sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Markkinatunnelmaa

Kävimme siis Vanhan Suurtorin joulumarkkinolla, siellä on aina kiva tunnelma.Joulumarkkinoille tuli tietenkin myös Joulupukki hienolla punaisella autolla. Vanhassa autossa oli hassu, vanhan ajan töötti-ääni.
Taustalla oikealla olevasta Brinkkalan talosta julistetaan joulurauha.Joulupukki näyttä hieman viekkaalta; varmaankin arvio onko lahjatoivomuksiaan kertova lapsi ollut oikeasti kiltti.Tontuista en oikein perusta, mutta nämä olivat aikas kivan näköisiä.Useimmat myyjät olivat punaisissa teltoissa, mutta kuvassa on hieno "kioski". Näillä markkinoilla on aina paljon käsitöitä ja ruokajuttuja, eikä niinkään sellaista krääsää, mitä myyjäisissä usein on. Jokainen toki määrittelee sanan "krääsä" eritavalla.Ja niitä markkinalöytöjä the kuparikynttelikön lisäksi. Kunnolliset, kuvioidut eli tavallista lämpimämmät villasukat olivat ostoslistalla. Ja sellaiset myös löytyi; nuo eläimet ovat varmaankin kettuja?  ;)
Kotona tarkastelin villasukkia ja huomasin, että niissä on sivussa saumat. Onkohan ne siis tehty neulekoneella (vaimiksisitäsanotaan)?Tämä löytö sain mieheni hetkeksi epätoivon valtaan, hih. Tämä shopper-laukku on tehty vanhasta, turkulaisesta nahkatakista. Se on sisältä vuoritettu ja sisätaskut ovat vanhoista farkuista. Joo, olen aivan myyty.Kännykällä nappasin pari turistikuvaa; millaista olikaan elämä ilman Instagramia?
Kuvassa tuomiokirkko.AuransiltaKauppahalliKaupunginkirjasto

Tälläinen turistikierros Turussa. Ehkäpä seuraava Tampereella.

Mukavaa alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Oi kuinka lämpöisen näköiset sukat, käsityö taidottomana en osaa arvata kuinka ne on tehty, kauneutta niistä ainakin löytyy.

    Ihanat tunnelmakuvat joulukaupungista !

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!