keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden ennustuksia à la Kattilat

Pitkästä aikaa annan Kattiloille kirjoitusvuoron.

Hyvää uutta vuotta kaikille mein kissakavereille, sekä niiden henkilökunnalle ja tietty kaikille muillekin lukijoille!

Ennen wanhaan jopa kissatkin seurasi tarkkaan kaikelaisia ennusmerkkejä ja me ollaan ny muutama ennustus huomattu koko vuodeksi.
Robert: Juu, Anna ainaki otti tosissaan sen, että jos herää oikein aikasin, niin on virkeä koko vuoden. Se meni nukkumaan aamulla kello kaksi ja heräsi jo kello neljä. Pari tuntia se vielä yritti nukkua ja sitten nousi ylös.
Sulo: Tosi aikasi mamma nousi ja mua nukutti ihan kauheesti.
Robert: No sä Sulo oletkin semmone unikeko.Voitteko kuvitella, että meidän henkilökunta oli ulkona ihan keskiyöllä?
Sulo: Mä sanoin mammalle: paas ny tulla sisälle, ninku olis jo ja tua meiä isäntä kans. Mut ei se mitään kuunnellu otti meistä valokuvan ja katteli raketteja.

Sulo: Mä tein ulkoilulla sellaisen ennustuksen, että jos uudenvuodenpäivänä lähtee valjaat puoliksi irti, niin sitten koko vuoden valjaat temppuilee eli joku päivä mä vielä pääsen karkuun.
Robert: Meillehän on tarkoitus ostaa uudet valjaat, etkä sä sitten pääse karkuun.
Sulo: Ai juu, mamma ei vaan osaa päättää vänttisten väriä.Robert: Annalla oli tänään joku mirgeeni ja mä pääsin sen viereen nukkumaan. Eli se varmaan tarkoittaa sitä, että pääsen joka yö henkilökunnan viereen nukkumaan. Mutta toivotaan, että se mirgeeni pysyy poissa.

Anna: Tänään oli pilvistä ja vanhan kansan mukaan se ennustaa hyvää tattivuotta -toivotaan niin!

Mites teillä on uusi vuosi alkanut? Valoitteko tinaa tai ennustitteko muuten tulevaa?

18 kommenttia:

 1. Pitäisikö tässä nyt sitten ihan tosissaan toivottaa hyvää tattivuotta!
  Olette pojat söpöt siellä ikkunalla.
  Täällä ei vietetty, vaan istuin koneella kirjoittamassa tekstiä ja join pari lasia kuohuviiniä, minkä totesin olevan huono ajatus - ikinä ei varmaan ole tullut niin paljon lyöntivihreitä.
  Onnistunutta vuotta teille kaikille; Sulo, ei nyt ole karkausvuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis aivan tosissaan pitää toivottaa hyvää tattivuotta ;)

   Lyöntivihreistä viis, kirjoittaminen oli varmasti tavallistakin sujuvampaa, kun kyytipojaksi sai kuoharia ;) Sulosta joka päivä/kuukausi/vuosi on potentiaalinen pienelle karkailulle ;)

   Onnistunutta vuotta teille myös ja pojille rapstukset!

   Poista
 2. Kuulkaas arvon kattilat, oli ihan hyvä juttu että teidän henkilökunta jätti teidät sisälle keskiyöllä. Mekkala, pauke ja ruudin käry ei ole kiva. Meillä ei valettu tinoja eikä katseltu ennusmerkkejä. Ja nukkumaan mentiin ihan ajoissa. Tuo mainitsemasi hyvä tattivuosi kuulostaa kyllä oikein mainiolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että kattiloilla olisi mennyt ns. pupu pöksyyn jos olisivat tulleet ulos ;)

   Poista
 3. Hyvää alkanutta vuotta! Näiden ennustusten varassa on hyvä lähteä uuteen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille! Jep, kunhan virkeänä pysyisi ja tatteja tulisi ;)

   Poista
 4. Ai, teil osataan ennustaa, vähänkö hianoo. Me ollaan niin ykstotisia koirapoikia, että ootetaan vaan valmista ja eletään hetkessä.

  Meil kuorsattiin uutena vuotena, ihan koko yä. Tattirikasta ja mukavan muikeeta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos te ootte ykstotisia, niin olen ymmärtänyt koko sanan merkityksen ihan väärin :D

   Mukavaa vuotta teille myös!

   Poista
 5. Meillä ei valettu tinaa eikä ennustettu tulevaa. Mutta sitä kyllä toivotaan teille, että mirgeenit ja muut vaivat pysyvät poissa! Niin ja Sulon olisi syytä olla pääsemättä karkuun, maailma on paha paikka pienille kissoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on hyvin paikka pienille kissoille ja monille muillekin :(
   Toivotaan, että terveyttä riittää meille ja teille, sekä kaikille muillekin, oikein paljon!

