sunnuntai 3. syyskuuta 2017

DIY virkattu kesäkassi

Kesäkassi tuli valmiiksi aivan aikataulussa, kesäloman ensimmäisellä viikolla. Matkan varrella tuli erinäisiä muutoksia, kuten ilman ohjetta tehdessä (ja joskus ohjeenkin kanssa) tuppaa tapahtumaan. Ohjeita ja inspiraatiota etsin Omakoppa-blogista ja Molla Millisin kirjoista.

Virkkasin kassin itsevärjätyllä 7 veljestä langalla ja kalalangalla, jotta siitä tulisi mahdollisimman kestävä.Itse virkkaus ja olkahihnojen kiinnittäminen oli helppoa, mutta eräs osuus oli raivostuttava.
Alkuperäisessä suunnitelmassani oli tarkoitus laittaa kassiin metallinen "kukkarokehys", sellainen oli jo valmiina. Muttamutta se ei onnistunutkaan, siitä puuttui osia. Silloin tuli kiirus ostamaan vetoketjua. En ollut aikaisemmin asentanut vetoketjua tai ehkä joskus muinoin koulun kässätunneilla. Siis se "asentaminen" oli ihan tus-kaa! Ostin ihastuttavan pitsivetoketjun, jonka ompelemisessa oli ihan omat kommervenkkinsä. Lopulta ompelin sen käsin varsinaisin harakanvarvaspistoin.
Olkahihnaksi valikoitu vanha, ihanan tummanpurppura nahkavyö.Aluksi pitsinen vetoketju muodostui pieneksi kynnykseksi kassin käyttämisen suhteen. Väri mainio, mutta pitsisenä se oli vähän liian "too much". Hiljalleeen olen siihen tottunut ja kassia on tullut käytettyä.

2 kommenttia:

  1. Nätti siitä tuli! Kelpaa käyttää! Jäisi kyllä minulta virkkaamatta, sen sanon :-D

    VastaaPoista
  2. Onpas kiva - eikä tuo pitsinen vetoketju ole yhtään too-much, sillä tuo nahkahihnan rouheus antaa tasapainoa!
    Upeaa syyskuuta sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!