perjantai 10. tammikuuta 2014

Pieniä, mutta kiusallisia vaistoinkäymisiä

Joskus asiat menevät kuin Talvivaarassa, vaikka kuinka toista yrittäisi. Ns. käsikirjoituksen mukaan olen ollut pari päivää saikulla  ja odottanut, että nivelet saisivat uutta voimaa kortisonipistoksista. Bloggaaminen on himpun verran vaikeaa, kun pitää lepuuttaa toista kyynärpäätä ja toista rannetta. No anyway, tämä osuus on sujunut paremmin kuin odotin.

Ja sitten se osuus, joka ei ole mennyt niin hyvin. Tänään kun sain kangettua itseni sängystä ylös ja kiskoin farkkuja jalkaan, niin arvatkaapa mitä Robert teki? Se_pissi_sänkyyn_!!
Seuraavassa hetkessä kasasin peittoja, minimoidakseni ns. kosteusvahinkoa ja suojellakseni patjaa, sekä kiljuin miestä apuun (kuten aluksi kerroin; käsien piti olla levossa). Samaan aikaan Robert juoksi makuuhuoneesta pois ja Sulo päinvastaiseen suuntaan sängyn alle. Mies tuli nostamaan peittopinoa ja hurjistunut Sulo yritti käydä hänen käteensä kiinni. Joku pissapoika tästä on mennyt. Sulo karvat ovat jo laskeutumassa.

Sulo pörhistyi yhtä koko suuremmaksi ja selkä kaarella, häntä pöyhkeänä se lähestyi Robertia, joka oli piilossa ruokailuhuoneen pöydän alla ja minikissa vieläpä alkoi mouruamaan. Allekirjoittanut juoksi edestakaisin puolipukeissa.
Hetkellisesti täällä oli hermoromahduksen partaalla nainen, mies ja kaksi kissaa. Yht´äkkiä koko huusholli oli ihan hullua sirkusta -mutta yhtä nopeasti rauha palasi maahan. Mies pakeni peitteiden kanssa alakertaan jatkaakseen saunaremonttia ja pesukone alkoi laulaa (energiaa säästävällä pesukoneella kolme erillistä pesukoneellista kestää muuten aika kauan). Allekirjoittanut linnoittautui tyynyineen sohvalle murjottamaan Robertille ja kattilat vetäytyivät nukkumaan.

Robert on kerran ennenkin pissannut sänkyyn ja silloin se oli selvää mielenosoitusta -ja samaa epäilen tälläkin kertaa, tosin syytä en tiedä. Jotenkin se tuntee vetoa pehmeää sänkyä kohtaan. Aikanaan Robertilla on ollut virtsakiviä, mutta silloin käytös oli erilaista, eikä kattilat ole sen jälkeen syöneet markettiraksuja.
Turhauttavinta on se, että pissis-kissa iskee juuri silloin, kun itse on puolikuntoinen ja todellakin olisin halunnut pysyä sängyssä, aarrgh!

Kissaihmiset onko teillä kokemusta vastaavasta ei toivotusta käytöksestä? Nyt olen suihkinut feliwayta sinne tänne ja kattilat eivät todellakaan pääse sänkyyn, Ei!

14 kommenttia:

 1. Yhtäkkiä kyllä tulee mieleen, että onko pissihommissa noin yleensä kaikki ok, mutta ilmeisesti on kuitenkin. Kun kerran pissiä tuli riittämiin, eikä ole käyty yrittelemässä tuloksetta. Ehkä Robert tosiaan osoitti jostain syystä mieltänsä. Kurjaa on, toivottavasti ei tee sitä toiste :( Ja pikaista kuntoutumista sinulle!

  Meillä ei pissivaivaisinakaan aikoina kumpikaan ole koskaan pissinyt sänkyyn. Toivottavasti tilanne ei muutu!

  Nykyisiä pesukoneita kyllä ihmettelen. Ennen käyttivät tunnin per koneellinen, nykyään menee pari-kolme tuntia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidämme Robertia silmällä siltä varalta, että kuitenkin jotain vaivaa on. Mutta pissaa tuli reilusti, eikä mitään muita pissiyrityksiä ole näkynyt. Silloin pissavaivojen aikaan oli useita yrityksiä (sisällä ja ulkona) eikä mitään tullut tai ei ainakaan paljoa.

   Pesu kesti n. pari tuntia / peitto ja sitten kuivauskaapissa samat systeemit.. Kuluu vähemmän energiaa kun kone käy tasaisen hitaasti.

