maanantai 29. helmikuuta 2016

Ja käsilaukku on lastattu

Eräs esine seuraa mukanani arkipäivästä ja viikonlopusta toiseen. Sillä on aika vaativa tehtävä kantaa määrittelemätön määrä tavaraa ja vieläpä näyttää hyvältä. Niinkuin tiedätte, pidän käsilaukuista.

Puolitoista vuotta sitten ostamani Marimekon nahkainen olkalaukku on osoittautunut jokaisen euron arvoiseksi -ja parempi niin, sillä siihen upposi euroja aika paljon (allekirjoittaneen mittakaavassa). Parikymmentä vuotta aikaisemmin omistin perinteisen puuvillamarkiisisen version ja laukku kauhtui aivan luvattoman nopeasti, vaikka ei sekään mikään halpa ollut.Olin unohtanut millainen tilaihme suhteellisen pienikokoinen käsilaukku voi olla. Pitkä miinus tulee siitä, että sillä on "ihastuttava" tapa kaatua ja samalla sylkästä koko käsilaukun sisältö ulos.


Ja siitä käsilaukun sisällöstä..Kaiken tämän erittäin tärkeän, kuten neljän nenäliinapakkauksen, haaleiden kuittien, Kuppi kuuma-pahvipakkauksen (ei sentään tyhjän) lisäksi laukku melkolailla mukisematta "nielaisee" eväspussin (kokoa hedelmäpussi), lapaset, sateenvarjon, neuletakin jne.

KonMari-kirjassa on omistettu ihan oma luku käsilaukulle ja sen otsikko on "Tyhjennä laukkusi joka päivä".  "Se (käsilaukku) on ahkera uurastaja. Olisi julmaa olla antamatta sen levähtää edes kotona". 
Kyllä upposi, minä julmuri ripustan puolitäyden käsveskan naulakkoon, eikä reppana saa edes hetken lepotaukoa. KonMarilla on ohjeeseensa kyllä ihan pointtikin. Kun käsilaukun tyhjentää päivittäin tavarat pysyvät järjestyksessä ja ennen kaikkea itse pysyy kärryillä missä mikäkin on.Yritän siis parantaa tapani. Tyhjennän käsilaukun edes kerran viikossa. Edelliskuvan tavarameri on karsittu ja ne sopivat oikein hyvin mustaan cd-laatikkoon. Marilaukku pääsi kaivattuun puhdistukseen ja sen jälkeen tyhjänä lepäämään. Huomenna täytyy laittaa kello soimaan 5 minuttia aiemmin, että ehdin täyttämään laukun ;D

Miltä sinun käsilaukkusi / reppusi sisältö näyttää? Vellooko siellä tuollainen epämääräinen tavarameri, kuten allekirjoittaneen kuvassa vai onko mukana vain kaikki_tarpeellinen? Intoutuuko joku muukin esittelemään mitä arkilaukusta oikeasti löytyy?


Loppukevennyksenä kuva kissasta, joka rakastaa villaa ♥.


Kyll nyt tulee ikuisuusprojektista valmis, kun Robert ja Sulo auttavat :D

10 kommenttia:

 1. Voi Robert ♥ Hän todella keskittyy projektin valmistumiseen!
  Hyvä postaus. Mä YRITÄN vaihaa käsilaukkua aina vaatteiden mukaan, joten PERIAATTEESSA veska tulee käytyä läpi säännöllisesti. Mutta käytännössä saatan käyttää mustaa laukkua ruskeiden kenkien kanssa monta kertaa, kuukausiakin... Yritys on kai silti ainoa, joka lasketaan? Laukun vaihtamisen hyvä puoli on juuri tuo, että se tulee siivottua. Ei minulla siellä ole OLLENKAAN tuollaista määrää tavaraa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit varmaan kuvitella, että laukussa on nyt enemmän tilaa, kun kuppi kuumaa-rasia on poissa ja nenäliinapaketti määrä on puolittunut jne. ;D ;D

   Poista
 2. Haa, muhun myös kolahti tämä käsilaukkujuttu,tietenkin. Sen verran olen edistynyt,että olen nyt ahkerasti siivonnut laukkua. Mutta kun en keksi, mihin sen voisi tyhjentää helposti. Onhan sitä tavaraa juu kertynyt. ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sun pitää löytää joku kiva rasia/laatikko, mitä on ilo katsella (ja tyhjentää laukku sinne).

   Poista
 3. Käs´veskat on siitä veikeitä otuksia, että niissä "ei ole paljon mitään", kunnes sen tyhjentää. Silloin huomaa, että siellä oli puoli omaisuutta :-D

  Robert ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ja jostain syystä käsilaukusta (siis ennen) oli tosi vaikea löytää mitään :D

   Poista
 4. Mä yritän vaihdella käsilaukkua, ettei laukkukokoelma olisi ihan tyhjän panttina. Tavaraa ei siis ehdi ehkä kertyä yhtä lailla yhden laukun pohjalle, mutta epämääräinen kuitti- ja nenäliina-arsenaali löytyy silti melkein jokaisen laukun pohjalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään vaihdella käsilaukkuja, suht pienellä vaivalla saa piristystä pukeutumiseen. Ja kun niitä käsveskoja on jotenkin kerääntynyt..

   Poista
 5. Melkoinen tilaihme! Kyllä minunkin laukkuni sisältää melkoisen määrä tarpeellista tavaraa (ja sun muuta roinaa) mutta sinä voitat:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!