lauantai 8. helmikuuta 2014

Matkamuistoja: Berliini osa II

Kun näitä vanhoja matkakuvia selailen, niin kylläpä syksyinen Berliini näyttää värikkäältä ja kauniilta. No vielä parempi matkustusaika olisi tietysti kevät; kirsikkapuut ja tiesmitkäpuut olisivat juuri kukkimassa ♥.

Ensimmäisessä matkapostauksessa vähän vihjasinkin, että allekirjoittanut yrittää matkoilla tutustua uuteen paikkaan maksimaalisesti. Kuvaan tietenkin sopii, että lentomme Helsingistä lähti n. klo 7 aikoihin, joten olimme hyvissä ajoin Berliinissä. Se tarkoitti myös sitä, että edellisenä yönä ei juurikaan nukuttu. Eikä tuleva hotellihuoneemme vapautuisi vielä muutamaan tuntiin.



Tästä portista eläintarhaan.

Lentokentältä hyppäsimme bussiin, joka vei meidät hyvin keskeiselle paikalle, Zoologischer Garten -asemalle. Se on entinen päärautatieasema, josta lähtee kattavasti juna, metro- ja kaupunkijunia, sekä busseja. Tungimme matkalaukut säilytykseen (aika hikistä puuhaa) ja suuntasimme Zoologischer Garten -eläintarhaan, joka on aivan vieressä.



Berliinin eläintarha on Saksan vanhin eläintarha (vuodesta 1844) ja se on yksi maailman suurimmista eläintarhoista. Vuonna 2013 siellä oli peräti reilu 3 miljoonaa kävijää. Kokoa siinä todella on ja yritin Hra K:lle vinkata, että hän voisi vetää minua pienissä vankkureissa, joita sisäänkäynnin lähettyvillä oli. ;)

Taustalla näkyvä rikkinäinen kirkontorni on Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche siis Keisari Vilhelmin muistokirkko. Se tuhoutui toisen maailman sodan pommituksissa ja sen vieressä on moderni uusi kirkko. Kannattaa copypastettaa tuo saksankielinen nimi ja laittaa se googlemapsiin -sitten klikkailet keltaisen ukon kartalle -ja avot, olet paikan päällä melkein oikeasti. 
 


Okapi poseeraa ♥.

Eläntarhassa kiertelyä varten kannattaa varata hyvät kengät jalkaan (niinku kaupunkilomilla muutenkin) ja varsinkin aikaa. Tällä kertaa emme käyneet ollenkaan apinatalossa ja akvaarion kohdalla aika on aina loppunut.



Hiekkakissa, kuva Hra K:n luvalla.

Kissatalossa ilmassa leijui melkoiset tuoksu hajuaromit. Ja erikseen vielä varoitettiin, että jotain eritettä voi ilmassa lennähtää. Hiekkakissa oli eri söpön näköinen -vähän kuin iso ja leveä otsainen kotikissa.



Nenäkarhu on niin suloisen ja symppiksen näköinen ♥♥♥.
Nämä tyypit iloisesti touhusivat pitkin aitaustaan ja vaikuttivat ihan tyytyväisiltä.



Bloggaaja (joka ei vielä tuolloin ollut bloggaaja) riippusillalla ja kamera kaulassa kunnon turistin tavoin. 



Ja sokerina pohjalla -panda ♥. Kuva lasin läpi.

Berliinissä on myös toinen eläintarha Tierpark, jossa en ole käynyt. Mutta sivujen mukaan siellä näyttäisi olevan kultapanda klik youtubeen, jonka näkemisestä olen haaveillut, määenkestä.

Seuraavassa osassa käydään aamupalalla ja kurkataan Tekniikan museoon :)


Lämpimästi tervetuloa lukijoiksi Lahna Kissa ja Veranazdar! Kaikille mukavaa viikonloppua :)

16 kommenttia:

  1. Eläintarhassa tuli käytyä, mutta näkemistä jäi vielä. Panda oli kyllä ihku, mutta tykkäsin myös kirahveista, tosin niiden elintila näytti aika ahtaalle niin suurille eläimille. Kissatalon "tuoksut" oli aika voimakkaita, lievästi ilmaistuna ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä kertaa kirahvit olivat isossa ulkoaitauksessa ja niillä oli ihan mukavat oltavat. Kirahvitalo on hienon näköinen, mutta tosiaan ahdas noin suurille eläimille. Apinatalossa en käynyt ollenkaan, koska mielestäni siellä on niin ahtaat ja virikkeettömät tilat :(

      "Tuoksut" olivat suorastaan pökerryttävät ;)

      Poista
  2. Hiekkakissa todellakin näyttää kompaktin kokoiselta kotikissalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntui viihtyvän hämärässä, joten se olisi passeli katti tänne -paitsi saharan kuumuus ja hiekka puuttuvat ;)

      Poista
  3. Ihania kuvia! Näitä voisi katsella lisääkin (vihje ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma N :) Kuten arvata saattaa eläintarhasta tuli otettua paljon kuvia, enkä viitsinyt teitä lukijoita heti peljästyttää kuvatulvalla ;)

      Poista
  4. Ihania kuvia,varmasti hieno matka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Berliinin lisäksi kävimme parissa muussakin kaupungissa -niistä myöhemmin lisää..

      Poista
  5. Kiitos, päästiin matkalle mekin =) En ollutkaan nähnyt ruskaa Berliinissä, upeita kuvia!

    VastaaPoista
  6. Onpas ihania kuvia! Kuinka suuri hiekkakissa siis oli? Tuossa se näyttää enemmän kotikissan pennulta minun mielestä. Suloinen kyllä!

    Ja panda ♥ Voi panda ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wikipedian mukaan hiekka/hietakissan säkäkorkeus on n. 26 eli eihän se tavallista kotikissaa korkeampi ole. Yritin kattiloiden säkää mitata ja samoissa mitoissa nekin on -vähän epäluotettavia tuloksia kyllä sain ;)

      Poista
  7. Panda oli kyllä erittäin kiva nähdä, niihhin en ole missään muualla törmännyt ♥

    Me ehdimme vielä näkemään kuuluisna jääkarhun Knutkin, tavallaan. Kaikki olivat samannköisiä ja yksi niistä oli Knut. http://fi.wikipedia.org/wiki/Knut_%28j%C3%A4%C3%A4karhu%29

    Ikävä kyllä Knut kuoli nuorena, mutta historiaan tuo komistus on silti jäänyt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin nähtiin tuo historiallinen komistus (joku niistä se oli) :)
      Ikävä tapaus -luulisi, että epilepsiaa olisi voitu hoitaa tai voihan se kohtaus siltikin tulla.

      Poista
  8. Kiitos kivoisat Berliini-postauksista! Hiekkakissa oli minulle aivan uusi tuttavuus. Mistähän ne mahtavat olla kotoisin? Nenäkarhut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, kiva kun joku jaksaa lukea :)
      Wikipedian mukaan hiekkakissa tulee Pohjois-Afrikan ja Lounais-Aasian autiomaista.

      Poista

Kiitos kommentista!