keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Nordiska trädgårdar-messut

No niin, vihdoinkin ehdin postaamaan, näin se alkaa: Terveisiä Nordiska trädgårdar-messuilta!

Mikä onkaan mukavampi tapa viettää talvilomaa, kun käpsytella pitkin poikin keväistä Tukholmaa, sekä olla kokonaiset 5 h puutarhamessuilla. Ilokseni huomasin, että uusi lonkka toimii oikein mainiosti ja kesti hyvin koko päivän kävelyn.
Messut olivat juuri niin suuret ja inspiroivat, kuten odotinkin. Ei mitään uutta ja ennen kuulumatonta. Mutta messujen Takaisin luontoon -teema iski, ööö, niin kuin metrinen oksa allekirjoittaneeseen. Olimme liikkeellä heti perjantaiaamusta ja ensimmäiset tunnit saimme kävellä messuilla melko väljästi. Valokuvia tuli otettua vähän ja sitäkin vähemmän oli aikaa kahvittelulle ja istumiselle.

Tässä postauksessa esittelen muutamat ideaparvekkeet ja paloja ideapuutarhoista. Sekä mitä kaikenlaista ihanaa olisi ollut ostettavissa. Sitten saavat vuorollaan omat postauksensa floristiikka ja yleiskoristelu, mitkä ideat haluaisin toteuttaa omassa puutarhassa, messuostokset ja viimeisenä vaan ei vähäisempänä arvonta. Heti todettakoon, että arvottava "juttu" on sellainen, jota todennäköisesti jokainen tarvitsee -oli sitten puutarhaintoilija tai ei..Vaikka juuri kirjoitin, että erityisesti ihastuin messuilla Takaisin luontoon -teemaan, niin ehkä suurin ihastukseni olikin tämä pyöreä kasvihuone. Eden project-henkinen kasvihuone on jotenkin niin vastustamaton. Toki tälläinen kasvihuone olisi kiva kontrasti metsäpuutarhalle. Todella futuristisella pihalla olisi tietysti tämä kasvihuone ja Futuro-talo.
”Döden, döden, döden ” Astrid Lindgrens Näs valittiin ideapuutarhojen ykköseksi.
 
Tästä tulee mieleen mamman mökin takana ollut (tai vieläkin oleva) koivumetsä, joka oli äitienpäivän aikaan aina valkoisenaan valkovuokoista ja koivujen rungoista.Yksi mielenkiintoisimmista ideaparvekkeista oli tämä "Kom hjärtans frödj".
Aivan toisenlaista, kesäisen kepeää tyyliä edusti  "Dagdröm".Vuoden parhaaksi parvekkeeksi valittiin, sekä raadin, että yleisön toimesta "Näcken flyttar in".
Lapsuudenkotini sijaitsee joen rannalla ja voitte vaan uskoa, että minuakin on lukuisia kertoja peloteltu näkillä. Sinällään pelottelu toimi, sillä opin kunnolla uimaan ja kunnioittamaan vettä :DJos "kuparikiintiö" on sisustuksessa jo saavutettu ja pari kertaa ylitettykin, niin ulkosalle voisin sitä kyllä haluta.Messuilla olisi ollut lukuisia koriste-esineitä joita olisin halunnut ostaa. Mutta ne olivat joko liian painavia, pitkiä tai yksinkertaisesti liian suuria. Nämä linnut kuuluivat luokkaan "liian painava".Nämä söpöläiset taasen olivat liian pitkiä.
Klassinen aurinkokello olisi myös hieno ja varsinkin hieman patinoituneen vihreänä. Kuten myös kurjet. Aika monta lintuihastusta lintuja pelkäävältä ihmiseltä. Vankkurit on lastattu herkuilla. Hienosti katettu ja toinen toistaan houkuttelevamman näköisiä. Ostin oikeassa alareunassa näkyviä marmelaadikarkkeja. Messuilla sai äänestää suosikkilinnunpönttöään. Pöntöt olivat hyvin humoristisen näköisiä, kuten toinen oikealta oleva sateenkaaripönttö.
Konsumentföreningen Stockholm-osastolla lapset ja miksei myös urbaanit kaupunkilaiset pääsivät kokeilemaan, että mistä (ja miten) maitoa tulee. Me katselimme puulehmää kunnioittavasti aidan takaa. Mielestäni oikein hyvä idea.
"Småländskt vemod möter ny vår"-ideapuutarhaan palaamme takuulla vielä. Tähän torpanseinustaan minäkin ihastuin.Jos puutarhan kasvikiintiö on jo täynnä, niin messuilla olisi ollut myynnissä myös sieniviljelmiä. Aika kiinnostava ajatus sinällään, mutta vaatisi vähän perehtymistä.

Tälläistä messuilla oli: kiinnostavaa siellä ja kiinnostavaa täällä, kohtalaisena sekasotkuna.

5 kommenttia:

 1. Ihanat messupalat! Näkkiterassi on ihana vihreydessään, ja torpan seinä patinoineen valloittaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos messupostauksesta. On se vaan niin, että lätäkön takana messut ovat mahtipontisemmat, mutta itse pidän siitä runsaudesta. Ja erityisesti aamun ensimmäisistä tunneista, kun on rauhaa ja tilaa katsella ympärille. Ps. olipa mukavaa löytää blogisi :)

  VastaaPoista
 3. Hienon näköistä! Mikä se arvonta on?

  VastaaPoista
 4. Sieniviljelmä, melkoisen mielenkiintoista... Veikkaan että kupariamme oli hinnoissaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!