tiistai 27. helmikuuta 2018

Kuin Marcel Breuerin Cesca-tuoli

Onnea on työkaveri joka ystävällisesti vihjaa, kun kirppiksellä tulee vastaan tuoli jota olet etsinyt.  Vähän aikaa sitten täällä blogissa kirjoitin, että haluaisin uuden keittiön pöydän ympärille aivan erityiset tuolit. Nyt ensimmäinen kappale on kotiutettu!

Tälläiset tuolit olivat lapsuudenkodissani 80-90-luvulla. Niissä on putkirunko ja istuin-, sekä selkäosa ovat punottua rottinkia. Olinkin unohtanut kuinka mukavan joustava tuoli on. Kohta varmasti muistan myös kuinka salakavalan kiikkerä se myös osaa olla.Aivan, kyseessä on Venetsia-tuolit. Tai oikeastaan alkuperäisen mallin on suunnittellut Marcel Breuer jo 20-luvulla. Puisista wieniläistuoleistaan kuuluisa Thonet-tehdas tuotti Breuerin suunnittelemaa tuolia nimellä B32. Cesca-tuoli on mm. Victoria & Albert-museossa Lontoossa ja The Museum of Modern Art:ssa New YorkissaKylmä taivutettu putki kohtaa luonnollisen, lämpöisen puun.Allekirjoittaneen puusepän opinnot tunnetusti jäivät lyhyeen, mutta kauniit liitokset sentään tunnistan ;)


Mitäpä lukijoille tulee näistä tuoleista mieleen? Onko ostokseni hitti vai huti?

2 kommenttia:

  1. Hitti! Tai siis teille ehdoton hitti, meillä ne taas olisivat paha huti. Esineiden hitteys tai hutius kun on kokonaan riippuvainen ympäristöstä. Ovat hyvin "sinun näköisiä" ja teille sopivat varmasti just eikä melkein!

    Muistan kyllä tuollaisia tuoleja (tai niiden kopioita, en tiedä) omastakin lapsuudestani. Joustavia ja hyviä istua olivat kyllä, mutta muistelisin myös, että niillä keikkuessa kaatui herkästi :D

    VastaaPoista
  2. Piti varoittaa tuolin kiikkeryydestä, mutta olitkin siitä jo tietoinen..:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!