   Poista
 6. Meilläkään ei valettu tinaa tai ennusteltu, mutta jotain ihmeellistä kissat ovat keskenään jutskanneet, kun kerran ovat yhtäkkiä kavereita... :)

  Teillä kattiloila oli loistavat ennustukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SKS:n sivuilla oli, että jos uudenvuodenpäivänä riitelee, niin riitaa riittää koko vuodeksi eli teille on odotettavissa oikein sopuisa vuosi. Kyllä teidänkin kissat tietää nämä jutut :)

   Poista
 7. Asialliset ennustukset. Ne toteutukoon paitsi ei karkailuvuosi.
  Täällä on vuosi alkanut hyvin...levätessä ja nukkuessa ja levätessä ja nukkuessa. Kukaan ei o kahinoinut. Ai nii...mirgeni kävi täälläkin mut onneksi vaan pikaisesti. Nenäsuihkelääke tepsi siihen !
  Jatketaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepääminen ja nukkuminen on ollut täälläkin suuri hitti, paitsi nyt parina päivänä olin jo töissä.

   Migreeni on mulle melko uusi tuttavuus, kiitos kun vinkkasit nenäsuihkeesta!

   Poista
 8. Anna, minulla on käytössä Imigran nenäsuihke-lääke ja Migard tabletti. Migard auttaa kuukautismigreeniin. Olen kokeillut useita triptaaneja..joistakin alkoi sydän hakata lujaaja ja kurkku ttuli kipeäsi ja ääni meni. Joskus voi 1000ml parasetamolia auttaa.Tämä siis minun 18 vuoden migreenikokemuksella. Lääkkeitä on pitänyt vaihdella..ehkä niille tulee immuuniksi. Päänsärytöntä vuotta 2014 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, kaunis kiitos tästä kommentista ♥. Mulla ei vielä ole todettu migreeniä, mutta n. kuukausi sitten tuli näköhäiriöitä toiseen silmään ja siitä vähän päästä kunnon_pään_särky ja nyt uutenavuotena uudestaan, mutta ilman näköoireita (ja aikaisemminkin on ollut). Täytynee varata aika lääkärille, jotta saan kunnon tropit.1mg Panadol ei auta.

   Poista
 9. Eipä kestä ! :) Kiva kun voi auttaa. Ajattelin kyllä että onko tämä nyt vähän asiatonta niin pitkästi asiasta kirjoittaa..
  Migreeni on kurja kumppani...mutta hyviä lääkkeitä on paljon...tarkoitin muuten 1mg parasetamolia . Mene lääkäriin niin saat apua. Mulla diagnoosi tuli heti ekan kohtauksen jälkeen kun säikähdin niin kovasti että menin silmälääkäriin heti miten. Ei ollut silmissä mittään vikkaa.
  Oikeastaan pitäisi ottaa heti oireiden alkaessa täsmälääke. Minä en näe kuvioita...se vaan alkaa jyskytyksenä ja pahana olona. Kun kohtaus on ohi haluan suolaista suuhuni...metvursti on parasta. Pää voi olla tönkkönä vielä seuraavanakin päivänä tai sitten kohtaus uusiutuu.
  Elämän pitäisi olla kovin tasaista..ei mitään mielenliikutuksia, mielipahaa..sosiaalisia murheita...niska-hartiseudun olisi oltava rento ja siis mielen erityisesti letkeä ja rento Vaan eihän tässä voi erakoksi ryhtyä..eikä voi vältellä ikäviä asioita. Minulla on niin että jos liikutun jostain kovasti ja pidättelen itkua...melko varmasti se purkautuu kohtauksena. Ja muitakin syitä tietysti on . Tää on vaan sellanen vaiva että kaikki ei sen ominaislaatua ymmärrä..ja siksi sitä yrittää esim.töissä vaan sinnitellä kunnes pää räjähtää. Oho..tulipa taas pitkä teksti.
  Halit Höynälle ja Fiksummalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei todellakaan ole asiatonta! Päinvastoin kiva kuulla kokemuksia.

   Kuulostaa niin tutulta, että on herkkä ja tasaista, mutta erakoitumatonta elämää on hiukan vaikea ja tylsä elää. Maailmassa on aina ihmisiä, jotka eivät ymmärrä, eivätkä halua edes ymmärtää -se kannattaa jättää omaan arvoonsa.

   Höynä ja viksumpi kehräävät kiitokset ♥. Rapsutukset sinne myös!

   Poista

Kiitos kommentista!