sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kesähaaveita ja tunnelmointia kynttilänvalossa

Muistatteko viime vuodelta "blogisarjan" Draamakomedia Tomaattipuutarhurin paluu I, II, III ja IV ? Siinä kerroin tomaattien kasvattamisen iloista ja vaikeuksista yhden kasvukauden ajalta. Sarja ei todennäköisesti saa jatkoa, mutta kasvun ihmettä toivoakseni päästään seuraamaan.Viikko sitten oli melko lämmintä ja ainakin lumetonta. Kasvihuoneessa oli yllättävän lämmintä ja sitä vähän siivoilin, jotta siellä voisi paistatella päivää. Kylvin myös ensimmäiset tomaatin siemenet ja viikossa on jo jotain tapahtunut.Sääkukkakin pinnistää, se on muuten aivan eri näköinen kuin tomaatin alut. Pirskatin takatalvi :(

Perjantaina ajoin kuivalla asfaltilla iloisesti rallatellen kotiin. Lauantainakin oli työpäivä ja herätyskellon soitua mammuttelin vielä sängyssä, Instagramia selailen (joo, olen koukussa edelleen). Lady of The Mess oli ladannut Instagramiin kuvan melko lumisesta maisemasta ja mieheltä kysyin eikaimeillävaaosatanulunta? Ja oli satanut, aika reippaastikin, kuten kuvasta näkyy.Työpäiväni jälkeen tunnelmoimme kynttilänvalossa.Kaupoista löytyi viiniä ja tulppaaneita. Kuinka kätevää olisi jos ne voisi ostaa samasta kaupasta.Ikeasta ostetut "perintöporsliinit"- ja "hopeat" jaksavat aina vaan ihastuttaa.


Leppoisaa Sunnuntaita!

23 kommenttia:

 1. Eilen aamulla oli järkytys melkomoinen. Minulla oli vielä työpäivä. Onneksi seuraan säätiedotuksia, niin ei joutunut sentään sairauslomalle äkillisen hermoromahduksen takia! Nilkkaa myöten sohjossa kahlaaminen oli silti ikävää, mutta vielä ikävämpää olisi ollut kova pakkanen.
  Samaa täälläkin mietin, olisipa kivaa jos viinit saisi tavallisella kauppareissulla. Toisaalta en toivo, että olisi ainoastaan supermarketteja. Mutta sellaisia pieniä kulmakauppoja, joissa myydään ruokaa JA viiniä, olisi kyllä kiva olla Suomessakin. Ja kukkakaupat on kyllä kivoja, toivottavasti niissäkin käydään. Mutta voi viinit silti olla sekä erikoismyymälöissä että tavallisissa ruokakaupoissa, kuten kukat, ei ne olekaan toisiaan poissulkevia asioita.
  No, tulipa pitkä jaaritus, ääh. Sori!
  Leppoisaa sunnuntaita ja pikaista lumensulamista! Ilokseni katsoin, että perjantaina meilläpäin lounaassa pitäisi taas olla +5. Ei se varmaan hirveän erilaista mantereella ole, eli aika pikaista toivoa on luvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommentin kaltaisia "jaarituksia" lukee mielellään. Jos suomessa ei olisi kahta ylivoimaisen vahvaa kauppaketjua, niin pikkukaupoillakin olisi paremmat mahdollisuudet menestyä. Onneksi edes muuan saksalainen kauppa laittaa hanttiin em. kahdelle suurelle.
   Kunnon kukkasidontapalveluja ei saa muualta kuin kukkakaupoista, onneksi.

   Poista
  2. Tänään muuten oli n. 14 astetta pakkasta, hyrrr!

   Poista
 2. Täällä satoi lunta vasta eilen iltana ja viime yönä. Inhottavasti on kyllä tuullut jo monta päivää.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa! Kyllä ne lumetkin siitä taas sulaa! Joka tapauksessa odotamme taas innolla tomaattipuutarhurin tarinoita pienine karvaisine sivuosanäyttelijöineen ja kattisauruksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvaiset sivuosanäyttelijät seuraavat mielenkiinnolla minikasvihuoneiden elämää (=eli ihmettelevät miksi moiset muovilaatikot on laitettu "heidän" istumapaikalle).

   Poista
 3. Kyllä tuo lumi melkoinen järkytys oli/on. Juuri torstaina löysin omalta pihalta ensimmäiset krookuksien alut ja siellä ne nyt ovat lumen alla...:(.
  Ihana tunnelma kuvissasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti lumi antaa suojaa krookuksille, kun nyt on niin kylmääkin.

   Onneksi tunnelma ei ole säästä kiinni ;)

   Poista
 4. No ei tosiaan olisi enää lunta kaivannut! Onneksi kuitenkin taitaa olla aika pikaisesti sulavaa sorttia.

  Munkin pitäisi jotain siementä purkkiin laittaa, ihan vaan yrttiä. Sellaista pientä kivaa parvekekasvatettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni parvekekasvatettava kuulostaa hyvältä. Minusta yrtit saa helpoiten valmiina taimena kaupasta, tuntuu että niiden kasvattaminen on konstikasta (ainakin minun kärsivällisyydellä..)

   Poista
 5. Vaikka lumiharso on puiden oksilla todella kaunista katsottavaa, niin pakko on tunnustaa että nekin ärsytti eilen aamulla kun ulos vilkasin. Vastaliikkeenä kanssa vähän viiniä ja kynttilöitä sitten illalla :) Ja kyllä, viiniä pitäisi saada ostaa muualtakin kuin Alkosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viini ja kynttilät (tai viinit ja kynttilä) on hyvää vastapainoa petolliselle takatalvelle ;)

   Poista
 6. Kauniita tunnelmallisia kuvia! Todellakin tulppaanit ja viini samasta kaupasta olisikin kiva idea:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo :)
   Jostain kauppahalleista saa ainakin saman katon alta, erikoisliikkeistä koko setin ruokia, viiniä ja kukkia myöden ♥.

   Poista
 7. Kasvu on aina ihme, harmi vaan että lumi tuli ja peitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tarvitaan vähän suurempia ihmeitä, etteivät tulppaanit ym. taimien alut vallan kupsahda pakkaseen ja lumeen. Toisaalta, onneksi takatalvi tuli nyt, eikä toukokuussa..

   Poista
 8. Joo-o, eipä täälläkään kauheasti innostuttu, kun lauantaina herättiin - tai varsinkaan silloin, kun yöllä kolmen aikaan pyöräiltiin kotiin neulanterävässä lumisateessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks, neulanterävä lumisade kuulostaa ikävälle! Onneksi kotona odottivat lämpöiset kissat ♥.

   Poista
 9. Valkea maa aiheutti varsin sekalaisia tunteita! Mitähän siitä pitäisi ajatella...
  Upea kattaus, hienoon tunnelmaan pääsitte lumesta huolimatta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Me Like :)
   Menomatka töihin oli myös kohtalaisen haastava, mutta onneksi paluumatkalla oli taas kuivat asfaltit.

   Poista
 10. Täällä ei satanut sitten ollenkaan lunta, mutta entistä on maassa jonkin verran. Onneksi löysit viikonlopuksi ilostuttavia asioita siitä huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi kivoja asioita löytyi :)

   Poista
 11. Mitäs takatalvesta, kun on hyvää viiniä ja ruokaa, kynttilät palavat ja tunnelma on kohdallaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet mama -tuo yhdistelmä sopii säähän kuin säähän :)

   Poista

Kiitos kommentista!