lauantai 16. helmikuuta 2013

Tuleva tomaattiviljelijä?

Mitäpä kasviksia ensi kesänä /syksynä haluaisimme omasta puutarhasta syödä? Onneksi kesän ja syksyn ruokavarannot eivät ole tämän suunnitelman varassa, *syvä huokaus*.
Viime keväänä tilasin Villiniitystä kolmea eri tomaattilajiketta, mutta tilaus tuli niin myöhässä, että peli oli keväältä 2012 menetetty. Asian postiivinen puoli on se, että nyt ne ovat jo valmiina odottamassa.
Pengoin siemenpussi-purkkia ja bingo!, sieltä löytyi mm. kolme muuta pussia, yllättäen tomaatteja.

Tomaattilajikkeet
 • "Pink Brandywine", pihvitomaatti
 • "Yellow Pearshaped"
 • "Tigerella", luumutomaatti
 • "Moneymaker"
 • "Roma"
 • "Golden sunrise"
Tässä on siis kuusi hyvää syytä vihdoinkin vuorata kasvihuoneen seinät muovilla.

Tunnustaako joku muukin tähän aikaan vuodesta olevansa yltiöoptimistinen maaninen kevään puutarhasuunnitelmien kanssa? Varsinkin jos kesästä tulee kuuma, mikä on toiveeni, vesiletku kannattanee vetää mahdollisimman lähelle kasvimaata.
Tämän lisäksi ajattelin yrittää uudestaan okran kasvattamista; sadon saaminen oli niin lähellä viime vuonna. Mangoldi on yllättävän helppokasvuinen (ainakin aikasempina kesinä) eli sitä myös.

Lisäksi myös mm. porkkanaa ja punajuurta viime vuoden tapaan klik.
Viikonlopun kunniaksi ostin tulppaaneita ♥. Jos keli on huomenna suosiollinen, otamme äkkilähdön ;)

Leppoisaa lauantai-iltaa!

6 kommenttia:

 1. En tunnusta mitään ;) mutta kylvösuunnitelmat väikkyvät mielessä. Toivottavasti saamme lämpimän kesän, viime kesän viileys ja sateet pienensivät satoa huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä aurinko paistoi hävyttömän vähän. Toivotaan, että ensi kesä on oikein lämmin; silleen, että varjossakin tarkenee bikineissä ;)

   Poista
 2. Minä olen varsin "kokenut" tomaatinviljelijä. Kolme vuotta on kokeiltu. Yhtenä vuonna onnistuin tappamaan taimen kuivuuteen, toisena vuonna taisin hukuttaa sen ja kun kolmantena vuonna näin tomaatintaimia, olin hurjan iloinen ja katselin niitä päivittäin. Yhtenä päivänä minua kurkisteli vastaan etanakompania. Ne olivat vallanneet punertavat tomaatit. Sen pituinen se! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mamma N, sinähän olet (kovia) kokenut tomaatinviljelijä!

   Poista
 3. Sattumoisin laitoin tuota yellow pearshapedia ensimmäisenä tomaatin kasvatus kesänäni ja siitä lähtien joka vuosi, liekö just sen "syytä" jotta hurahdin tähän kasvatus touhuun. Hyviä säitä teille, toivottavasti reissu toteutuu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kasvattanut ko. tomaattia kasvihuoneessa? Uskallankohan kokeilla, jos se aiheuttaa vakavan hurahtamisen tomaattien kasvattamiseen ;)

   Poista

Kiitos kommentista!