   Poista
 2. Voi ei! Meillä ei ole pissattu sänkyyn, pienenä Ransu teki parit tarpeet nro 2 makuuhuoneen matolle, mistä se sai vesisumutinkäsittelyn ja se loppui siihen. Näiltä ajoilta on peräisin se, että kun Ransun kakki menee oikeaan paikkaan eli hiekkalaatikkoon kylppärissä, se saa ns. kakkinamin. Mitä se on siis saanut jo kohta viiden vuoden ajan, vaikka kakki on mennyt oikeaan osoitteeseen jo lähes saman ajan. Mutta kun se tulee pyytämään niin nätisti...
  No niin, eli tästä varmaan ollut mitään apua.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, tsemppi on nyt tarpeen!

   Ransu on onnistunut neuvottelemaan itselleen mainion palkitsemissysteemin :)

   Poista
 3. Meillä Kajsa harrastaa myös mielenosoituspissimistä, enkä aina tiedä mistä kissa on mielensä pahoittanut. Onneksi paikkoina ovat kuitenkin parveke (jonne kissa ei enää pääse) ja vessan viemärikaivo. Parvekkeelle ja suihkun alle myös kakkaillaan mielenosoituksellisesti. Useimmiten syynä on ruoka, joka ei tule silloin kun Arvon Valtiatar haluaisi, toisinaan myös parvekekielto aiheuttaa ärtymystä. Mitään ei asialle vielä ole osattu tehdä, lähinnä vain valvottu Valtiattaren vessäkäyntejä tuollaisissa tilanteissa. Robertin kohdalla ärtyisyys kuulostaa kuitenkin olevan ihan eri maailmasta.

  Todella ikävään saumaan kyllä osui tuo juttu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen kerran Robert pissi sänkyyn todennäköisesti siksi, että palvelu ei toiminut aamulla tarpeeksi nopeasti. Toisaalta silloin oltiin koko porukka poikkeuksellisen stressaantuneita, koska Mosse-kissamme oli juuri kuollut. Siitä eteenpäin olen pitänyt silmällä jos se on sängyssä ja jää johonkin kohtaan haistelemaan tai muuten käyttäytyy oudosti -tänään olin ratkaisevalla hetkellä selkä selin, huh.

   Arvon Valtiatar kuulostaa hyvin vahvatahtoiselta kissarouvalta..

   Kissat ovat mystisiä eläimiä, eikä niistä aina ota selvää.

   Poista
 4. Pikaista paraanemista ensinnäkin Annalle ja voi sentään suo Robert. Ei kande pissata sängylle ihmiset on vähän näreissään silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru :) Ja tosiaan henkilökunta oli tänään hyvin hyvin näreissään.

   Poista
 5. Ei ole koekemusta virhepisseistä, mutta tuli mieleen, että olisiko teidän kissoilla jotakin erimielisyyttä keskenään. Vaikuttaa mielenosoitukselta, kuka noista tietää mitä ne hautovat päässään. Joskus tuntuu, että on toiminut väärin ihan tietämättömyyttään ja kissa närkästyy. Toivotan sinulle pikaista kuntoutumista ja kivuttomuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Sulo todella vimmastui kun haistoi Robertin tekoset.

   AVA-tv:n sivuilla oli juttu kissojen vääriin paikkoihin pissaamisesta ja siinä sanottiin näin: "sänkyyn tai sohvalle virtsaaminen saattaa tarkoittaa sitä, että kissa haluaa lisätä luottamusta sekoittamalla omia tuoksujaan omistajansa tuoksujen kanssa".
   Veikkaisin, että itse haisin liikaa lääkärille ja kortisonikin varmasti puskee ihosta läpi. Tämä olisi "helpoin" syy väärään paikkaan pissaamiseen.

   http://www.avatv.fi/minisaitit.shtml/tassuklubi/neuvola/kissa-pissailee-vaariin-paikkoihin--mita-voin-tehda/2013/05/1755994

   Poista
 6. Oho. Olisiko tuossa AVA:n jutussa totuuden siemen? Onneksi meillä ei ole alapään eritteitä ikinä löytynyt vääristä paikoista. Oksenuuksia sitäkin enemmän...
  Toivottavasti kuntoudut pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen ainakin ottanut hyvin_rennosti, jotta kortisoni pääsee rauhassa vaikuttamaan.

   Toivon todella, että merkkaus johtui vääristä tuoksuista, huoh. Ainakin Robert vaikuttaa olevan oma itsensä ja rauha on palannut taloon ja makkarin ovi on tiukasti kiinni.

   Oma, mutta vähemmän ällöttävä lukunsa on nuo oksut ;)

   Poista
 7. Myrsky-koira: Mä kävin merkkaamassa kyläreissulla Koiramamman pedin, että josko Robert merkkas sut omakseen? Mä en oo mikään kissakuiskaaja, enkä kyllä koirakuiskaajakaan. Terkut Pojille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Robert tosiaan merkkasi minut omakseen. Kyllä te kissat ja koirat ootte mahottomia!

   Kattilat lähettävät teille myös terveisiä! Sulo on meidän mäyräkissa, koska sillä on vähän lyhet jalat :)

   Poista

Kiitos kommentista!