sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kattivalokuvaamisen vaikeudesta

Kattiloista on toisinaan hirrveen vaikea saada edes kohtalaisia kuvia, tietenkään malleissa ei ole vikaa. Kameran toisella puolella kuvaajan rajat tulevat nopeasti vastaan; harmittelen kissojen erivärisyyttä, liian vikkelää tai liian pysähtynyttä olemusta, keskipäivän kirkasta aurinkoa tai ihan mitä vaan.



Toisinaan palaset loksahtavat kohdalleen ja hauska kuva tulee otettua ihan vahingossa.

Lämpimästi tervetuloa Paula ja kaikille hyvää alkavaa viikkoa!
Otetaan Sulosta mallia ja näytetään maanantaille kieltä :)

18 kommenttia:

 1. onpa tosi onnistunut otos, ihana punainen kieli :) ja niin söpö kisu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieli peittää pienen, punaisen nenän tai oikeastaan nepsun väri vaihtelee hennon vaaleanpunaisen ja tumman pinkin välillä :D

   Poista
 2. Todella hieno otos! Kuvaaminen tosiaan on vaikeaa, jos valaistus ei ole juuri täydellinen ja kohteet tuppaavat liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etenkin huono valaistus ja liikkuva kissa on hankala yhdistelmä!

   Poista
 3. Menin jo lankaan ja odotin jotain alienkissaa ;) Näinkin söpösen Sulon ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se alienkissakin sieltä vielä tulee ;)

   Poista
 4. Hieno kuva! Mä olen myös kiroillut kissakuvaamisen vaikeutta tässä viime päivinä, kun kasvattaja pyysi niistä arkistojaan varten kuvia. Halusi sellaisia, joissa ei näy ihmisiä, mutta näkyy kissan koko vartalo ja korvatkin pitäisi olla hyvin asettuneena. Usein valo ei tahdo oikein riittää sisällä, ja meidän hyperaktiiviset kissat eivät muutenkaan edes pysähdy vahingossakaan, muuten kuin nukkumaan kerälle tai syliin. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvattajalla on melkoiset kriteerit valokuvan suhteen, varsinkin korvien asento on suoranaista kettuilua ;) Kai esittelet kuvat blogissasikin?

   Poista
 5. Loistava otos ♥ Pumpuliturkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N! Honkkeli pukeutuu pumpuliin :D

   Poista
 6. Tell me about it! Kissakuvaus on vaikea laji, ja vielä vaikeammaksi menee kun valo alkaa vähenemään. Tämän lisäksi minun kamerani on aivan toivottoman hidas, se aiheuttaa minulle ehkä eniten päänvaivaa. Mutta periksi ei anneta, sillä se on niin rakas laji.

  Nappiotoksen sait napattua Suloisuudesta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En edes viitsi ajatella tulevaa kaiken nielevää pimeyttä. Täytynee taas treenata salaman käyttöä. Rakas ja vaativa laji kattikuvaus on ehdottomasti .

   Poista
 7. Sulo kysyy vissiin samalla, että: "Saatkos sinä kielen nenään kiinni?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi kysyä :) Juuri ennen kuvan ottamista Sulo pesi ruohikossa kastuneita tassujaan, enkä yhtään ihmettele jos nokkakin siinä menossa kastui ;)

   Poista
 8. Voi hänen karvainen Suloisuutensa!

  Minä en tietääkseni ole oikein koskaan saanut yrittämällä hyvää kuvaa kissasta. Aina ne mun mittapuilla onnistuneiksi lueteltavat tulevat vahingossa. (Ja jokainen onnistunut vaatii jonkun sata epäonnistunutta...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittäin hyvää otosta yritetään ja yritetään, välillä onnistuu, tuurilla on siinä merkittävä osuus ;) Huteja tulee todella monia ja kameraa käy sääliksi.

   Poista
 9. Ihan täydellinen laukaisu Sulosta. Kissojen kuvaaminen on harvinaisen vaikeaa, ja kissanpentujen kuvaaminen mahdottoman vaikeaa. Silti voi usein onnistuakin, ainakin jos on hyvä kuvaaja ja hyvä kamera ja kuvaaja hallitsee kameransa käytön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Kissanpentujen kuvaaminen on todella vaativaa ja lisäksi ne helposti pelästyvät salamaa (ainakin aluksi). Hyvä kamera on eduksi ja sen käyttötaitokin on ihan suotavaa. Tämä on ensimmäinen kamera jossa saa tarkennettua manuaalisesti ja se on avannut uusia ulottuvuuksia, tosin villisti kirmaavan kissan perässä sen kanssa ei pysy.

   Poista

Kiitos kommentista!