maanantai 2. syyskuuta 2013

Haikeat hyvästit kesälle

Nyt kovasti näyttää siltä, että kesä on ohitse ja syksy on tullut. Pakotan itseni sanomaan kesälle reippaasti hei hei ja tervetuloa pian uudestaan. Sitten toivotan tervetulleeksi lämpimän ja aurinkoisen syksyn, näillä ehdoilla syksy voisi jatkua vaikka jouluun saakka.Kurpitsasta otettiin hyvin summittaisia ja suuntaa antavia mittoja. Ainakin se on isoin koskaan meillä kasvanut kurpitsa ja myös ensimmäinen.Istutimme "keltaisen kurpitsan" ja kesäkurpitsan vierekkäin kohopenkkiin. Viimeksi mainittu on kauniisti kasvanut paikoillaan ja tuottanut satoa. Mutta ensin mainittu ns. keltainen kurpitsa on ohimennen tehnyt valloituksia joka suuntaan. Jostain syystä se päätti kasvattaa myös yhden kunnollisen kurpitsan ja paikaksi valikoitu matala kattotiilimuuri.Tämä auringonkukka hipoo jo pilviä tai on korkeudeltaan ainakin 180 cm. Kuvakulman perusteella voi jotain päätellä allekirjoittaneen ns. pituudesta.Toinen auringonkukkalajike kasvattaa samaan "runkoon" siroja, hunajankeltaisia kukkia.

Kosmoskukat ostin puolikuolleina taimina alennusmyynnistä, mutta onneksi ne nopeasti piristyivät. Jopa minun satunnaiset kastelut saivat ne virkoamaan.

Tänäkin kesänä tuli otettua erinäisiä valokuvia, tottakai. Mutta eräs ihana maisema jäi kuvaamatta ja se harmittaa. Lomallani heinä-elokuun vaihteessa olimme aika paljon liikkeellä ja jossain näin ihanan ison, vaaleanpunaisen apilapellon. Se oli kotimainen vastine isoille, alaville laventelipelloille. Jostain syystä en peltomaisemaa heti kuvannut ja unohdin koko asian. Pyöräilessämme sienimetsälle näin ko. pellon, mutta se oli jo niitetty -ja se oli aivan lähellämme, muttemme juurikaan kulje sinne suuntaan, höh.

Lämpöistä ja aurinkoista alkusyksyä kaikille!

Ps. Tänään työkaverin kanssa suunnittelimme jo joululahjoja ;)

12 kommenttia:

 1. Tänään onkin ollut tosi syksyisen koleaa! Minäkin toivon pitkää ja lämmintä syksyä. Lunta saisi olla jouluviikosta tammikuun puoleen väliin ja se ois sitten siinä :) Jos saa toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin hyvin toivottu, Mamma N :)

   Poista
 2. Minuakin harmittaa, kun en pysähtynyt loppukesällä Nauvossa kuvaamaan viljapeltoa, jonka reunus oli sinisenä ruiskukkia - olisivatkohan vielä siellä ja vieläpä kukassa kun seuraavan keran ajan ohi...
  Sama fiilis täällä, ihan kivat ilmat on olleet, joten miksi ihmeessä stressaan siitä että on tulossa pimeämpää ja kylmempää. Pitäisi vain yrittää nauttia tästä ja nyt. Onpa se vaikeaa! Mutta ensi kesä saisi tosiaan tulla hyvin pian, yksi ystävä facebookissa jo ehdotti vappupillejä, loistava idea. Vappu saisi tosiaan olla parin viikon päästä.
  Hitsi kun ihania auringonkukkia. Noita laitan sitten kun peura-aita on valmis, sitä ennen on ihan turhaa kun peurat syövät nuo suurena herkkuna jo aika pieninä.
  Sikäli on tuntunut syksyiseltä, että on ollut kylmää. Varsinkin tänä aamuna kun avasin ulko-oven - hrrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruiskukilla reunustettu viljapelto kuulostaa kauniilta.
   Tässä hetkessä eläminen on yllättävän vaikeaa. En oikein jaksa uskoa, että talvesta tulisi positiivinen yllätys -paitsi jos jonain aamuna heräänkin jossain lämpimässä paikassa ;)
   Ajatella, jos vappu olisikin aivan lähellä ja kesä tulisi uudestaan.

   En tiennytkään, että auringonkukat ovat peurojen herkkua. Meillä on korkeahko siperianhernepensas, ehkäpä se hiukan hillitsee niiden vierailua. Kerran iltahämärissä mies ja peura melkein törmäsivät pihassamme toisiinsa, vaikka asumme taajamassa :)

   Poista
 3. Onnittelut upeasta kurpitsasta - ja samat ovat ehdot syksyn tulolle täälläkin;)
  Siispä aurinkoista syyskuun alkua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti toiveemme toteutetaan ja saamme nauttia ihanasta syksystä :)

   Poista
 4. Ihania aurigonkukkia siellä loistavat Syksy on niin kaunista aikaa, värikästä,ainkin alkusyksy,jos nyt auriko paistaisi meille eikä tulisi yöpakkasia, loistaisi meidän iloksi ihanat kukkaset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhainta syksyssä on värikkäät lehdet ja tietenkin sienet :) Toivotaan, että yöpakkaset karttavat meitä mahdollisimman pitkään.

   Poista
 5. Syksy tuli ihan oikeasti. Koivuista olen bongannut keltaisia lehtiä ja niitä on varissut jo maahankin. Kotipihalta löysin eilen punaisen vaahteranlehden, se on menoa nyt!

  Onko teillä jatkosuunnitelmia keltaisen kurpitsan kohdalle? Missä muodossa se päätyy ravinnoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahteranlehdet ovat kauniin värisiä syysasussaan.

   En tiedä mitä kurpitsasta tekisi. Toinen työkaveri ehdotti pyöräilykypärän kovertamista ja toinen pikkelsiä -taidan valita viimeksi mainitun :D Sekä tietysti kurpitsalyhty täytyy saada.

   Poista
 6. Meitä ei kyllä syksy haittaa. Tai kissoja ehkä sikäli, että parvekkeella ei voi enää sitten olla, mutta noin muuten ei haittaa.

  Mutta komea on teidän kurpitsa! Ja hienot kukat. Mittarimato vain puuttuu terälehdeltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpommalla varmasti pääsee, kun tykkää kaikista vuodenajoista -mä olen vähän rajoittunut.

   Kurpitsa pääsi iloisesti yllättämään. Sain sen taimien vaihtopäiviltä, joten suuria odotuksia sen suhteen ei ollut.

   Poista

Kiitos kommentista!