sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kasvilaatikon satoa

Tänä(kin) vuonna kasvilaatikon ruutuviljelmä on päässyt hieman villiintymään. Rikkaruohoja siellä ei sentään ole kauheasti, mutta jotain harvennusta olisi voinut tehdä, enemmän. Hyvän kosteuden ja lisälannoituksen tarjosi nurmikolta haravoitu leikkuujäte.Kasvilaatikoissa on paljon kompostimultaa, joten joka vuosi sieltä pinnistää itsekseen, itsepäisesti tomaatti tai kaksi. Näissä on uskomaton kasvutahto verrattuna "kasvatan, hoivaan ja näperrän itse siemenestä spesiaalitomaatin taimen" -tomaatteihin. Itsenäisiltä tomaateilta tuppaa joka vuosi loppumaan kasvukausi kesken jos en pelasta niitä harson alle.

"Lontoon tori" porkkana on hauskan mallinen ja ihanan makea porkkana."Purple haze" porkkana on päältä purppuran sävyinen, mutta sisältä tavallisen oranssi. Myös tämä on herkullisen makuinen. Ensi vuonna voisi omistaa yhden laatikon pelkästään porkkanoille :)


"Chioggia" punajuuri on raidallinen. Toivottavasti suosiollinen sää jatkuu vielä -porkkanat ja punajuuret saisivat vielä kasvaa :)Harson alla lymyilee okra :)
Hyvää ja aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!