lauantai 17. marraskuuta 2018

Suomen kädentaidot 2018

Yhteistyössä Tampereen messut
 
Parin vuoden tauon jälkeen oli mukava käydä Suomen kädentaidot -messuilla. Kuten aikasempina vuosinakin messut olivat erittäin suositut, ihmisiä oli runsain mitoin heti aamusta.

Tämän vuoden teema oli käsityön juurille ja allekirjoittanut innostui entistä enemmän perinteisistä käsitöistä.

Kun meillä vielä oli keinutuoli etsin siihen modernia keinutuolimattoa. Kerttuvillan osastolla oli keinutuolimatto ja monta muuta ihanaa tekstiiliä, jotka on tehty suomalaisesta villasta."Kansallispuku - suomalaisuuden viivakoodi".


 


Vuoden uutuustuote -kilpailun 10. parhaan joukossa olivat mm. Lehti-rasia ja kääntörusetti. Messuosastojen käsitöissä oli käytetty monipuolisesti erilaisia materiaaleja.
 


Tällä hetkellä tuntuu ettei saa juuri mitään projekteja valmiiksi, mutta perinteinen hapsumatto olisi sopiva diy-projekti.

Lankavan osastolla oli houkuttelevan näköisiä räsykuteita. Mutta ensin täytyypi leikata ja käyttää omat matonkudevarastot. Varastossa on mm. useampi pehmoiseksi kauhtunut, paljon käytetty pussilakana. Olen kerran kutonut maton ja siihen "tallentui" mm. lapsuuden vanha suosikkipussilakana ♥.Kangaspuista olen haaveillut pitkään. Olen melkein kateellinen, kun kummallakin naapurin rouvalla on omat kangaspuut. Toikan osastolla oli mm. mintunväriset.

Taitoliitto valitsi vuoden käsityötekniikan kolmannen kerran. Vuoden 2019 käsityötekniikka on kudonta.


Kuten kuvista voi päätellä kuvasin kädentaidot-messuilta todella perinteisimmät jutut. Mutta messuilla oli paljon, paljon kaikkea muutakin -todella jokaiselle jotain.

Suomen kädentaidot -messut vielä huomenna sunnuntaina.

2 kommenttia:

  1. Ihanan oloiset messut ja noilla olisi kova jonakin vuonna käydä. Todella kauniita kudonnaisia! Ja oi, mintunväriset kangaspuut ♥
    Suomalaisuuden viivakoodi on loisto-oivallus!

    VastaaPoista
  2. Oi, olipas kiinnostavia kuvia. Olen aikoinani kutonut paljonkin kangaspuilla, mutta nyt on ollut vuosien taukoa. Jospa tässä vielä innostuisi... Mattoja olen kyllä virkannut, leikkaan t-paitoja ja muita trikoita ja virkkaan pyöreitä mattoja. Pari ekaa kuvaa ovat ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!