tiistai 3. kesäkuuta 2014

Hunnutetut tomaatin taimet

Tomaattiviljelijä on taas täällä. Maaliskuusta asti olen hissuksiin taimia kasvattanut ja Kesäkuun I:nä päivänä ne muuttivat omiin ruukkuihinsa kasvihuoneeseen.Katsokaa, tomaateilla on prinsessaverho-"katos". Nämä verhot olivat aikaisemmin makuuhuoneessa valoverhoina, mutta eräs kattila teki toiseen verhoista kissan mentävän aukon. Verhojen funktiona on hieman siivilöidä auringon valoa (jos aurinko sattuisi paistamaan) ja toivottavasti se suojelee taimia "vilustumiselta".Reippaat tomaatin alut ♥.Pieni ja sitkeä tammen alku. Ostin tämän useampi vuosi sitten punatammena (tuskin on). Joka talvi jänikset/peurat jäystävät sen pieneksi ja sieltä se vaan pinnistää :)Minimetsän alppiruususta on kasvanut iso pensas. Se on kotimainen Marjatanalppiruusu, muistaakseni Mikkeli-lajiketta.Keltaisen iiriksen kukinta on parhaimmillaan.Varjoisassa kukkapenkissä kukkivat huikean kauniit Valkonarsissit.Yllätys kukkapenkissä. Ei mitään tietoa mikä tämä on..Kukkaispoika lähettää kesäterveiset kaikille kissatädeille -ja sedille, KurR! 

Kuvan ottamisen jälkeen kimppu pääsi turvallisemmalle paikalle, ne kielot...


15 kommenttia:

 1. Samat touhut täällä. Tomaatit ja kurkut pääsivät kasvihuoneisiin.

  Sinulla on ihania kukkia. Puutarhan yllätykset ja arvoitukset taitavat olla parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä kasvihuoneessa lämmitys? Meillä ei ole lämmitystä ja tuuletuskin on täysin manuaalinen eli ovi tarvittaessa auki. Toivottavasti kylmiä hallaöitä ei enää tule,hui!

   Poista
 2. Kukkaispojalle paljon silityksiä ja rapsutuksia ♥

  Hyvä prinsessakatos tomaateilla. Mutta tuollaisia verhoja ei kyllä voisi olla meilläkään ikkunoissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *kehräystä*

   Nuo verhot olivat todella kauniit, MUTTA..

   Poista
 3. Kyllä tomaattien kelpaa prinsessapedissään. En tunnista yllätyskukkaa, mutta kaunis se on. Sulolle kiitos terveisistä ja lempeitä silityksiä sinne suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulolta vielä kehräyksiä.

   Saaripalstan Sailan uuden kirjan avulla tunnistin kukan nuokkutähdikiksi (Ornithogalum nutans) :)

   Poista
 4. Ihanat prinsessatomaatit! Katos on paitsi hyödyllinen, myös todella kaunis.

  Meillä on kans Mikkeliä, edellisten asukkaiden peruja. Tavallaan inhoan alppiruusuja, mutta kukkien kauneuden takia yksi puska sai jäädä pihaan. Aion kyllä siirtää sen jonnekin nurkkaan. Nuput ovat siinä kauniimpia kuin avautuneet kukat : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikkelin kasvaminen on kestänyt vuosikausia -siinä mielessä se on hyvin toivottu kasvi. Lisää mielenkiintoa tulee kukkien värin vaihtumisesta.

   Poista
 5. Satokuvia odotellessa onkin ihan ihailla tuota maailman söpöintä kukkaspoikaa ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!