lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän tunnelmia

Pyhäinpäivää vietetään haikean kaipaavissa tunnelmissa. Tietysti edesmenneitä rakkaita ihmisiä ja eläimiä kaipaan ympäri vuoden, jos nyt ei ihan joka päivä, niin ainakin lähes joka viikko.Iltahämärissä viemme kynttilän hautausmaalle. Onneksi nykyään löytyy myös hautakivi, jossa lukee: muualle haudattujen muistolle. Minusta kynttilöiden täyttämä hautausmaa on hyvin kaunis.Pyhäpäivään kuuluu tietenkin herkuttelu. Tällä kertaa teimme päärynä-sinihomejuustopizzaa (ohje uusimmasta Pirkasta). Työnjako on melko täsmällinen ja hyväksi todettu; allekirjoittanut tekee pizzataikinan ja pohjan, Mies täyttää ja paistaa. Alkusyksystä ostin Jamie Oliverin pizzapellin, joka on pohjasta rei'itetty -se on osoittautunut oikein näppäräksi.Pizzaa, lasi punkkua ja hyvä kirja -siitä on leppoisat pyjama(pyhä)päivät tehty.

Ps. Pitkästä aikaa ehdin valokuvaamaan kotopihalla ja vieläkin puutarhassa vihertää eli ei syytä huoleen - talvi ei vielä ole täällä ;)

6 kommenttia:

 1. Kynttilöitä on täälläkin sytytelty - omille edesmenneille rakkailleni ne paloivat terassilla ja päivällä veimme Isännän suvun haudoille omansa.
  Ja nuo pyjamapyhän puuhat kuulostavat vallan mainioilta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainasin kirjastosta Katherine Pancolin kirjan Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin ja olen innolla uppoutunut siihen :)

   Poista
 2. Päärynä-sinihomejuusto kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä, mutta ilmeisesti oli ihan hyvää!

  Kynttilöitä poltetaan kyllä meilläkin näin pimeällä, kuten varmaan melkein kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päärynä ja sinihomejuusto ovat hyvä yhdistelmä juustolautasellakin :)

   Poista
 3. Olikos se pizza hyvää? Päärynä kun ei minua oikein vakuuta, vaikka sinihomejuustoa rakastankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pizza oli hyvää, mutta sinihomejuusto ja päärynä ovat parempi yhdistelmä kylmänä, juustolautasella -kannattaa kokeilla.

   Poista

Kiitos kommentista!