keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Ruutuviljelysuunnitelma

No niin, suuntaa-antava kylvösuunnitelma on valmis. Onneksi viime vuotinen suunnitelma oli vielä tallella; ruudutuksen tekeminen on hieman työlästä.



Suunnitteluhommissakin mestarin täytyy olla paikalla ja painaa karvainen tassun jälki paperiin -tämä suunnitelma on hyväksytty. Kuvassa näkyvää fysiikan kirjaa ei sentään tarvittu; se on meidän "koululaisen" oppikirja :)



"Pyhät kirjat"



Yksi ruutuviljelylaatikko on 120 x 120 cm kokoinen ja se jaetaan pienempiin 30 x 30 cm kokoisiin ruutuihin. Esim. porkkanan siemeniä tulee 30x30cm kokoiseen ruutuun tasavälein 16 kpl. Toki voi laittaa vaikka kaksikin siementä, mutta siementen itävyys on yleensä ainakin 80 % luokkaa.



Ruutuviljely-kirjan on kirjoittanut Mel Bartholomew. Tavoitteena on viljellä pienellä alueella, vähällä vaivalla ja mahdollisimman tehokkaasti. Olemme kokeilleet ruutuviljelyä muutamana vuonna ja olemme tykästyneet; kiitos ei tavalliselle kasvimaalle! Ruutuviljelystä olen postannut jo aikaisemmin klik!



Kasvilista on melko perinteinen; osa lajikkeista on hieman erikoisempia, kuten purppuran värinen porkkana tai raidallinen punajuuri. Kaupasta täytyy vielä hakea ´cherry belle`-retiisiä ja jotain salaatin siemeniä. Varsinainen "erikoisuus" muuttaa kohta valmistuvaan kasvihuoneeseen, nimittäin okra.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!