevytpullia ei kannata tehdä -vaan tarvitaan voita, punaista maitoa, kanelia ja kardemummaa. Tulevaisuudessa tulee ehkä leivottua enemmän, sillä ostin yleiskoneen.

Lucia-pulliin tulee sahramia, joka muuten on maailman kallein mauste. Yhdessä ohjeessa neuvottiin sekoittamaan sahrami hienonnetun sokeripalan kanssa.Taikinasta tuli selvästi ilmavampaa, kun tekee koneella. Lisäksi aina käsin vaivatessa tulee laitettua liikaa jauhoja.Toivottavasti Assistent tulee olemaan uskollinen apurini ♥.Yritin muotoilla oikein siroja "ässiä". Lopputulos oli huomattavasti muhkeampi, sillä ne paisuivat ensin liinan alla ja sitten uunissa. Leipomisessa "must have" tarvike on perinteinen leivinlauta, jotta vain puolet keittiöstä sotkeentuu taikinaan ja jauhoihin.
Oletteko kuulleet sanonnan "kyllä uuni kaunistaa", mummuni käytti sellaista (kun kannusti lastenlastaan leipomisen jauhoisella tiellä).Ja tässä lopputulos (siis lucia-pullia tuli enemmän kuin yksi). Lempipullani on korvapuusti tai boston, joten tämä on hieman mauttomampi. Väri on sitäkin kauniimpi. Lucia-pullien ohje löytyy täältä, muokkasin hieman ohjetta ja mm. lisäsin taikinaan hieman kardemummaa. Työpaikalla kävi Lucia-kulkue ♥.


4 kommenttia:

 1. Täällä tuli päivänä muutamana dokkaria paikallisesta sahramiviljelijästä, ne hinnat olivat tosiaan jotain aivan uskomatonta. Päätimme muuttaa isona Etelä-Ranskaan ja alkaa viljellä sahramia ja tryffeleitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten alkaisi luxus viljelijät-sarja, jossa seurataan teidän elämää ;)

   Poista
 2. Pullanteossa tuntuu olevan vähän sama kuin leivän kanssa, eli kiirettä ei saa pitää. Ja tuo on niin totta, että kevytpullasta ei tule kuin paha mieli. Kyllä jos herkkuja syödään, niiden pitää olla täyttä tavaraa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!