tiistai 2. elokuuta 2016

Unikkojen pauloissa

Suhteellisen sateinen kesä (tai ainakin se on tuntunut siltä) on saanut kotopuutarhan iloisesti rehevöitymään. Vaihtelevan viileät jaksot saivat  pionien kukat (silloin kauan sitten juhannuksen aikoihin) pysymään yllättävän pitkään.  Kesän "uutuutena" meillä kylvettiin unikkoja ja vihdoinkin ne ovat alkaneet kukkia. Niitä onkin ihasteltu oikein urakalla. Meillä ollaan aika huolettomia puutarhanhoidon suhteen, paitsi allekirjoittaneen ja Hra K:n kesäkukkapenkit on tarkasti rajattuja :) Meistä kumpikin kylvi unikkoja ja miehen unikot avautuivat ensimmäisinä.Hra K:n unikot kaikissa vaiheissa -nuppu, siemenkota ja melkein ehtoopuolen kukinta (koska sade teki tehtävänsä).Purppuraa! Vesipisaroita! Kuin silkkipaperia!Karvainen varsi ja jopa koristeellinen siemenkota.Iihana nuppu ♥.


13 kommenttia:

 1. Minulla oli viikko sitten ihana unikkomaa kukkapenkissä, mutta nyt se on jo ohi js odotan siemenkotien kypsymistä siemenien keruuta varten. Unikot on ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikkojen kukinta menee ihan hujauksessa ohitse, varsinkin tuulisella säällä.

   Poista
 2. Silloin kun minä vielä viitsin jotain puutarhaan kylvää, istutin kahtena kesänä myös unikkoja; kumpanakaan kesänä ne eivät kukkineet. No - ei minun istutuksistani kovin moni muukaan kasvi kukoistanut;)
  Kauniita ovat nuo miehesi unikot - ja upean värisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole pitkään aikaan, jos koskaan, kylvänyt unikoita, eikä niiden suhteen ollut mitään suurempia odotuksia. Varmasti sen takia ne kukkii nyt niin hyvin ;D

   Poista
 3. Mulla ei unikot onnistu, paitsi itsekasvattamat Royal Weddingit oli viime kesän huikeat,viime talvi nekin tappoi. Mutta pakkohan se on taas yrittää! Olis ne niin hienoja. Kivat kuvat eri vaiheista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvi oli kyllä hankala -ei sellaisia enempää kiitos!

   Poista
 4. Unikkohuumaa! Meiltäkin löytyy muutama, mutta liian vähän siihen nähden kuinka paljon siemeniä kylvin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itävyys tuntuu vaihtelevan; ostin Tukholman messuilta erikoisia tuoksuherneen siemeniä -ja yksikään ei lähtenyt itämään. Se oli kyllä varsinainen ennätys..

   Poista
 5. Ei ihme että olette unikkojen pauloissa! Kauniita ovat kaikissa vaiheissaan. Harvalla kukalla siemenkodatkin noin koristeellisia on. Ja tuo purppurainen kukka pisaroineen on hurmaava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä on iloa pitkään, kun kuivattaa nuo "pampulat" :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä edelleen ollaan unikkojen pauloissa :)

   Poista
 7. Ei ihme että olette unikkojen pauloissa, ovat todella kauniita! Harvoin sitä kasvi on kaikissa kehitysvaiheissa niin koristeellinen! Purppurainen kukka ja vesipisarat on todella kaunis kuva.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!